SP met kamerlid deuren langs voor handtekeningen

Zwolle – De SP in Zwolle gaat morgenmiddag – samen met SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk – in Holtenbroek de deuren langs om handtekeningen op te halen tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. Het bezoek aan Holtenbroek is een onderdeel van een grootschalige campagne van de SP: 65 blijft 65. De SP vindt de maatregel onnodig, onzinnig en ongewenst. Het zou een crisismaatregel moeten zijn, maar de crisis waar we nu mee te maken hebben is veroorzaakt door fouten in het systeem, verkeerde beslissingen door politici en zakkenvullers aan de top. De rekening wordt nu bij de mensen gelegd, die er niets mee te maken hebben.

SP 3.jpg

SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘De voorstanders van de verhoging van de AOW-leeftijd gebruiken een oneigenlijk argument als zij stellen dat we steeds wat langer leven en daardoor langer kunnen werken. De mensen die dit zeggen negeren de grote verschillen in levensverwachting tussen mensen en al helemaal de verschillen in het aantal levensjaren die mensen in gezondheid doorbrengen. De kans dat lager opgeleiden in goede gezondheid van hun pensioen kunnen genieten is kleiner dan bij hoogopgeleiden. Een verhoging van de AOW-leeftijd vergroot dus deze tweedeling. Daarom is de verhoging van de AOW-leeftijd ongewenst.’ Het plan van PvdA, CDA en CU – dat gisteravond is gepresenteerd – om de AOW-leeftijd naar 67 verhogen is volgens de SP onacceptabel. Het plan is onrechtvaardig, onuitvoerbaar en leidt tot armoede. Peilingen wijzen uit dat er totaal geen draagvlak is voor dit plan, niet bij de mensen in het land, niet bij de vakbonden en niet bij de middelgrote en kleine bedrijven. De partij vindt het plan asociaal en wil het van tafel hebben. De SP is voor het plan ‘Drees’. In al zijn eenvoud is dat nog altijd de beste manier om ouderen in een beschaafd land de rust te gunnen waar ze recht op hebben.  

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Het is politieke zelfmoord als dit probleem niet wordt aangepakt.Hoe je het wendt of keert het zal ergens van betaald moeten worden,en er is niks mis mee als je gezond bent en je kunt nog werken tot je 66/67 jaar.


  ⚠️ Meld

 2. Weet niet wat de SP ziet met peiling van 50% voor en 50% tegen,is volgens mij wel iets mee dan geen draagvlak.

  Maar bekend geluid van de SP overheersend schreeuwen maar op het moment supreme niet thuis.


  ⚠️ Meld

 3. Precies daarom kaats ik hem terug.
  Ik reageer op het item hier en als ik dan gevraagd wordt met de vraag hoe oud ik ben zegt dat genoeg toch?

  Maar even goede vrienden maar aan dit soort spelletjes wens ik niet mee te doen.

  Prettig weekend


  ⚠️ Meld

Reageer