“Kiek op de Poort” verlengd

Zwolle – Een jubilaris moet in het zonnetje worden gezet. Dat hebben het Historisch Centrum Overijssel (HCO), Bibliotheek Zwolle, het Stedelijk Museum Zwolle, de Stentor en Zwolle Marketing ook voor ogen. Samen organiseren ze de creatieve wedstrijd Kiek op de Poort. De organisatie heeft er voor gekozen om de wedstrijd te verlengen. Creatieve ideeën kunnen nog worden ingezonden tot en met 14 november bij het HCO.

ap_sassenpoort.jpg
De jarige Sassenpoort in winterse sferen

Geheel 2009 staat de Sassenpoort, met haar 600 jarig bestaan, in Zwolle centraal. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum organiseren het Historisch Centrum Overijssel (HCO), Bibliotheek Zwolle, het Stedelijk Museum Zwolle, de Stentor en Zwolle Marketing een creatieve wedstrijd “Kiek op de Poort”. De wedstrijd kent 3 categorieën: • Foto en film; • Beeldende kunst; • Proza en poëzie. De sluitingsdatum voor inzending was 31 oktober 2009. De organisatie wil enthousiaste mensen, die te laat van de wedstrijd hebben gehoord, alsnog in de gelegenheid stellen mee te doen. De inzendtijd is daarom met 2 weken verlengd. Na 14 november beoordeelt een deskundige jury de ingezonden foto’s, films, proza, poëzie en kunstwerken. Daarnaast is er een publieksprijs te winnen. Op 17 december vindt de prijsuitreiking van zowel de juryprijs als de publieksprijs plaats. Door uw mooiste foto, gedicht of kunstwerk in te sturen, maakt u kans op twee mooie prijzen: een zeefdruk van de Sassenpoort en een speciale Sassenpoort gedenkmunt.  

Wees er snel bij en laat uw creatieve gedachten rondom de 600 jarige Sassenpoort de vrije loop. Laat Zwollenaren zien hoe er ook naar de Sassenpoort gekeken kan worden en lever uw kunstwerk, foto, film, proza of poëzie in bij het HCO aan de Van Wevelinkhovenstraat (schuin tegenover de parkeergarage Diezerpoort). Kijk voor meer informatie op: www.sassenpoort600jaar.nl

Artikel delen:

Reageer