Politie zoekt info over Zwolse overvallen via Hyves

Zwolle – De politie IJsselland zet Hyves in bij het onderzoek naar de overvallen/straatroven die de afgelopen periode hebben plaatsgevonden op diverse locaties in Zwolle. Van één van de overvallen zijn beelden beschikbaar die de politie IJsselland nu via Hyves (www.politie-zwolle.hyves.nl) als getuigenoproep aan het publiek aanbiedt.

politie_ijsselland.jpg

De beelden zijn gemaakt op bij de Hogekampspassage op zaterdagavond 3 oktober rond 21.00 uur tijdens de overval op een 19-jarige Zwollenaar die net gepind had. Toen de man klaar was met pinnen, kwamen er drie personen op hem af. De man werd getrapt en geslagen en beroofd van zijn portemonnee. De drie verdachten zijn tussen de 18 en 20 jaar oud, rond de 1.70 a 1.75 m lang, een slank postuur en hebben een licht getinte huidskleur. Eén van de drie mannen droeg een rode sjaal met gele tekst voor zijn gezicht. Vermoedelijk is deze groep (in een andere samenstelling) ook verantwoordelijk voor de overval die een dag eerder plaatsvond op de Ruusbroecstraat.

Die vrijdagavond werd rond 23.50 uur een 36-jarige Zwollenaar beroofd. De man fietste over de Ruusbroecstraat en zag links van de weg een onbekende man staan. Deze man kwam op hem af lopen. Op hetzelfde moment kwamen er uit de bosjes nog vijf andere mannen en deze hebben hem van de fiets afgetrokken. Toen de man op straat lag, werd hij vele malen geschopt waarbij er werd geroepen “geld geld”. De mannen kregen geld en gingen er vandoor. Later bleek de mobiele telefoon van het slachtoffer ook gestolen te zijn.

Met het inzetten van Hyves hoopt de politie met name jongeren in dezelfde leeftijdcategorie uit Zwolle en omgeving te bereiken. Naast de bewakingsbeelden worden via de Hyvespagina ook diverse andere opsporingsberichten over deze en andere Zwolse overvallen/straatroven aangeboden. Dit zijn de items zoals deze behandeld zijn in Opsporing Verzocht en Onder de Loep (RTV Oost).

Artikel delen:
Reacties 77
 1. jeetje, belachelijk die jongen echt geen schijn van kans, stelletje lafbekken. Hoop dat iemand ze herkend en het lef heeft om ze aan te geven.


  ⚠️ Meld

 2. Maar dan vooral omdat dezelfde opmerking ook al tig-maal geplaatst is toen ditzelfde nieuws werd uitgebracht.

  Beelden zijn wel heftig, dat dan weer wel….:'(


  ⚠️ Meld

 3. Ozz,

  Als ik in zijn tekst lees dat ‘je’ niet goed van dat schorem wordt, dan bedoelt hij daarmee de lezer, aangezien ik een lezer ben voel ik me er door aangesproken. aangezien ik helemaal niet
  ‘niet goed van dat schorem wordt’, klopt het voor geen zier wat hij zegt….simpel feit….

  Zwollenaar,

  Als mijn buurman A dik zou zijn en buurman B zou elke keer als de dikke buurman A, langsloopt zeggen dat ie dik is, is dat een feit. Buurman B zou zich in dat geval wel moeten afvragen of ik de behoefte voel om telkens te horen dat buurman A dik is. Dat slaat nergens op, telkens dezelfde aanklacht aanhoren. Blijkbaar heeft buurman B ergens problemen mee, laat hij het dan oplossen met buurman A…..  ⚠️ Meld

 4. Leg dat verhaal over buurman A en B eens uit als je het vertaalt naar het werkelijke onderwerp. Ik snap je punt wel een beetje maar ik denk dat de vergelijking niet echt helemaal reëel is.


  ⚠️ Meld

 5. Wow! Als ik dat filmpje bekijk krijg ik gewoon hartkloppingen! Vraag me echt af wat ik zou doen in zo’n geval. Ik vrees ook: op de grond gaan liggen en hopen dat je er goed vanaf komt!
  En ik hoop dat het slachtoffer in ieder geval weer een beetje over de lichamelijke schade heen is; geestelijk dat kun je voorlopig wel even vergeten! Zo bruut!

  Wederom: hoe leren we dit tuig die voorgoed af?


  ⚠️ Meld

 6. WFvN,

  Ik bedoel dat het continu benoemen van het probleem een beetje irritant begint te worden. Als men een probleem heeft, laat hij/zij er zelf wat aan doen.

  Dat gedoe over ‘waarheid’ net zoiets. Tja, waarheid als een koe hoor, maar wel een heel klein deel van de waarheid….de rest mag niet worden gezien, want als ik dat doet, dan steek ik de kop in het zand en moet ik wakker worden…dat is toch de omgekeerde wereld?  ⚠️ Meld

 7. Ik hoop binnenkort hier op het weblog te kunnen lezen, dat ze deze figuren opgepakt hebben!
  Met name de persoon die als eerste begint met aanvallen. Die gaat echt tekeer en spaart niets of niemand!


  ⚠️ Meld

 8. Tja Plantje, denk dat zo goed als iedereen hetzelfde denkt over die trieste helden die hier wel heel erg sneu in een groep geweld gebruiken. We hebben het hier ook al eerder over deze hufters gehad trouwens. Goed trouwens dat de politie hier bewegende beelden op zet. Al kun je er niet veel herkenbaars van maken.


  ⚠️ Meld

 9. Het is ook niet slim om op de fiets zittende te gaan pinnen. Als hij naast de fiets had gestaan dan had hij misschien nog weg kunnen lopen of een paar flinke tikken uit kunnen delen. Zo te zien zag hij zijn belagers al van een afstandje aan komen rennen. Je moet tegenwoordig gewoon op je hoede zijn als je gaat pinnen.


  ⚠️ Meld

 10. Ik zou eerder bang zijn, dat ik net bezig ben met pinnen en dat iemand mijn fiets meepakt, dan dat ik zo overvallen word. Althans…als ik aan het pinnen ben zie ik dat als een grotere kans.

  Iets algemener:
  Nog steeds heb ik het idee te zien dat dit soort overvallen toeneemt. Ook landelijk. Ik heb het idee, dat de samenleving door enkele van deze rotte appels echt aan het verloederen is!
  Al vaker hebben we hier discussies gehad over hoe je dit echt kunt aanpakken. (Vaak als directe reactie op een roep om doodstraffen enz.) Maar duidelijk mag zijn, dat de huidige stand van zaken niet echt helpt om dit soort uitwassen tegen te gaan.
  Wordt het niet zo onderhand tijd, dat de landelijke politiek gaat luisteren naar de burgers om te kijken of er geen goede ideeën tussen zitten?

  Gisteren bijvoorbeeld… Ik stond achter huis de eendjes te voeren. Ze hielden nog een beetje af, maar langzaam maar zeker kwam er wat. Komen er 3 jochies van een jaar of 12-14 achter ons huis langs lopen over de Burgemeester de Vos van Steenwijklaan. Eentje pakt er een rotje of zo en steekt hem af. Alle eendjes van slag. En dat enkel omdat ze dondersgoed zagen dat ik de eendjes stond te voeren. Nu is er verder niets ernstigs gebeurd, maar waar ik me vooral aan stoor is het volgende: je roept dan naar de overkant “Jongens, doe eens een beetje normaal!” en er gebeurt NIETS! Ze worden niet kwaad, ze bieden geen excuses aan, ze lachen niet…NIETS! Alsof je lucht bent!
  Ik ken de reden er ook wel voor: ze weten dat er niets gebeurt. Ze weten dat ze geen enkel risico lopen! In het ergste geval komt de politie erbij, krijgen ze een waarschuwing en dat was het.

  Als je met dit soort simpele dingen al niet tot dat soort ettertjes kunt doordringen…hoe moet dat dan als het bergafwaarts gaat?!?
  Zien we deze jochies over een paar jaar op bewakingscamerabeelden voor vergelijkbare vergrijpen?


  ⚠️ Meld

 11. @ghehe

  Ik bedoel dat het continu benoemen van het probleem een beetje irritant begint te worden. Als men een probleem heeft, laat hij/zij er zelf wat aan doen.

  Goed, dit kan ik hélemaal rijmen met het buurman en buurman verhaal. Alleen in dat geval ben ik toch echt bang dat er in veel gevallen toch een probleem is met je vergelijking.

  Je kan wel zo leuk zeggen: “Doe er zelf wat aan!” en dat zou in geval van de buurmannen zijn dat de ‘klager’ de andere maar eens aan moest spreken in plaats van ‘jou’ als derde, die er niets mee te maken heeft.

  Maar hoe had je het in gedachten met die schoften uit het bericht? Je weet niet wie het zijn. Wil je dan soms dat de ‘klagers’ (ik noem ze voor het gemak maar even zo; geef er aub geen lading aan) zelf maar een potje gaan pinnen bij die automaten in de hoop dat ze overhoop getrapt worden door die hufters zodat hij dan z’n zegje kan doen? (tja, of liever: misschien die gasten helemaal lens slaan dat ze voor het leven genezen zijn maar helaas heeft lang niet iedereen het vermogen om 1, laat staan 4 belagers te lijf te gaan met succes).
  Of wil je soms een burgerwacht ofzo dat er gepatrouilleerd gaat worden en dat die gasten zo even flink gevloerd worden?

  Dus nogmaals: hoe wil je het koppelen aan het buurman en buurman verhaal want ik zei al: ik begrijp wel een beetje wat je bedoelt maar je vergelijking is niet reëel vind ik.


  ⚠️ Meld

 12. Maar hoe had je het in gedachten met die schoften uit het bericht?

  Ik begrijp je punt, ben het op dit punt ook met je eens, maar we hebben het niet over hetzelfde.
  In de reactie waarop ik reageerde betrekt hij direct het getint zijn in algemene zin bij criminaliteit. Het komt vrij duidelijk naar voren in zijn reactie dat hij allochtonen ziet als criminelen en dat die ‘moeten oprotten’. Als het hem ging om deze daders, dan was die link naar allochtonen slechts nodeloze informatie. De intentrie waarmee hij zijn reactie plaatste lijkt me vrij duidelijk: het gaat om het allochtoon zijn en niet zozeer om de daad.
  Hij ervaart blijkbaar allochtonen als probleem, nou laat hij dat maar oplossen dan…..Klagen en vervolgens verwachten dat een ander het oplost, beoort meer toe aan het niveau van kinderen lijkt me.


  ⚠️ Meld

 13. De intentrie waarmee hij zijn reactie plaatste lijkt me vrij duidelijk: het gaat om het allochtoon zijn en niet zozeer om de daad.

  Dat is ook niet helemaal waar volgens mij. Het is iets genuanceerder… Hij denkt een relatie te zien tussen allochtoon zijn en deze daden.

  Of die relatie er daadwerkelijk is is een heel ander verhaal en daarover doe ik met bovenstaande ook geen uitspraken! Gaat me puur om interpretatie van de woorden.


  ⚠️ Meld

 14. Dat haal ik er ook uit. Ik zie hem niet zeggen dat allochtonen criminelen zijn en evenmin dat allochtonen moeten opd*nderen. Hij meent een zekere relatie te zien en noemt daarbij het beestje bij de naam.  ⚠️ Meld

 15. tja weer getinte mannen he. bij opsporing verzocht is ook 90 % getinte mannen. je wordt er niet goed van dat schorum.

  Het is iets genuanceerder… Hij denkt een relatie te zien tussen allochtoon zijn en deze daden.

  sorry, ik zie de nuance niet….volgens mij is het net zo bout bedoeld als wat


  ⚠️ Meld

 16. Als je beestjes bij naam wilt noemen, noem dan elk beestje bij naam en laat de plaat niet steken bij een enkel beestje…..he, een muis, he, een muis, he, een muis, he, een muis…..


  ⚠️ Meld

 17. Hij legt met:

  tja weer getinte mannen he. bij opsporing verzocht is ook 90 % getinte mannen. je wordt er niet goed van dat schorum.

  een relatie tussen criminaliteit en allochtonen. Dáár gaat het hem om.

  Die relatie leggen is dus iets genuanceerder dan hoe jij het stelt:

  De intentrie waarmee hij zijn reactie plaatste lijkt me vrij duidelijk: het gaat om het allochtoon zijn en niet zozeer om de daad.

  Dat is het enige dat ik aan wilde geven.

  Maar nu zitten we wel heel erg op woordjes te vitten… Om maar te spreken met menig taal-verwaarlozend-forummer: we weten wél wat er bedoeld wordt!

  Het punt zelf daar ben ik nog niet uit. Daarvoor is het raadzaam eerst eens wat statistieken te raadplegen en daar kritisch naar te kijken.
  Statistieken zijn namelijk bijvoorbeeld alleen gebaseerd op mensen die opgepakt zijn. Als bepaalde groepen mensen gemakkelijker te pakken zijn of strenger gecontroleerd worden is het nog lichtig, dat de statistieken lijken uit te wijzen dat ze crimineler zijn.


  ⚠️ Meld

 18. Als je beestjes bij naam wilt noemen, noem dan elk beestje bij naam en laat de plaat niet steken bij een enkel beestje…..he, een muis, he, een muis, he, een muis, he, een muis…..
  Door ghehe, op 16 oktober 2009 om 17:00

  Da’s ook een beetje wat ik bedoel met, dat de politiek misschien eens moet luisteren of de burgers nog ideeën hebben om criminaliteit terug te dringen.
  Nu denken mensen allerlei zaken te zien en de regering lijkt er niet naar te luisteren. Er hoeft straks maar één gek op te staan die hier gebruik van maakt en dat volk schaart zich in één beweging achter hem/haar. Ik wil even de discussie niet brengen op Geert W.

  Afgelopen week ook weer in het nieuws, dat Marrokaanse ouderen vinden, dat de paar probleemjongeren die ze hebben aangepakt moeten worden. Omdat deze jochies de naam van iedereen met Marrokaanse achtergrond naar de haaien helpen.
  Dus zelfs binnen die groepen zien ze het op deze manier niet goed gaan.


  ⚠️ Meld

 19. Ziekelijk. No matter black or white, het blijft zo fout als het maar kan. Je schopt niet zomaar iemand in elkaar (ook niet als je wel een reden hebt). Normaal doen. Pakken die eik*ls.


  ⚠️ Meld

 20. Echt afschuwelijk!
  En ook een eng idee dat er regelmatig dit soort dingen in Zwolle gebeuren.

  Ik hoop dat mensen die enig idee hebben wie deze overvallers zouden kunnen zijn (er moeten toch mensen zijn die vermoedens hebben?) snel contact opnemen met de politie!
  En ik hoop dat de politie alles in het werk stelt om de overvallers op te pakken (-> lokagenten?)  ⚠️ Meld

 21. Lokagent lijkt me ook niet zinvol, hoe groot is de kans dat je net gepakt wordt? Waar ik nieuwsgierig naar ben: hoeveel krijgen de daders voor zoiets? Zal wel niks oplossen, maar als hiermee kom je toch hopelijk niet weg met papierprikken en een hulpverleningstrajectje? Echt ziek >:(>:(


  ⚠️ Meld

 22. Ik ben bang dat het bij dat soort mensen niet uitmaakt wat of hoeveel straf ze krijgen, als ze vrij zijn doen ze het zo weer en dat is het ergste nog.

  Hoe krijg je zoiets nu uit die gasten>:(


  ⚠️ Meld

 23. Ik snap je punt ghehe. Alleen ik ben er wel van overtuigd, dat het deze figuren wel af te leren is.

  We weten alleen nog niet wat de juiste methode is. Want hoezeer ik ook meevoel als er geroepen wordt:”zwaarder straffen”…ik heb er mijn twijfels bij. Dat is ook mijn eerste reactie hoor, maar als je dan nadenkt over landen waar zwaardere straffen zijn…hoe gaat het daar?


  ⚠️ Meld

 24. De ingeschatte pakkans en hoe erg vind je het als je gepakt zou worden lijken me ook belangrijke factoren.
  Vermoedelijk is het wel af te leren. Sterker nog: wordt het wel afgeleerd. Maar je bent dan nog niets opgeschoten, want dan staat er weer een nieuwe “generatie” klaar.

  En dan kom je weer op het punt van opvoeding.  ⚠️ Meld

 25. ik denk dat de agressie dan nog groter word bij een overval. OM er maar zeker van te zijn dat het slachtofer na de daad “niets meer weet”.

  Als ik de beelden bekijk zie ik drie opgeschoten jongeren waarvan één met veel bravour de “vliegende aanval” begint. Niet echt van wat je zegt doorgewinterde overvallers gezien het risico dat hij neemt door uiteindelijk zelf gewond te raken bij zo’n actie. Die andere twee druppelen er achter na.
  Ik denk dat de jeugd meer voorgelicht moet worden door daders die gepakt zijn en er de rest van hun leven last mee hebben gehad. Waarbij bv een slachtoffer invalide is geraakt of iets dergelijks.

  Ik denk dat de meerderheid van de jeugd liever denkt aan het snelle geld dan aan de gevolgen van hu daad. En ik denk dat de energie daarom meer gestoken moet worden in voorlichting dan in zwaardere straffen. Er worden tegenwoordig al een heleboel eisen aan de puberende jeugd gesteld waarbij respect en status erg belangrijk zijn.


  ⚠️ Meld

 26. Punt, maar ik geloof niet dat in dat geval de agressie veel erger kan. Ze komen zelfs terug als ze het geld al hebben om een schop na te geven, gewoon ziek.

  En wat wil je voorlichten tegen groepsdwang, de daders zijn afzonderlijk misschien wel aardig. Ben heel benieuwd…

  Waar men in Nederland – mijns inziens – heel gemakkelijk aan voorbijgaat is genoegdoening voor de slachtoffers. Je moet er als slachtoffer toch niet aan denken dat je de dader na een werkstrafje van een week gewoon in het winkelcentrum tegenkomt?

  Laatst in Volkskrant Magazine: daders van vreselijke moorden die na 5 jaar gewoon weer in dezelfde straat als de ouders van het slachtoffer mogen wonen, hen zelfs bedreigen etc. Het lost niks op voor de dader, maar als slachtoffer zou het mij wel een rechtvaardigheidsgevoel geven.


  ⚠️ Meld

 27. Je moet er als slachtoffer toch niet aan denken dat je de dader na een werkstrafje van een week gewoon in het winkelcentrum tegenkomt?

  Zou me niet bijster veel uitmaken, ligt er aan of ze erdoor veranderd zijn. Toegegeven, ik vermoed dat dat niet het geval is. Een werkstraf wordt vaak ook pas een heel lange tijd na het delict uitgevoerd. Daarnaast, wat men ook denkt van het rechtstelsel, van een beroving met geweld kom je er echt niet vanaf met een werkstraf. Werkstraffen worden wel (te) vaak uitgedeeld, maar men lijkt tegenwoordig te denken dat dit bij alles geldt.

  Het lost niks op voor de dader, maar als slachtoffer zou het mij wel een rechtvaardigheidsgevoel geven.

  Dat is hetzelfde rechtvaardigheidsgevoel waarmee veel criminelen hun daden goedpraten. Dan slechts op hun eigen situatie geprojecteerd. ‘de maatschappij verstoot me, dus neem ik wraak’….daarom ben ik niet voor vergelding (geen uitzonderingen, al voelt het nog zo goed), slechts voor een constructieve aanpak.


  ⚠️ Meld

 28. “Zou me niet bijster veel uitmaken”

  Ik voel de adrenaline nu al omhoog komen, maar jij zou vrolijk vragen wat ze ervan geleerd hebben? Vast!

  Als jij invalide wordt gereden door een notoir dronken automobilist hou je dit niet vol. Bovendien is een rechtvaardige straf constructief voor het verwerkingsproces van de slachtoffers…die in Nederland vaak erg makkelijk over het hoofd worden gezien.

  Een moordenaar die wordt geholpen met een uitkering en huurhuis, terwijl de familie van de slachtoffers hals over kop moet verhuizen. Nu die pedo in Eindhoven die al 3!!! keer is veroordeeld voor ernstig misbruik en voor de rechter pleit dat hij alle recht heeft op terugkeer in zijn oude huis…


  ⚠️ Meld

 29. Dat is hetzelfde rechtvaardigheidsgevoel waarmee veel criminelen hun daden goedpraten.

  Dat is niet helemaal waar.

  Dit:

  Dan slechts op hun eigen situatie geprojecteerd. ‘de maatschappij verstoot me, dus neem ik wraak’

  is dezelfde redenering als:
  “mijn fiets is gestolen, dus ik jat ‘een’ fiets terug”
  Daarmee benadeel je namelijk niet degene die jouw fiets heeft gestolen maar weer iemand anders.
  De crimineel die zegt dat de maatschappij hem verstoot en crimineel is uit wraak benadeelt weer iemand anders dan “de maatschappij”

  Waar het hier om gaat is, dat iemand slachtoffer van een crimineel is geworden. Het zou voor dat specifieke slachtoffer veel beter zijn te weten, dat de specifieke crimineel die hem/haar iets aangedaan heeft niet meer in de gelegenheid/verleiding komt weer zoiets te doen.

  Neem nu het specifieke geval uit het filmpje… Stel dat de drie daders worden gepakt. Dan is het voor het slachtoffer toch niet te pruimen als hij de volgende keer staat te pinnen en die drie gasten komen weer voorbij?!? En al helemaal niet als het slachtoffer dan weer bedreigd wordt. En als je ziet hoe dat er aan toeging is alleen de aanwezigheid van de daders al genoeg dreiging voor het slachtoffer lijkt me zo; dan hoeven ze verder nog niets te doen!
  Persoonlijk blijf ik van mening dat het wel prettig is als je slachtoffer van zo iemand bent om te weten dat die persoon het in ieder geval nu minder prettig heeft dan jij.

  En dan het voorbeeld van Rutger… Als je het hebt over zwaarder straffen… Drank in het verkeer is slecht; dat voorop gesteld. Maar als een notoire drankrijder iemand invalide rijdt (of erger: dood) dan gaat het er niet zozeer om, dat iedere drankrijder harder aangepakt wordt. Het is vooral belangrijk om zo iemand te laten weten dat ie het verklooid heeft. Zo iemand moet gewoon nooit meer een auto mogen besturen! Nodig voor je werk? Jammer dan! Zoek maar een andere baan! Je wil gewoon absoluut uitsluiten dat zoiets nog een keer gebeurt!


  ⚠️ Meld

 30. Nog een kleine toevoeging…
  In het voorbeeld fiets gestolen/fiets terugjatten.
  Waar het hier om gaat is dat je als je je EIGEN fiets ziet staan die gestolen is je die natuurlijk wel zomaar weer mee kunt nemen! DAT is terugjatten.

  Als een slachtoffer het prettig vindt dat de dader die hem iets aangedaan heeft hard aangepakt wordt moet dat volgens mij kunnen!


  ⚠️ Meld

 31. Ik voel de adrenaline nu al omhoog komen, maar jij zou vrolijk vragen wat ze ervan geleerd hebben? Vast!

  Of ik het ga vragen? Nee natuurlijk niet, maar als ik er geen last meer van heb, dan boeit het me niet. Ik hoop dan slechts dat ze het een ander niet aandoen, that’s it. klaar.
  Hoef je niet te geloven verder, dat is je eigen zaak.

  Plantje,
  Vergelding en wraak is wel degelijk hetzelfde denksysteem als dat van veel criminelen. Of zich dat nu richt op derden of betrokkenen maakt niet uit. Zolang we met z’n allen dat debet versus krediet denken navolgen, blijven we in dit schuitje zitten. We blijven tikken ontvangen en tikken uitdelen. Op zich niets mis mee, maar weet dan dat we met zn allen meedoen aan dit gebeuren….


  ⚠️ Meld

 32. Nu pas het filmpje gezien: afschuwelijk! Dit is meer dan een gewelddadige overval, want zelfs als de jongens het geld hebben geven ze het slachtoffer nog een paar flinke schoppen na…

  De daders zijn op het filmpje moeilijk te herkennen. Maar wellicht geeft het zien van deze afschuwelijke daad mensen, die hen (misschien) kennen en twijfelen over aangifte, de laatste zet tot het aangeven van deze jongens.

  Overigens beroepsmatig wel eens te maken gehad met zulke jongens. Soms zijn het ‘op zich’ aardige jongens, die toch – vooral in groepsverband – vreselijke dingen kunnen doen. Vaak zie je dat ze zelf bepaald geen goede basis hebben gehad (je raakt niet zomaar ‘verknipt’).
  Wat betreft oorzaken/oplossingen: al het ‘halleluja-geroep’ van Rouvoet ten spijt, is de Nederlandse Jeugdzorg nog steeds een drama (lange wachtlijsten, geen goede opvangplekken). Het zou goed zijn als daar snel verandering in komt!

  Het zou me overigens niet verbazen als de daders ook dit weblog lezen. Jongens, stop alsjeblieft met dit soort acties! Je kunt hiermee iemand zowel lichamelijk als geestelijk voor zijn hele leven kapot kan maken. (Stel je voor dat iemand dit bij jou of je zusje/broertje zou doen)
  En als je dat niet kan schelen: hoe vaker je dit doet, des te groter de kans dat je gepakt wordt en des te hoger je straf als je gepakt wordt.
  Vroeg of laat word je toch aangegeven of gepakt (1 van je vrienden zal ooit gaan praten). Daarom is het slim nu jezelf aan te geven; dat zal wat schelen in je straf.  ⚠️ Meld

 33. Nee natuurlijk niet, maar als ik er geen last meer van heb, dan boeit het me niet.

  Ik geloof wel, dat je hoopt dat ze het een ander niet aandoen. Maar dat is enkel als je er geen last meer van hebt. Hoe voel je je als je er wel nog last van hebt?
  Ik meen me te herinneren, dat je wel eens hebt aangegeven ook wel eens een tik te hebben gehad. Ik vind dat je dan ook meer recht van spreken hebt als je naar dit onderwerp kijkt. (Ik heb gemakkelijk lullen ik ben gelukkig nog niet in deze of vergelijkbare situatie geweest.)
  Maar als je toch ziet hoe dit er aan toe gaat, dan kun je toch moeilijk stellen dat je hier zomaar overheen bent?

  Of zich dat nu richt op derden of betrokkenen maakt niet uit.

  Jawel, ik denk dat je daar een wezenlijk verschil moet blijven maken! Als je bij een kledingzaak werkt en je baas buit je uit is het wel een verschil of je een shirt van je baas jat om jezelf een beetje te compenseren of dat je uit een andere winkel een shirt jat.
  Het is beide fout, maar in die redenering vind ik, dat je de andere winkel méér benadeelt als je daar iets jat.
  Maar ik denk dat dit een punt van discussie is waar we het nog uren over kunnen hebben maar dat we elkaar niet overtuigd krijgen 🙂

  We blijven tikken ontvangen en tikken uitdelen.

  Als iemand een tik uitdeelt en daarvoor een tik terugkrijgt is dat zijn verdiende loon. Als iemand een tik uitdeelt en zijn slachtoffer vervolgens iemand anders slaat is het toch een heel ander verhaal?


  ⚠️ Meld

 34. Haha, plantje, je geheugen is in elk gaval vrij goed!;)

  Ik wil je (of anderen) hier ook niet per definitie overtuigen (hoewel soms gaat het die kant natuurlijk wel op in een discussie). Voorop staat toch het uitwisselen van invalshoeken om bekend te raken met andermans perspectief.

  Ik ben me er best van bewust dat de manier waarop ik zaken benader niet de meest gangbare is. Veel ‘medestanders’ zal ik dan ook niet altijd hebben, boeiend ook eigenlijk. Ik zeg slechts hoe ik er tegen aan kijk (en dat is wat anders dan wat ik er van vind).

  Over recht van spreken: waarom heb ik recht van spreken omdat ik soortgelijke gevallen heb meegemaakt? Het is voor iedereen anders. Het enige wat ik probeer duidelijk te maken is hoe er ook tegen aan gekeken kan worden. Daar hoeft men het niet mee eens te zijn, maar doel van de discussie is toch uiteindelijk om van elkaar te leren….(eerdere opmerkingen van jou bevestigen dit ook)….

  Hoe leer je iets nieuws als datgene wat er gezegd wordt precies hetzelfde is als dat wat je al wist?

  🙂


  ⚠️ Meld

 35. @carola,

  vaak is het tegenwoordig zo dat dit geen jongeren zijn die compleet verknipt zijn, maar keurige jongens die op zondag gewoon naar de kerk gaan. Dit dus min of meer voor de kick doen. Nu betreft het een overval, maar het hadden ook beelden kunnen zijn van een jongen die onder de tunnel van Zwolle zuid van zijn fiets getrokken word en en in elkaar geslagen word, omdat die simpelweg op de verkeerde plek op de verkeerde tijdstip was.

  Door goede voorlichting en ook bv een begeleide confrontatie tussen dader en slachtoffer lijkt mij meer opleveren als een paar jaar in de cel. Je stelt het probleem uit om er later achter te komen dat het probleem zich vaak dan nog verder uitweid. De kansen op een toekomst voor een jongere die in de fout is gegaan zijn dan nihiel.

  Deze jongeren worstelen vaak met een gebrek aan zelfvertrouwen. Ze willen aan de eisen voldoen die de jeugd nu van elkaar eist om ergens bij te horen. En een jongere overziet niet wat er over hoe over een paar jaar zijn leven er uit ziet. Man, ze hebben al moeite met wat ze aan moeten doen als ze naar school gaan!!

  Bekijk het ook per dader, betrek hun ouders erbij en als ze gevoelig zijn voor gezichtsverlies dan moet je daar op inspelen.

  Keur de denkwijze van het matrialisme niet bij de jongere af, maar ga naast hem staan. Heb begrip voor hem of haar en kijk samen hoe ze hun wensen kunnen verwezenlijken. Zorg ervoor dat de jongere zich conformeert aan iemand die laat zien dat hard werken iets oplevert nl naast het geld ook respect status en gemoedsrust.
  Zorg bv voor jongerewerkers die uit dezelfde wijk komen en al een bepaald aanzien hebben. Maak van de grootste etter in je cafe de portier, zeg maar.Maar uiteraard binnen bepaalde kaders.


  ⚠️ Meld

 36. @ John:, Jij schrijft:
  Vaak is het tegenwoordig zo dat dit geen jongeren zijn die compleet verknipt zijn, maar keurige jongens die op zondag gewoon naar de kerk gaan. Dit dus min of meer voor de kick doen.
  Als je dit voor de kick doet, ben je in mijn beleving ‘verknipt’


  ⚠️ Meld

 37. Over recht van spreken: waarom heb ik recht van spreken omdat ik soortgelijke gevallen heb meegemaakt?

  Ik bedoel eigenlijk meer, dat ik gemakkelijk praten heb omdat ik soortgelijke gevallen niet meegemaakt heb.

  Ik wil je (of anderen) hier ook niet per definitie overtuigen (hoewel soms gaat het die kant natuurlijk wel op in een discussie). Voorop staat toch het uitwisselen van invalshoeken om bekend te raken met andermans perspectief.

  Precies! Ik vind het ook altijd prima discussiëren zonder elkaar voor rotte vis uit te maken. (Fuk…het wordt nu wel heel erg knuffelig!)

  Hoe leer je iets nieuws als datgene wat er gezegd wordt precies hetzelfde is als dat wat je al wist?

  Ik snap je punt, maar mensen willen gewoon graag aangeven, dat ze hun vermoeden wederom bevestigd zien.
  Een politicus komt ook nergens als ie één keer een punt maakt van zijn belangrijkste standpunt. Hij moet het blijven herhalen. En dan maakt het op een gegeven moment ook niet meer uit of zijn punt klopt en een feit is of niet. Als maar genoeg mensen hem geloven krijgt hij op den duur de gelegenheid beleid te bepalen samen met anderen. Dan pas kom je erachter of het punt echt hetgeen was waar het de politicus om ging.

  Deze vergelijking doortrekkend: mensen willen graag de nadruk op huidskleur leggen in deze discussie. En wellicht komt er een keer iemand in de tweede kamer die deze punten ook benadrukt. Het is belangrijk dan in de gaten te houden of de maatregelen die door deze partij worden genomen ook het gewenste resultaat opleveren. En dat we dan ook vooral kritisch blijven kijken naar hoe de door “ons” gekozen personen het er vanaf brengen.


  ⚠️ Meld

 38. Deze jongeren worstelen vaak met een gebrek aan zelfvertrouwen.

  Deze jongeren worstelen helemaal niet met een gebrek aan zelfvertrouwen! Dat is juist het probleem: deze jongeren worstelen helemaal nergens mee! (In ieder geval de aanvoerder van dit stel niet.)
  Wij hebben last van hun gebrek aan respect en gezond verstand!

  Keur de denkwijze van het matrialisme niet bij de jongere af, maar ga naast hem staan.

  Dit vind ik onzin! Ik ben zelf hartstikke materialistisch! Maar als een ander iets heeft dat ik graag zou hebben blijft dat gewoon de bestaande situatie! (Of ik moet het voor een schappelijk prijsje kunnen kopen met geld dat ik door werken verdiend heb :))
  Je kunt best materialistisch zijn zonder daar last van te hebben. Zolang je je maar realiseert dat je niet alles wat je hartje begeert kunt hebben!


  ⚠️ Meld

 39. Als ik de reactie van John lees wordt er weer geredeneerd vanuit de dader.

  Tuurlijk is het van belang dat zijn gedrag veranderd, maar hé, het slachtoffer dan? Als ik die jongen was in het filmpje hoop ik dat ze minstens een jaar achter tralies verdwijnen. Geef je in Nederland een inbreker een paar tikken dan word JIJ aangeklaagd.

  En ik heb niets met Wilders, maar kijk voor de grap bij gezochte personen op internet of een willekeurige aflevering van opsporing gezocht en het is niet alleen een vermoeden. Kun je een prachtige verhandeling houden dat autochtonen blijkbaar intelligentere misdaden plegen, maar de impact die een gewapende overval op bijvoorbeeld een sigarenzaak heeft (in Rotterdam soms voor de 11de!!!!! keer) gigantisch is en dat het de daders geen zak interesseert wat ze bij het slachtoffer aanrichten.

  Terug naar dit geval: ja, er moet wat veranderen bij de daders – die hopelijk gauw opgepakt worden – maar een halfzachte aanpak met een arm om de schouder en een liefdevolle knuffel helpt – als ik het buitensporige geweld in het filmpje zie – geen ene drol. Het interesseert ze gewoon niet. Dus daarom maar lang in de cel? Misschien wel, als het recht doet aan het leed dat ze hebben berokkend…

  Als ik op tv zie dat iemand voor de zoveelste keer wordt gepakt voor veeeeeeeeel te hard rijden en dan slechts een geldboete en een voorwaardelijke rijontzegging krijg word ik witheet.

  Jongerenwerkers die onder politiebewaking de keet moeten afsluiten, waarna hij een dag later in de hens gaat met 50.000 euro schade tot gevolg. En de daders die er gewoon mee weg komen en zich suf lachen….  ⚠️ Meld

 40. Als ik op tv zie dat iemand voor de zoveelste keer wordt gepakt voor veeeeeeeeel te hard rijden en dan slechts een geldboete en een voorwaardelijke rijontzegging krijg word ik witheet.

  Tja, daar kies je natuurlijk zelf voor, om bij alles wat je ziet te vervallen in een emotioneel avontuur….


  ⚠️ Meld

 41. Jeetje, het lijkt wel of die jongeren ineens wereldvreemd voor ons geworden zijn en als ze nu geel of paars zijn, het blijven jongeren.
  Ik zie beargumentatie uit allemaal incidenten die totaal niet tekenend zijn voor de totale jeugd van nu.

  En de pubertijd word gezien als een makkelijke tijd? Wel als je een vangnet hebt die jouw opvangt wanneer het “verkeerd” gaat op welk vlak dan ook. Als jij geen kaders hebt gekent en alles zelf moet uitvogelen zal je vaak met je hoofd tegen de muur lopen.

  @Rutger, een jaar achter tralies en dan? Dan heeft die genoeg geboet? Als er geen aandacht voor re-intergratie word geschonken dan zien we dezelfde dader weer op het nieuws, maar nu beredeneren we weer na de daad. Ik denk dat er veel nog te winnen valt bij voorlichting.

  @plantje, geen gebrek aan zelfvertrouwen bij de dader? Waarom doet hij het met zijn drieen dan? Als die barst van het zelfvertrouwen lost dit ook wel alleen op. Gebrek aan goed verstand en respect zal ook wel een achtergrond hebben denk je ook niet?

  Als we even kijken naar wat je vroeger MOEST hebben om er bij te horen was vaak een Levis Red Tab met een paar schoennen van Taft al wel voldoende. Tegenwoordig moeten het nieuwe Mobieltjes, schoenen van prada, scooters van een paar duizend euro, PS123, Gamecube, X box etc. Daarnaast nog de houding van : Met mij moet je niet Vukkeh en je mag nooit voor iemand anders onderdoen omdat jij ook elke dag leeft met je “struggel”.


  ⚠️ Meld

 42. Hoi John,
  Ben het op veel punten met je eens maar zeggen dat deze jongeren voor ons wereldvreemd geworden zijn.

  Het is inderdaad zo dat deze jongeren produkt zijn van de opvoeding van de huidige tijd, waar indereen alles “moet” hebben.
  Maar dan nog geeft dit jou niet het recht om links en rechts maar te nemen wat jou goed dunkt.
  Ik ben er niet slechter van geworden dat toen ik deze leeftijd had je niet alles kon krijgen wat je hartje begeerde. En wilde je wel meer dan dat je hartje begeerde dan moet er naast dat je naar school ging gewerkt worden. En dat waren heus niet alleen de meest leuke baantjes, maar dat had je ervoor over.

  Zonder te spreken over kleur, afkomst enz. vind ik wel dat het lijkt dat alles op een presenteerblaadje moet liggen. Zo niet dan eigen ik het me zelf op een of andere manier wel toe.

  Wat de beste manier van straffen is vind ik moelijk, maar haal je ze niet uit het milieu waarin ze dit soort dingen doen wat is dan wel een goede oplossing. Misschien ook is kijken op welke manier je de ouders kint aanspreken, zeker voor jongeren onder de 18.
  Zij zijn dan nog steeds verantwoordelijk voor deze jongeren, met de nodige hulp eventueel, en ik snap wel dat de wachtlijsten bij jeugdzorg lang zijn, maar als je dit soort beelden ziet dan moet er toch iets gebeuren, en helaas is een voorbbeld van veel gelijksoortige incidenten.


  ⚠️ Meld

 43. Derk, ik neem aan dat je de puberale stoerdoenerij in je link wel kunt scheiden van daadwerkelijke problemen….
  Of je respect daarvoor moet tonen? Volgens mij niet, volgens mij moet je aan dergelijk gedrag als volwassene helemaal niet teveel aandacht geven….


  ⚠️ Meld

 44. @buurtbewoner,

  ben ik helemaal met je eens. Juist wat je bedoelt met een extra baantje zoeken en behouden om extra dingen te kunnen kopen mis ik nu bij veel jongeren. Het snelle geld lonkt en “de eisen” van nu kosten veel geld. Ik denk dat de jongeren succeservaringen in de praktijk op moeten doen en dan naast het loon ook het gevoel ervaren van de voldoening van een dag hard werken.

  @derk, en jij kan een jongere al veroordelen op basis van een foto! Wat knap zeg, zullen we ze gelijk dan bijvoorbaat al 10 jaar geven, just in case? Met name die vinger die jij naar deze jongeren wijst alleen op basis van een foto, of bv een kledingstijl of straattaal zorgt er voor dat ze zich nog verder terugtrekken in hun eigen wereldje waar andere regels gelden. Je geeft ze alleen maar de bevestiging van wat ze elkaar al wijsmaken en dat is dat ze geen kans hebben een gelukkig leven zonder voor “het slechte pad” te kiezen.

  Door goede voorlichting en ze in beeld te blijven houden voorkom je dit naar mijn mening op de beste manier.
  Een groot deel is hiervoor bij de ouders weggelegd en zodra er niet zijn op welke manier dan ook dan moeten we gezamlijk toch kijken?


  ⚠️ Meld

 45. Ja ghehe ik wel en ook op andere fora waar het verhaal speelt. Wat ik er mee wil aanduiden is dat je “jeugd” van tegenwoordig niet kunt benaderen op de manier die John aangeeft. Hun normen en waarden, omgaang zijn totaal anders als die van 15 jaar geleden. ( pleit nu niet voor het kabinet hoor) Zij lossen het op hun manier op maar je ziet er ook een verharding in en zijn totaal onverschillig in sommige dingen. Ze schreeuwen van twee kanten respect en peace maar tonen beiden geen respect. Juist die onverschilligheid en het niet hebben van respect voor ander mans zaken leiden tot zaken waar het topic hier over gaat.

  Dat de ouders hier mede in debet zijn klopt maar ik denk dat de regering met al hun zaken die ze veranderd hebben de afgelopen 15 jaar ( rennen achter de feiten aan, commercie ect) hier meer schuld in heeft.


  ⚠️ Meld

 46. Ik begrijp wat je bedoelt. Ben het deels met je eens. Toch ben ik er van overtuigd dat de huidige maatschappij een fantastische opstap is naar criminaliteit. Niet zozeer omdat er weinig wordt gestraft, wel omdat we behoorlijk doorgeslagen zijn in ons kapitalisme. Hoorde vandaag een uitspraak van Che Guevara: ‘Als een kind een speelgoed heeft, dan wil hij er twee. Heeft het kind er twee, dan wil hij er vier. Wat gebeurt er als een hele samenleving op deze manier denkt?’
  Dan wil iedereen een heleboel…..wat gebeurt er als iedereen een heleboel wil, dan slaan ze elkaar de koppen in….

  Nu ben ik geen communist o.i.d. toch is dit precies wat er gebeurt. Leuk die vrije markt, erg leuk om jongeren als portemonneetjes te zien, probleem is dan wel dat ze zich gaan gedragen als portemonneetjes. Hun hersenen zijn (vaak) nog niet in staat om zich goed te verweren tegen al dit soort afleiding.
  Dan kun je hard gaan straffen, maar dat is hetzelfde als een worst voor een hond houden en ‘m een tik uitdelen als hij hapt….:'(


  ⚠️ Meld

 47. Ik denk dat er veel nog te winnen valt bij voorlichting.

  Ja, ik denk nog steeds dat je hier wel in een juiste richting denkt John. Al is het maar alleen omdat het een andere benadering is, dan die we tot nog toe gekozen hebben!

  @plantje, geen gebrek aan zelfvertrouwen bij de dader? Waarom doet hij het met zijn drieen dan?

  Omdat er een verschil zit tussen zelfvertrouwen hebben en overmoedig zijn! 😉 Nee, geintje…we moeten het wel een beetje luchtig naar elkaar toe houden denk ik zo. Ja, ik ben het wel met je eens, dat gebrek aan goed verstand en respect een achtergrond heeft. Maar daar zullen we dan ook iets aan moeten doen!

  Als we even kijken naar wat je vroeger MOEST hebben om er bij te horen was vaak een Levis Red Tab met een paar schoennen van Taft al wel voldoende.

  Ik weet niet uit welke tijd jij komt, maar dit zegt mij niets 🙂 Ik droeg kistjes en coole houthakkers bloesjes 😀 Ik heb ook een jaartje of wat Nikes en Vanilla ice geprobeerd, maar dat was toch meer “pretty fly for a white guy” 😉

  Tegenwoordig moeten het nieuwe Mobieltjes, schoenen van prada, scooters van een paar duizend euro, PS123, Gamecube, X box etc. Daarnaast nog de houding van : Met mij moet je niet Vukkeh en je mag nooit voor iemand anders onderdoen omdat jij ook elke dag leeft met je “struggel”.

  Dit punt is wel valide, maar kan niet los gezien worden van het o zo ware punt van buurtbewoner:

  Maar dan nog geeft dit jou niet het recht om links en rechts maar te nemen wat jou goed dunkt.
  Ik ben er niet slechter van geworden dat toen ik deze leeftijd had je niet alles kon krijgen wat je hartje begeerde. En wilde je wel meer dan dat je hartje begeerde dan moet er naast dat je naar school ging gewerkt worden. En dat waren heus niet alleen de meest leuke baantjes, maar dat had je ervoor over.

  Hier ben ik het echt helemaal mee eens! Ik had geen tijd om op straat rond te hangen, want ik was of bezig met een hobby of ik was bezig met een bijbaantje om die hobby te bekostigen. En dan heb ik het over de momenten buiten schooltijd…onder schooltijd was ik gewoon op school.
  Niet dat ik het allemaal zoveel beter weet, maar ik kan in principe alleen over mezelf spreken. Maar voor mijn gevoel was de situatie zoals ik ze ken toen veel normaler dan nu. (Maar daar kan ik me in vergissen!)

  vind ik wel dat het lijkt dat alles op een presenteerblaadje moet liggen. Zo niet dan eigen ik het me zelf op een of andere manier wel toe.

  Precies! Ik denk dat je daar het grote verschil wel aankaart.

  Wat de beste manier van straffen is vind ik moelijk, maar haal je ze niet uit het milieu waarin ze dit soort dingen doen wat is dan wel een goede oplossing. Misschien ook is kijken op welke manier je de ouders kint aanspreken, zeker voor jongeren onder de 18.
  Zij zijn dan nog steeds verantwoordelijk voor deze jongeren, met de nodige hulp eventueel, en ik snap wel dat de wachtlijsten bij jeugdzorg lang zijn, maar als je dit soort beelden ziet dan moet er toch iets gebeuren, en helaas is een voorbbeld van veel gelijksoortige incidenten.

  Ik ben er ook niet helemaal uit…wisten we het hier maar met zijn allen! Maar 1 ding is voor mij wel duidelijk: het moet gewoon “uncool” zijn om dit soort dingen te doen. Volgens mij kun je dit alleen maar goed aanpakken als dit soort gedrag onder de jongeren zelf als “niet gewenst” of op zijn minst “niet stoer” gezien wordt. En daar zit ‘em denk ik in John zijn redenering van voorlichting wel wat!
  En als je dan naar de link die Derk post kijkt zit daar toch wel wat in… schijnbaar is het stoer om met geweren te zwaaien, enorme hoeveelheden geld te tellen en met je bitches over straat te paraderen…

  Of je respect daarvoor moet tonen? Volgens mij niet, volgens mij moet je aan dergelijk gedrag als volwassene helemaal niet teveel aandacht geven….
  Door ghehe, op 18 oktober 2009 om 17:12

  Maar denk je niet, dat dit zo echt onder de jongeren leeft? Ik heb echt het idee, dat dit het tegenwoordig helemaal is. Dat vele jongeren hier tegenop kijken. Neem alleen al het begrip “gangster rappers” (ik zeg niet dat rap muziek slecht is). Dat legt een duidelijke link tussen mensen waar jongeren tegenop kijken en criminaliteit.
  Als je je echt in de jeugd van tegenwoordig gaat verdiepen trek je volgens mij een beerput open waar je bang van wordt!

  Ik denk dat de jongeren succeservaringen in de praktijk op moeten doen en dan naast het loon ook het gevoel ervaren van de voldoening van een dag hard werken.

  Ik moet wel eerlijk bekennen, dat ik regelmatig naar de gitaarversterker die ik wilde kopen ging kijken. Om weer wat zin te krijgen om naar mijn bijbaantje in de fabriek te gaan. Dan wist ik weer waar ik het voor deed 😉

  Een groot deel is hiervoor bij de ouders weggelegd en zodra er niet zijn op welke manier dan ook dan moeten we gezamlijk toch kijken?

  Ouders die er niet zijn is denk ik nog niet het grootste probleem. Ik denk dat de gevallen waar wel ouders zijn, maar waarbij het de ouders geen zak interesseert een groter probleem zijn. Jeugdzorg instanties kunnen weinig aan dat soort jochies doen. De ouders zullen daar immers niet aankaarten dat het niet goed gaat. Dat soort jongeren kunnen hun gang gaan totdat ze tegen de lamp lopen.

  En opvoeding is toch iets dat ook een beetje heilig verklaard is… Ik denk dat velen er niet op zitten te wachten als een medeburger ze even komt vertellen dat ze de opvoeding aan het verprutsen zijn. En de officiële instanties hebben het volgens mij nog zo druk met de gevallen die zijn aangemeld of tegen de lamp gelopen dat ze er niet aan toekomen proactief te werk te gaan.
  En je wil je toch niet voorstellen, dat ze een foutje maken. Je denkt goed je best te doen op de opvoeding en iemand heeft het idee zich ermee te moeten bemoeien?

  Al met al blijft het een lastige, maar wel interessante kwestie.


  ⚠️ Meld

 48. Nu ben ik geen communist o.i.d. toch is dit precies wat er gebeurt. Leuk die vrije markt, erg leuk om jongeren als portemonneetjes te zien, probleem is dan wel dat ze zich gaan gedragen als portemonneetjes. Hun hersenen zijn (vaak) nog niet in staat om zich goed te verweren tegen al dit soort afleiding.
  Dan kun je hard gaan straffen, maar dat is hetzelfde als een worst voor een hond houden en ‘m een tik uitdelen als hij hapt….
  Door ghehe, op 18 oktober 2009 om 23:08

  Ben ik het helemaal met je eens. Maar tikken moet je uitdelen op het juiste moment en de juiste plaats.


  ⚠️ Meld

 49. @ Derk, als er tikken uitgedeeld moeten worden, dan is zorgvuldigheid inderdaad meer dan een pré 😉

  @ plantje, ja ik denk dat die ‘stijl’ wel onder de jongeren leeft. Ik denk dat er niet heel veel jongeren echt serieus mee bezig zijn. Het is als jongere interessant om je te identificeren met mensen die een beetje nonconformistisch zijn. Dat past bij hun leeftijd waarin ze zich afzetten van de meanstream. Op dit moment nemen ‘gangsterrappers’die rol op zich. Op zich best kinderachtig dat iemand als volwassene een instrument is, waarmee jeugd haar pubergevoelens uit…..maar goed dat is een ander verhaal….:D
  (daarbij houd ik persoonlijk wel van hiphop, zolang dat gangstergebeuren er maar niet bij komt kijken)

  Die beerput om bang van te worden? Ik denk dat jeugd anders tegen de maatschappij aankijkt dan we gewend zijn. Aan de buitenkant lijkt het allemaal soms wat grillig. Maar mijn ervaring (en die van mensen om mij heen) is dat als je echt met jongeren in gesprek gaat, dat ze vaak vele malen wijzer zijn dan men in eerste instantie denkt. Ze zijn wel bezig hoor, in die breinen van ze. Ik zou me er niet zo veel zorgen om maken, laten we ons liever zorgen maken wat onze invloed hierop is. 😉


  ⚠️ Meld

 50. hahaha, houthakkersblouse en wijde pijpen(was toen ook ff in, ben zelf niet van de jaren 60). Baseballjas van de Kings of La Raiders, maar goed.

  Ik denk dat we een denkpatroon moeten proberen te veranderen. Andere oplossingen voor hun “problemen”. Laat bv zien dat een overval plegen voor stakkers is en je leven kan achtervolgen en dat een goede baan de oplossing is om later in een dikke auto te rijden.

  @derk, leg dat van die tikken nog eens uit.

  @ghehe, ben ik helemaal mee eens. Dat ze zich uitdossen met geld en bling-bling betekent niet gelijk dat ze allemaal een overval er voor willen plegen.

  Verder was de gangsterrap vroeger wel wat heftiger dan die van tegenwoordig. NWA, Eric B en Rakim en Ice -t heersten vroeger en hun teksten waren minstens zo “erg” als die van de huidige 50 cent.  ⚠️ Meld

 51. Laat bv zien dat een overval plegen voor stakkers is en je leven kan achtervolgen en dat een goede baan de oplossing is om later in een dikke auto te rijden.

  Ik denk dat dat dat de enige mogelijkheid is om iets te bereiken!


  ⚠️ Meld

 52. He wat genant, ik heb mainstream verkeerd geschreven haha..

  John, Kings Raiders, white/ red sox…..mooie tijden, jammer dat die boel een beetje kitch werd toen welgekleurde mightyducks en hornets jasjes/mutsjes zich ermee gingen bemoeien:D

  Overigens denk ik dat een goede baan idd een goed doel is. Het is al een doel op zich, lijkt me ook een gezondere focus dan een dikke auto. Die auto is eigenlijk niet meer dan een zeer welkome bijzaak….;)


  ⚠️ Meld

 53. Als ik dat filmpje zie zaten ze tegenover waarschijnlijk gewoon te wachten op dat bankje.

  Is er inmiddels al wat van dat smerige tuig opgepakt?


  ⚠️ Meld

 54. In de uitzending van komende donderdag wordt aandacht besteed aan enkele overvallen/straatroven die recentelijk plaatsvonden in Zwolle. Onlangs werden via Hyves (www.politie-zwolle.hyves.nl) beelden van een overval aan de Hogekampspassage beschikbaar gesteld. Deze, en enkele andere beelden, zullen ook in de uitzending van komende donderdag aan bod komen. Daarnaast zullen er diverse vragen gesteld worden aan het publiek en zullen er signalementen van overvallers bekend worden gemaakt.

  De uitzending start op donderdagavond 29 oktober op RTV Oost om 21.15 uur en wordt om 22.15 en 23.15 uur herhaald.  ⚠️ Meld

Reageer