Kandidaten ChristenUnie Zwolle

Zwolle – Het bestuur van de ChristenUnie Zwolle heeft op voordracht van een externe selectiecommissie de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 opgesteld. De leden is gevraagd om op de ledenvergadering van 11 november de kandidatenlijst goed te keuren. De selectieprocedure was gericht op het vasthouden van kennis en ervaring in combinatie met tijdige vernieuwing. In het kader van de vernieuwing staan op de eerste 6 plaatsen van de lijst twee nieuwe namen.

Christen Unie.jpg

Lijsttrekker is John van Boven, de huidige fractievoorzitter. De lijst wordt aangevuld met de kandidaten Roelof Hoving (nieuw), Dikkie van Gijssel, Reinier Mulder, Gerdien Rots en Michiel van Willigen (nieuw). Bram Alkema heeft zijn plek bij de eerste kandidaten beschikbaar gesteld en wordt lijstduwer. Behalve het vaststellen van de kandidatenlijst, staat ook het accorderen van het verkiezingsprogramma op de agenda van de ledenvergadering. In het programma worden o.a. de begrippen ‘stabiel’ en ‘betrokken’ uitgewerkt.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Felicitatie voor onze vaste forumbezoeker en deskundig reageerder John v Boven. En terwijl ik deze naam intyp realiseer ik me opeens wat een prachtige toepasselijke naam voor de Christen Unie. Suggereert haast dat hij rechtstreeks door Hem wordt ingefluisterd;)


  ⚠️ Meld

 2. Blup, wat heb jij gebruikt???
  Heb van Boven nooit kunnen betrappen op enige kennis van zaken, betrokkenheid, contactuele eigenschappen,… en zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Met het GDA twee handen op een buik en erg regentesk.
  Wat een vernieuwing trouwens, wel twee nieuwe namen op de lijst. Wat een lef.


  ⚠️ Meld

 3. Veel te enge club. Voor mij vallen deze mensen onder radicale christenen. Willens en wetens hun mening en levensovertuiging opdringen. Nee dank je!


  ⚠️ Meld

 4. ben het echt niet altijd met v Boven eens en zal ook niet op hem stemmen. Maar ik wil het toch even voor hem opnemen. Of hij contactueel goed scoort, regentesk is of het altijd met CDA eens is weet ik niet. Maar betrokkenheid kan je hem toch niet ontzeggen. Is volgens mij de meest gesignaleerde raadslid op dit forum en weet dan vaak meningen te weerleggen met feiten en citaten uit raadsstukken. Ik stel dat op prijs. Laatst nog met dat voorstel vd VVD om parkeergeld te verlagen.
  Wat betreft die vernieuwing 2 vd 6 nieuw; das niet veel ben ik met je eens. Klinkt ook een beetje als een verplicht nummertje ‘in het kader vd vernieuwing’;


  ⚠️ Meld

 5. @Bucephalos, je mening is totaal niet gestoeld op feiten. Van Boven weet zich hier op WLZ altijd kwetsbaar, relativerend, maar zeker ook kundig te verwoorden. Wat een jaloezie spreekt uit je betoog!
  @Zwollenaar: dat is jouw mening, maar radicalen zijn naar mijn oordeel totaal andere extremistische- groepen. De CU is daarbij lief te noemen.

  Van de zes personen 30 % vernieuwen is een zeer acceptabele score!


  ⚠️ Meld

 6. @ Zwollenaar;
  Elke politieke partij probeert anderen van hun mening en levensovertuiging te overtuigen en probeert de samenleving in te richten op een manier die zo dicht mogelijk bij hun overtuiging ligt.
  Dat is de essentie van een politieke partij!!! CU doet dit zoals elke democratische partij in NL zonder geweld oid, dus opdringen is nogal stellig geformuleerd.


  ⚠️ Meld

 7. In NL behoort kerk en staat gescheiden te zijn. Helaas worden er heden ten dage beslissingen genomen door de overheid die gestoeld zijn op levensovertuiging. Ook het CU maakt zich hier schuldig aan. Vandaar mijn mening!


  ⚠️ Meld

 8. Feitelijk heeft het CU geen meerderheid verworven tijdens de verkiezingen. Na gekonkel van broeder CDA is het CU naar voren geschoven. Dat ze nu in de regering zitten heeft dus niet te maken met een democratisch besluit!!


  ⚠️ Meld

 9. @ Zwollenaar; geen enkele partij in NL heeft de meerderheid, dus probeert men samen te werken. Zo werkt onze democratie. Welk alternatief stel je voor?


  ⚠️ Meld

 10. Oh Blup, je bent zeker vergeten dat door het gekonkel van het CDA de VVD (die meer democratische stemmen had dan het CU) zich uiteindelijk heeft teruggetrokken omdat ze het niet eens waren met het te voeren beleid. Het CDA heeft geen water bij de wijn gedaan en heeft daarom uiteindelijk een kabinet gevormd met PvdA en CU.  ⚠️ Meld

 11. niet mengen
  Eigenlijk hoor ik me niet te mengen in deze discussie over mij. Ik lees dat anderen het voor me opnemen. Dank.
  Ik wil wel één opmerking maken, en die is over vernieuwing.
  Tegenover vernieuwing staat ook continuiteit. Ook dat is een belangrijk aspect voor het functioneren van een gemeenteraad. Het collectieve geheugen is een belangrijk instrument.


  ⚠️ Meld

 12. Maar wat is nu je alternatief beste Zwollenaar? Als de grootste partij geen meerderheid heeft, moet men verplicht samenwerken met nr2 en evt 3 etc? Kan bijzondere coalities geven! Het is toch logisch dat men zoekt naar partijen die zo dicht mogelijk bij de eigen partij staan? Wat is je alternatief? Militair ingrijpen dan maar? I


  ⚠️ Meld

 13. Blup, je verdraait de feiten. Er was een grotere meerderheid die had gekozen voor de VVD. Doordat het CDA geen water bij de wijn deed moest de VVD wel afhaken om niet totaal ongeloofwaardig over te komen. Helaas is toen het CU naar voren getrokken met alle gevolgen van dien.


  ⚠️ Meld

 14. Zwollenaar. Ik doe een laatste poging. Welke meerderheid heeft de VVD?
  Bij de laatste landelijke verkiezingen verloor de VVD fors en besloot daarom zelf logischerwijs niet mee te doen aan de coalitieonderhandelingen. VVD was de vierde partij vh land. CDA en PVDA moesten daarom samenwerken en een derde coalitiegenoot zoeken. Er is een halve poging met SP gewaagd (3e partij) maar dat was, voor zowel SP als CDA, niet erg geloofwaardig. Daarna is er een coalitie gekomen met CU. Ik denk dat je geheugen je wat in de steek laat (can happen).

  In Zwolle is de VVD kleiner dan CU. Dus daar snap ik je echt niet.

  Kortom welke meerderheid heb je het over???
  In Zwolle = CDA+VVD= 10 van de 39 zetels
  Landelijk = CDA + VVD= 63 van de 150

  @ John van Boven; om misverstanden te voorkomen; ik heb je hierboven graag verdedigd, maar heb geen ambities om woordvoerder van je te worden;D


  ⚠️ Meld

 15. Ik ben het wel met John eens dat vernieuwing niet ten koste moet gaan van continuiteit,het moet geen modeverschijnsel worden,trouwens john gefeliciteerd met het vertrouwen wat jou Partij in je heeft .Of je het nu wel of niet eens bent met je doet daar niets aan af.


  ⚠️ Meld

Reageer