Uitslag Poll “Sint Michaël op Grote Markt”

Zwolle – Het artikel over het terug trekken van de Stichting Levende Stadsgeschiedenis m.b.t. de hoorzitting rond het beeld van Sint Michaël is op Weblog Zwolle niet op kousevoeten in het archief weggedoken. Nee, zeker niet, het aantal van 111 reacties op het artikel, liet zien dat het onderwerp danig leeft onder onze bezoekers c.q. de Zwolse bevolking.

grotemarkt9a_470.jpg
De klassieke weergave had een duidelijke voorkeur …

Bijzonder mooi was het om te zien dat de politiek hierin ook haar woordje deed. Iets waar wij, als team Weblog Zwolle, zeer gelukkig mee zijn. Het is per slot van rekening ons doel om de Zwolse burger meer te betrekken bij het Zwolse nieuws en de talloze onderwerpen met betrekking tot onze mooie stad. Daar mag de politiek niet in ontbreken. Naar aanleiding van het artikel is er een poll geplaatst, waar de bezoeker een keuze weer kon geven over dit onderwerp. De uitslag van deze poll met een drietal keuzemogelijkheden m.b.t. het beeld van Sint Michaël op de Grote Markt heeft de volgende resultaten opgeleverd. Er zijn in totaal 258 unieke stemmen binnen gekomen, waarvan 63 voor het beeld van de heer Lamers kozen, 181 stemmen voor de klassieke Michaëlfontein en 14 stemmers hadden geen mening. Het resultaat was dus een duidelijk ja voor de klassieke weergave van het beeld op de Grote Markt.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. nu hopen dat ze onze wensen meenemen en er gehoor aan geven!!
  In een oude binnenstad moet je zo weinig mogelijk moderne shit plaatsen, het nieuwe museum pand naast het oude is zo’n voorbeeld.
  Zet dat soort dingen maar in moderne wijken maar houdt een oude binnenstad gezellig kwa aanzien, wie van modern houdt moet maar shoppen gaan in Almere ;D


  ⚠️ Meld

 2. @ Freddie; hoe zou je deze uitslag

  258 unieke stemmen binnen gekomen, waarvan 63 voor het beeld van de heer Lamers kozen, 181 stemmen voor de klassieke Michaëlfontein en 14 stemmers hadden geen mening.

  verwoord willen zien in een aanbeveling door een gemeenteraadslid?

  @ Admin: Unieke stemmen? Volgens mij is lastig te achterhalen of 1 persoon via 2 of meer ip-adressen stemt?


  ⚠️ Meld

 3. Uitslag poll
  Dat is een overduidelijk signaal lijkt mij zo. Een compliment voor Weblog Zwolle hier hiermee de onmondige burger toch een stem geeft. Maar hoe nu verder?…Sturen we nu de Commmissie voor Beeldende Kunst naar huis? het lijkt mij zo dat de wethouder van Cultuur, Dhr. Kenkhuis, die er overigens ook maar halverwege is ingestapt z’n huiswerk maar moet gaan overdoen.
  Het kan nog, behalve een glazen hoofd is er nog niets van het beeld gemaakt.


  ⚠️ Meld

 4. :D:D:D FEBO fontein. Stimuleert het wildplassen met dat geklater. Als mag je vast bij Gerty en (verdorie naam weer vergeten), van Stappie, wel ff plassen.


  ⚠️ Meld

 5. waarom daar in hemelsnaam een beeld neerzetten, een grote sta in de weg is het, en al helemaal met een fontein waar elk weekeind een heel pak dreft in past


  ⚠️ Meld

 6. is dit het?
  Als ik de fotomontage zie, dan bekruipt mij toch het gevoel dat dit het ook niet is (let wel: ook). Dat komt natuurlijk door de keus tussen Lamers en het klasieke model.
  Wat zouden we met z’n allen zeggen, wanneer open gevraagd wordt wat de mooiste manier is van verfraaien van de Grote Markt?


  ⚠️ Meld

 7. Hr John van Boven open vragen wat de mooiste verfraaiing is in deze stad.Dan moet ik zeggen dat er zoveel mooie verfraaiingen zijn ,maar als ze er staan worden ze door de jeugd weer naar de vernieling geholpen of bespoten met grafiti.Dat vind ik nu altijd zo jammer dat daar eens wat meer aan gedaan moet worden.


  ⚠️ Meld

 8. Wat zouden we met z’n allen zeggen, wanneer open gevraagd wordt wat de mooiste manier is van verfraaien van de Grote Markt?
  Beste John,
  Dat is een heel goed idee, echter zolang het College van B&W zich uitsluitend door de Commissie voor Beeldende kunst en de Welstandscommissie laat adviseren om van de historische binnenstad een soort podium voor controversiele moderne kunst en architectuur te maken zult jij als raadslid (en fractievoorzitter, gefeliciteerd daarmee) toch meer werk moeten maken van de slogan “samen maken we de stad” en probeer dan ook eens de voortgang van het “Plan van aanpak raadsdebat ruimtelijke kwaliteit in en rond de binnenstad” te bevorderen. dan ben ik misschien weer bereid om mn vrije tijd in klankbordgroepen te steken.


  ⚠️ Meld

Reageer