Aanmelding open voor Zwolse Mantelzorgdag

Zwolle – De Zwolse Dag van de Mantelzorg wordt dit jaar gehouden op zaterdag 7 november a.s. in De Vogellanden, centrum voor revalidatie, Hyacinthstraat 66a te Zwolle. Aanvang 13.30 uur. Wethouder Dannenberg verzorgt de opening. Nieuw dit jaar is het speciale programma voor jonge mantelzorgers vanaf 12 jaar. Info en aanmelden kan via www.informelezorgzwolle.nl.

De mantel der liefde. Er kan veel mee bedekt worden, maar die kan ook zwaar worden. Een mantelzorger is degene die de zorg op zich neemt voor en een relationele binding heeft met de zorgvrager. Er is sprake van een emotionele band en betrokkenheid bij de (dagelijkse) zorg. Veel mantelzorgers hebben het gevoel dat ze niet aan zichzelf toe komen. Het is dan ook een hele kunst om een goed netwerk te creëren en te onderhouden. Vandaar dat dit jaar is gekozen voor de slogan , “Mantelzorg? Doe het samen!”, om het brede publiek te bereiken als om mantelzorgers te stimuleren aan hun eigen netwerk te werken.

Ontspannen en actief bezig zijn
Voor de volwassen mantelzorgers is een gevarieerd programma samengesteld. Men kan vrijblijvend meedoen aan verschillende activiteiten, bijvoorbeeld een wandeling naar “De Nooterhof” voor een rondleiding, hand- en/of voetmassage, een cursus ‘smartlap zingen’, van alles is mogelijk. Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd. Ook is er een informatiemarkt waar u veel nuttige gegevens kunt vinden over onder meer wet- en regelgeving en logeervoorzieningen.

Jonge mantelzorger, jij ook?
Jongeren en kinderen die een broertje, zusje, vader, moeder, oma of opa hebben, die door een ziekte, beperking of ongeval extra zorg en aandacht nodig heeft of vraagt, mogen zich ook een mantelzorger noemen. En zijn daarom ook van harte welkom op de Mantelzorgdag. Speciaal voor kinderen en jongeren worden er leuke activiteiten georganiseerd. Wat dacht je van klimmen in de klimwand, meedoen met een wedstrijdje rolstoelbasketbal of tafeltennissen? Ook worden in het zwembad spetterende activiteiten voor jou georganiseerd en kun je genieten van verschillende hapjes en drankjes. Als je liever niet alleen komt, mag je gerust iemand meenemen.

Aanmelden en informatie
Mantelzorgers kunnen zich aanmelden met maximaal 2 personen, via het het aanmeldingsformulier op www.informelezorgzwolle.nl. Aanmeldingen ontvangen we graag voor 23 oktober a.s. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Vrijwilligerscentrale Zwolle – Steunpunt Informele Zorg via 038 – 422 52 00. Hier kunt u ook terecht mocht u door gebrek aan hulp of opvang thuis niet kunnen komen. Dan wordt er samen gekeken naar de mogelijkheden.

Organisatie
De Vrijwilligerscentrale Zwolle – Steunpunt Informele Zorg organiseert de Dag van de Mantelzorg in Zwolle in samenwerking met Driezorg, stichting voor wonen, zorg en welzijn, Woonzorgconcern IJsselheem, regio Zwolle, MEE IJsseloevers, Zorgcombinatie Zwolle, Zorgspectrum Het Zand, locatie Zandhove, Frion, Dimence afd. Preventie, De Vogellanden, centrum voor revalidatie en Podium van Kerken.

Artikel delen:

Reageer