Locatietheater NijT speelt onder NS station

Zwolle – Vrijdagavond vond er in de zuidzijde van de voetgangerstunnel van het NS Station een bijzondere theatervoorstelling plaats. NijT speelde op deze koude en tochtige locatie voor veel belangstelling de voorstelling Charon. Boven bij de lift aan de Hanzelaan werden de theaterliefhebbers opgewacht, om vandaar naar misschien wel de langste ‘bühne’ ter wereld te gaan. Charon leverde een bijzonder schouwspel op. Het theater is ook nog op zaterdag- en zondagavond in de tunnel te bewonderen.

img_3031.jpg

Charon is een beeldende muziektheatervoorstelling over eenzaamheid, contact maken en de keuze tussen dromen en doen. De voorstelling speelt op een bijzondere locatie: in de voetgangerstunnel van het NS station in Zwolle. In deze tunnel staat Charon, verloren en verlamd op een kruispunt in zijn leven. Charon is de veerman van de onderwereld. Als hulpje van Hades vaart hij al eeuwen doden naar de onderwereld. Maar hij is alleen. Nooit heeft iemand belangstelling voor hem. Hij droomt van een leven met anderen. Daarom besluit hij protest aan te tekenen – vanaf vandaag gaat alles anders. Dan stapt er een vrouw op zijn boot die zich niks van zijn besluit aantrekt. Durft hij wel echt te kiezen voor contact? Om in gesprek te gaan over de betekenis van eenzaamheid, hebben de makers van Charon contact gezocht met deelnemers van Maatjeswerk en Focus in Zwolle. Beide organisaties helpen mensen met psychische of psychosociale problemen op verschillende manieren weer deel te nemen aan de maatschappij.

img_2986.jpg

img_3011.jpg

img_3034.jpg  

img_2997.jpg

img_2995.jpg

img_3003.jpg

img_3035.jpg

Over NijT
NijT (Nieuw Ijssels Theater) is een nieuw en fris theaterinitiatief in Zwolle. NijT wil beeldende muziektheatervoorstellingen maken waarbij kruisbestuiving centraal staat. Niet alleen tussen verschillende kunstdisciplines, maar ook tussen jong & oud, ver & dichtbij. NijT maakt theater dat je meesleept en je recht in het hart raakt.

Ook nog 17 en 18 oktober | 21.30 | zuidzijde voetgangerstunnel NS station Zwolle | € 7,50 (€ 5,- voor deelnemers van Maatjeswerk en Focus)

Reserveren: stuur een mail naar kassa@nijt.nl (o.v.v. je naam, aantal kaarten en voorstellingsdatum)
Het kan koud zijn op locatie, kleed u dus warm aan

Meer info: kijk op www.nijt.nl.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Iemand van de Weblog-lezers hier geweest? Het lijkt me heel bijzonder, maar ik kan me niet voorstellen dat alle bezoekers het even goed kunnen zien in zo’n tunnel.


  ⚠️ Meld

 2. Zicht
  Wat een mooie foto’s zijn er geplaatst!

  Aan Merije: we hebben een tribune gebouwd in de tunnel, dus alle bezoekers kunnen de voorstelling goed zien.

  Er zijn nog kaarten voor vanavond en morgenavond, dus jullie zijn van harte welkom!


  ⚠️ Meld

 3. gezien Charon
  een koude en tochtige tunnel, maar dat vergeet je als je naar de voorstelling kijkt. Heel bijzonder, en niet alleen omdat onze zoon in dit stuk speelde. Het verhaal zat goed in elkaar, de spanning bleef er in, ondanks alles wat er in de tunnel gebeurde aan voorbijgangers, skeelers, omroepberichten. Knap als je dan de concentratie bewaren kunt. En het einde was verrassend….


  ⚠️ Meld

Reageer