Het weer: wisselvallig

Zwolle – Vrijdag begint de dag met bewolking en hier en daar regen. In de middag trekt de regen naar het zuidoosten weg en klaart het vanuit het noorden iets op. Of we het in de middag helemaal droog houden is sterk de vraag. De noordenwind neemt in de loop van de dag flink in kracht toe. Langs de noordkust wordt windkracht 7 gehaald, terwijl er boven land een matige tot lokaal vrij krachtige wind opsteekt, windkracht 3-5. Net ten noorden van Nederland, boven de zuidelijke Noordzee, kan de wind aantrekken tot stormkracht, kracht 9. Daarbij kunnen golven ontstaan van 5 tot 6 meter.

15-10-2009_weerfoto__hanekamp.jpg
Hanekamp

De eerste dag van het weekend kent een aantal herfstachtige trekjes. Er is vrij veel bewolking waar af en toe wat regen uitvalt. De noordenwind neemt geleidelijk in kracht af, maar kan af en toe nog stevig uit de hoek komen. Met temperaturen van gemiddeld 11 graden is het zeker niet warm te noemen. Op zondag zien we af en toe de zon tussen de wolken tevoorschijn komen. De wolken kunnen hier en daar wat regen loslaten maar veel zal dat niet voorstellen. De temperatuur blijft, net als op zaterdag, aan de lage kant.

Na het weekend zien we het kwik duidelijk stijgen. Een actieve depressie boven de Atlantische Oceaan laat de wind boven Nederland naar het zuiden draaien. Door de zuidelijke aanvoer komt zachte lucht onze kant op. Van winterweer is dan ook de komende periode geen sprake.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.