Als een broer of zus ADHD of ASS heeft

Zwolle – Kinderen en jongeren die opgroeien met een broer of zus met ADHD of een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) worden ook wel Brusjes of Brussen genoemd. Voor hen organiseert Dimence, afdeling Preventie, verschillende groepen. Doel van deze groepen is aandacht voor het kind dat het meestal met minder aandacht moet doen in het gezin. Brusjes staan vaak in de schaduw van hun bijzondere broer of zus omdat die veel extra zorg vraagt. Ze hebben vaak het gevoel dat zij zich aan moeten passen.

Brusjes vinden het af en toe moeilijk om met het gedrag van hun broer of zus om te gaan. Voor hen is het extra belangrijk om leuke dingen te doen of om gewoon even te ontspannen. In de Brusjesgroep ontmoeten kinderen en jongeren elkaar en praten over hoe het is om zo’n bijzondere broer of zus te hebben, en wat dat met zich meebrengt. Ze delen ervaringen, wisselen tips uit en doen samen leuke dingen. Voor ouders zijn er twee ouderavonden.

Binnenkort start de Brusjesgroep ‘In hetzelfde schuitje’ voor kinderen van 10 t/m 12 jaar in Zwolle. Voorafgaand aan deelname vinden er kennismakingsgesprekken plaats. Deze gesprekken staan gepland voor dinsdag 20 oktober en woensdag 28 oktober aanstaande. Voor aanmeldingen of meer informatie kunt u contact opnemen met het Cursuscentrum, afdeling Preventie van Dimence (038) 426 9 522 of preventie.westoverijssel@dimence.nl. Informatie voor kinderen en jongeren is te vinden op www.hebikwat.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. ADHD informatie
    Veel info over ADHD en andere ‘aandoeningen’ is te vinden op de leefbewust.com website. Interessant voor iedereen die geinteresseerd is in gezond en bewust leven.


    ⚠️ Meld

Reageer