GGD-en houden symposium frisse scholen

Zwolle – Het Team Milieu en Gezondheid van GGD IJsselland en GGD Regio Twente houdt donderdag 5 november het symposium Een frisse school, dat doen we samen ! Het symposium is onderdeel van het project Frisse Scholen in Overijssel waaraan inmiddels 180 basisscholen aan mee hebben gedaan. Om frisse scholen te realiseren, is goede samenwerking tussen alle betrokken partijen van belang. Tijdens het symposium horen de aanwezigen hoe om men samen aan de slag kan gaan met de adviezen van de GGD. Dat gebeurt aan de hand van praktische tips en handreikingen. Het programma is dan ook afwisselend en interactief. De dag start met een plenair gedeelte met een aantal korte presentaties. Dagvoorzitter is Aize Bouma, verdere sprekers zijn Dick Buursink, Gedeputeerde Provincie Overijssel en Professor Paul Brand, kinderlongarts, Isala klinieken in Zwolle

Door het Team Milieu en Gezondheid worden de resultaten van het project Frisse Scholen in Overijssel gepresenteerd. Dat GGD team wil tijdens het symposium graag haar ruime kennis en praktijkervaring op het gebied van binnenmilieu in scholen aanbieden, waaronder praktische tips, handvaten en adviezen. De medewerkers denken actief met de bezoeker mee en gaan graag in gesprek met hen. Verder is er een panelgesprek waarin diverse partijen met elkaar in gesprek gaan: een wethouder, de GGD, een architect, afgevaardigden van het Ministerie van OCW en de PO-raad, een schoolbestuur en een bouwprojectbegeleider. Ook zijn er twee workshoprondes. Het symposium wordt afgesloten met een interactieve forumdiscussie, waarbij het realiseren van frisse scholen centraal staat. Alle partijen gaan met elkaar in gesprek. Hoe gaan zij gezamenlijk aan de slag voor frisse scholen? Hoe ziet hun ideale samenwerking eruit? Wat zijn toekomstige ontwikkelingen? Hoe kan een en ander gefinancierd worden?  

Het symposium is bedoeld voor gemeenten, schoolbesturen en -directies (primair onderwijs), architecten en bouwkundig adviseurs waar gemeenten/scholen mee samenwerken. Daarnaast zijn afgevaardigden van het Ministerie van OCW en de PO-raad aanwezig. Wie belangstelling heeft kan zich voor 26 oktober aanmelden via de website van www.ggdijsselland.nl/symposium.

Artikel delen: