Het weer: zonnig maar fris

Zwolle – Donderdagochtend zullen veel mensen geconfronteerd worden met dichtgevroren autoruiten. Even krabben dus. Na een prachtige zonsopkomst, kunnen we ook de rest van de dag van de zon genieten. De temperatuur stijgt in de loop van de dag naar maximaal 11 graden bij een koude wind uit het noorden. Achter glas en in de zon gebeurt u niets.

14-10-2009_weerfoto__rieteweg_.jpg
Vanaf de Grote Voort…

In de nacht van donderdag op vrijdag trekt vanuit het noorden bewolking en later ook regen het land binnen. De bewolking is de voorste begrenzing van warme lucht vanaf de Atlantische Oceaan. In het oosten van het land kan het kwik, voor de bewolking uit, nog net onder het vriespunt dalen. In het noorden en westen blijft de temperatuur positief. Vrijdag is de winterse episode voorbij. Het hele land ligt onder een dikke laag bewolking waar van tijd tot tijd regen uitvalt. De temperatuur loopt uiteen van 11 graden in het oosten tot 14 graden in het westen van het land. De noordelijke wind trekt op vrijdag even fors aan waardoor de dag een echte herfstachtige uitstraling krijgt.

Ook zaterdag kunnen we aan het weer zien in welk jaargetijde we leven. Vrij veel bewolking en af en toe regen. De wind neemt gedurende de dag in kracht af. In de nacht van zaterdag op zondag trekken brede opklaringen over het land. De temperatuur daalt dan lokaal tot net boven het vriespunt. Zondag eerst zonnig en droog, later op de dag neemt de bewolking toe.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. @Natascha:
    Is inderdaad niet vanaf de Rieteweg, want dan had je het Kamperlijntje op de voorgrond gezien.
    Is aan de andere kant van de spoorlijn genomen. Heet daar Grote Voort en zal waarschijnlijk op de hoek met de Kamperweg en het Kamperpad gemaakt zijn.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.