Guerrilla Gardeners starten ontwikkeling op Voorsterpoort

Zwolle – De Zwolse Guerrilla Gardeners hebben weer toegeslagen. Dit keer was het voormalige terrein van Beers/Stork aan de beurt om verfraaid te worden. Het braakliggende land is opeens versierd met twee jonge appelbomen en een romantisch zitje. Verantwoordelijk voor deze ‘groene verrassing’ zijn de Zwolse Guerrilla Gardeners, bewoners die zelf aan de slag gaan om de stad groener te maken. Het gebied vanaf de voormalige Beers/Stork locatie tot aan de spoorlijn naar Kampen is bestemd voor leisure (± 45.000 m2). Het toekomstige station dat daar ook bij is bedacht is onderdeel van de plannen.

gg1.jpg

De ontwikkeling van het gebied ligt vooralsnog stil, er is nog geen zicht op bedrijven die daar daadwerkelijk komen. Afgelopen week werd bekend dat er een groot probleem is om de grote plannen met het bedrijventerrein Voorsterpoort te realiseren, als het zo doorgaat kan er een tegenvaller voor de gemeente komen tot 24 miljoen euro. Binnenkort komt er een debat over dit probleem en over de toekomst van het hele bedrijventerrein Voorsterpoort waar dit stukje in ligt. De Guerrilla Gardeners maken zich grote zorgen over de ontwikkelingen en zijn daarom vast maar gestart met de ontwikkeling van dit stukje Voorsterpoort door twee mooie appelbomen te planten en daarbij een romantisch zitje te plaatsen waar mensen even rustig kunnen nadenken. De Zwolse Guerrilla Gardeners hopen dat de gemeente met een haalbare en mens, natuur -en milieuvriendelijke opzet van het bedrijventerrein komt. Is Zwolle er klaar voor?  

gg4.jpg

De guerillia Gardeners wel, zij gaan er zeer senang bij zitten als u het niet erg vindt, gewoon gezellig tussen de konijnvriendjes -en vriendinnetjes die al flink gebruik maken van het open terrein…..ggrrr.

Het verschijnsel ‘guerrilla gardening’ is over komen waaien uit Engeland en de Verenigde Staten. Betrokken bewoners met groene vingers toveren, gewapend met gieter, schop en planten, de stad om in een groene oase. In Zwolle zijn momenteel 15 Guerrilla Gardeners actief. Ze leggen contact via de website www.guerrillagardeners.nl (een initiatief van GroenLinks).

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer