Art Langeler assistent-bondscoach NL beloftenteam

Zwolle – Per 1 oktober 2009 is Art Langeler de assistent-bondscoach van het Nederlands beloftenteam. De trainer/coach van de C-jeugd van FC Zwolle heeft een contract getekend tot en met juni 2011. Het Nederlands beloftenteam staat onder leiding van bondscoach Hans Schrijver. Het team bestaat uit spelers onder 21 jaar en staat tussen het Nederlands team onder 19 jaar en Jong Oranje in. Op 8 en 9 oktober was Art Langeler, tijdens een trainingsstage in Hoenderloo, voor het eerst actief in zijn nieuwe functie. In november volgt de tweede activiteit, in München wordt een wedstrijd gespeeld tegen Bayern.

Art Langeler was in het verleden trainer van de A-jeugd van FC Zwolle en vervulde anderhalf jaar, in samenwerking met Hans van Dijkhuizen, de functie van Hoofd Opleidingen. Op dit moment is hij voor het tweede seizoen de trainer/coach van de Zwolse C-jeugd. Naast de werkzaamheden voor FC Zwolle en de functie als assistent-bondscoach, is Art werkzaam bij Landstede Sport & Bewegen en werkt hij op freelance-basis als docent en examinator voor de KNVB. 

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Dan moet je wel goede contacten hebben. Zal hier wel in zitten:

  docent en examinator voor de KNVB

  Hartstikke mooi een Zwollenaar (?) assistent-bondscoach.


  ⚠️ Meld

 2. @ wichert; zou mooi uitkomen als ie Zwollenaar was. Een assistent-voetbal-bondscoach hadden we nog niet. Maar niet erg als ie het niet is hoor. Je bedoelt dat we zijn (ok hij is maar assistent) elftal en hem over 10 jaar de SCHULD kunnen geven als het weer “net niet” is? Past wel in dit tijdsbeeld van zondebokdenken…..maar idd wel handig.;)


  ⚠️ Meld

 3. @Jan E

  Op dezelfde wijze als Gerard Nijkamp: vriendendienst van Hans Schrijver.

  Bovendien lekker laf om onder andermans naam te schrijven, maar typerend voor het Zwolsche.


  ⚠️ Meld

 4. De naam Art langeler doet bij mij de nekharen overeind staan.
  Gedegradeerd met een jeugdteam van FC Zwolle en het eerste van Rodha Raalte en vorig jaar na “bitterballengate” door het falende bestuur van FC Zwolle als beoogde opvolger van Jan Everse nadrukkelijk naar voren geschoven.
  Gelukkig is hij nu slechts assistant, kan hij mooi de pionnetjes neerzetten en ophalen voor de echte trainer.


  ⚠️ Meld

 5. @Jop, bij mijn weten is hij een paar jaar geleden met de A1 gedegradeerd.
  Maar als je als trainer van de C1 al naar voren kunt worden geschoven om de eerste selectie te gaan trainen dan weet ik een betere kandidaat.
  De huidige trainer van de D’tjes…………………..Bert(super)Zuurman!


  ⚠️ Meld

 6. @Zwolleeder

  Bewijs (print screen) dat stentor niet objectief reacties plaatst. Louter anti-Jan reacties worden geplaatst. Ik snap dat gefrustreerde groepje in de businessclub niet. Is het eindelijk rustig, willen ze weer head to head…

  Oh ja, Art Langeler is een pannekoek!


  ⚠️ Meld

Reageer