Zwolse buschauffeurs bij rechtzaak na mishandeling

Zwolle – Onder begeleiding van vele collega’s woonde een Zwolse buschauffeuse vandaag de rechtszaak tegen twee belagers bij. De chauffeuse werd in maart door een vrouwelijke passagier op het hoofd geslagen en uitgescholden. Aanleiding voor de klap zou een verschil van mening zijn over het aantal strippen. De chauffeuse werd een paar maanden later door de vriend van de vrouwelijke passagier bedreigd.

Het stel had een brief gekregen waarin gevraagd werd om schadevergoeding en de man bedreigde de chauffeuse via een telefoontje aan het Zwolse parket. Daar werd de dreiging zo ernstig ingeschat dat de man diezelfde dag door een grote politiemacht werd aangehouden. De rechter heeft de man veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur en de vrouw tot een voorwaardelijke celstraf van 6 weken. Daarnaast moeten ze de chauffeuse smartengeld en een schadevergoeding betalen. De vrouw vertelde de rechter in een brief dat de impact van de mishandeling enorm was en dat ze de twee na het incident tot haar grote schrik opnieuw tegenkwam als passagiers. Onlangs weigerden buschauffeurs in Gouda nog langer uit te rijden nadat een collega was mishandeld door een passagier. Uit recent onderzoek blijkt dat 65% van de medewerkers in het openbaar vervoer te maken krijgt met geweld.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 2
 1. 40 uur werkstraf?
  Iemand die zich in het OV misdraagt, moet gewoon een OV-verbod krijgen!
  Ik denk dat dat in de toekomst vrij makkelijk te handhaven kan zijn door hun OV-chipkaart te blokkeren. Afgezien van het mogelijk gebruik van een niet-persoonlijke kaart natuurlijk…


  ⚠️ Meld

 2. Inderdaad: gewoon niet meer toelaten! Dan fietsen ze maar!

  De vrouw vertelde de rechter in een brief dat de impact van de mishandeling enorm was en dat ze de twee na het incident tot haar grote schrik opnieuw tegenkwam als passagiers.

  Hoe hebben ze zich toen gedragen?

  Succes voor de chauffeur in kwestie!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.