Realisatie Autismehuis Zwolle kan beginnen

Zwolle – Vrijdagmiddag zou aan de Koestraat in Zwolle de reserveringsovereenkomst door wethouder E. Dannenberg en een vertegenwoordiger van het nieuw te bouwen Autismehuis getekend worden. Omdat de stukken nog niet helemaal gereed waren volgde er geen handtekening maar kregen de initiatiefnemers van het bijzondere huis een schep mee.

16-10-2009_overhandiging_schop_ipv_handtekening_autismehuis_2.jpg

Het college van Zwolle heeft de afgelopen maand ingestemd met de komst van een Autismehuis aan de Voorsterweg (langs het Eikenlaantje) in de Noordschil van Westenholte. Het Autismehuis is het eerste huis in zijn soort voor de doelgroep in Nederland. De Zwolse initiatiefneemster Dineke Hartman (moeder van twee autistische kinderen) en ex-toptennisser Paul Haarhuis (vader van een autistisch kind) ontvouwden in oktober 2008 de plannen voor een Autismehuis in Zwolle. Het college heeft aangegeven een reserverings-overeenkomst aan te willen gaan met de initiatiefnemers van het Autismehuis.

Een Autismehuis is een plek speciaal gericht op autisme. Omgaan met autisme vraagt een speciale aanpak. Het is daarom nodig om bij het bieden van ondersteuning en zorg rekening te houden met de persoon met autisme. Kinderopvangcentra, logeerhuizen en woonvoorzieningen zijn er veel, maar speciaal ingericht op autisme zijn ze meestal niet. Autismehuis is er speciaal voor mensen met autisme. De huisvesting en voorzieningen zijn helemaal autisme-proof. Het personeel is opgeleid in het omgaan met mensen met autisme. Daarnaast is het autismehuis ook een plek waar je informatie over autisme kunt vinden en andere betrokkenen kunt ontmoeten. Kortom, autismehuis is een voorziening die verandering brengt in de zorg(en) voor mensen die te maken hebben met autisme.

16-10-2009_overhandiging_schop_ipv_handtekening_autismehuis_3.jpg

Informatie en praktische hulp: maatwerk

Het autismehuis biedt individuele aandacht voor de persoon met autisme, ouders, partner of andere betrokkenen. Je vindt er informatie over alle denkbare onderwerpen rondom autisme. Ook kan het autismehuis helpen bij het aanvragen van een zorg-budget.

Passende opvang

  • buitenschoolse opvang
  • logeeropvang
  • vakantie-opvang
  • opvang voor tijdelijk niet schoolgaande kinderen
  • 24 uurs opvang: (tijdelijk) verblijf in het autismehuis
  • wonen / dagbesteding
Artikel delen:
Reacties 5
  1. Ik vind het nog wel een hele brede term. Mensen met authisme. Volgens mij moeten ze nog wel van een bepaald niveau zijn om in dit huis te mogen denk ik?


    ⚠️ Meld

Reageer