Nieuwe hondenkaart uitgebracht

Zwolle – Met de uitgifte van de nieuwe hondenkaart is voor elke inwoner van Zwolle, met of zonder hond, inzichtelijk gemaakt waar alle hondenlosloopterreinen zijn en met welke spelregels de hondenbezitter te maken krijgt. Het is de eerste keer dat de kaart niet alleen in een papieren versie gepresenteerd wordt, maar ook digitaal via de Zwolse website te vinden is.

Op de hondenlosloopterreinen hoeven honden niet aangelijnd te zijn en hoeft de hondenbezitter de poep niet op te ruimen. De gemeente heeft een paar extra losloopterreinen aangelegd. Om de loopafstand voor hondenbezitters niet te groot te maken, is nu in elke wijk een losloopterrein te vinden op een loopafstand van circa 10 minuten. Daarnaast kan men op de kaart ook de locaties van de hondenhaltes vinden.  

De hondenkaart is niet alleen geactualiseerd, maar is ook in een nieuw jasje gestoken. De kaart kunt u gratis ophalen bij het Informatiecentrum (Grote Kerkplein 15), het Informatiecentrum Stadshagen (Werkerlaan 1A) en bij de wijkservicepunten. U kunt de kaart ook bekijken en downloaden via www.zwolle.nl, thema Groen & dieren. Hier vindt u ook de spelregels voor de hondenbezitter en informatie over wetgeving en verordeningen.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Dus alle hondeigenaren kunnen nu dus lezen dat je je hond niet meer mag laten schijten op het terrein van de Hengelsport bij de Westerveldse kolk, cruisende homo’s kunnen ook maar beter wegblijven als ze weten wat gezond voor ze is !


  ⚠️ Meld

 2. Goede zaak lijkt me, zo’n hondenkaart. De gemeente heeft zich ingespannen

  Om de loopafstand voor hondenbezitters niet te groot te maken, is nu in elke wijk een losloopterrein te vinden op een loopafstand van circa 10 minuten.

  . Hopen (en verwachten) dat er nu ook goed gehandhaagd wordt. Elke Zwollenaar had kunnen weten wat de regels zijn. Overtreders gelijk en frequent bekeuren.


  ⚠️ Meld

 3. en maffe FCZ “supporters” kunnen volgens mij ook beter wegblijven zwolleeder. Wie ben jij dat je bepaald wie waar mag komen.


  ⚠️ Meld

 4. als ze nu ook eens echt gaan optreden tegen de loslopende honden. er zijn veel hondenbezitters die hun hond los laten lopen en niet erop letten, ze zijn drukker met hun mobieltjes. anderen die de hond wel aan de riem hebben, hebben er last van.vooral in assendorp, waar ik mijn hond uitlaat (altijd keurig aan de riem)


  ⚠️ Meld

 5. @buurtbewoner,
  Nee, dat zegt genoeg over jou!
  Als ik mijn hond bij jou in de tuin laat schijten en er met spunk besmeurde tissues achterlaat wil ik jou wel eens horen vloeken.
  Wie ben jij dat je bepaald dat je overal je gore zooi maar mag achterlaten voor een ander.
  En daar mag ik dan niet pissig om worden!?
  Klont !:P


  ⚠️ Meld

 6. ach zwolleeder als je het goed gelezen had begreep jij dat ik het niet over de honden, maar over jou opmerking over die cruisende homo’s had ben er gewoon tegen dat er zo over anderen gepraat word.
  En dan de manier waarop jij denkt dat tegenover mij duidelijk te maken. Maar als dat jou manier van praten is, ben ik uitgepraat met jou.


  ⚠️ Meld

Reageer