Klassiek concert voor kinderen

Zwolle – Camerata ArtEZ en het ArtEZ Kamerkoor gaven vrijdag 16 oktober twee concerten, in een reeks van vijf, aan kinderen van diverse basisscholen uit Zwolle. De repetities stonden onder leiding van vier musici van Holland Baroque Society. Het ensemble stelt barokmuziek centraal, maar slaat ook bruggen naar andere kunstvormen en tradities. De overige concerten in de reeks zijn toegankelijk voor kinderen en volwassenen.

barok.jpg

Vrijdag startte het Camerata ArtEZ samen met de musici van Holland Baroque Society met twee middagconcerten in de Waalse kerk in Zwolle. De scholieren van de basisscholen hebben ter voorbereiding op het concert op school al kennisgemaakt met klassieke muziek en barokmuziek. De kinderen luisterden heel aandachtig naar het aangepaste programma en reageerden enthousiat op het gebodene. Na afloop mochten zij zij even met de musici praten en de instrumenten van dichtbij bekijken.

Camerata ArtEZ en ArtEZ Kamerkoor
Camerata ArtEZ  bestaat uit studenten van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, Arnhem en Enschede. Het orkest wordt jaarlijks samengesteld en werkt in projectvorm. De samenwerking van Camerata ArtEZen de leden van Holland Baroque Society bestaat drie jaar. Doel van deze samenwerking is om ervaring op te doen met de authentieke uitvoeringspraktijk van de barokmuziek. De strijkers spelen met barokstokken die beschikbaar zijn gesteld voor dit project door het Nationaal Instrumenten Fonds. De hoornisten spelen op natuurhoorn en er wordt daarnaast op barokpauken gespeeld.

barok_2.jpg

Het programma bevat enkele hoogtepunten uit de barokmuziek, waaronder de Lutherse Mis van J.S. Bach. Dit werk zal worden gedirigeerd door Klaas Stok, koorleider van het Nederlands Kamerkoor en met ingang van dit jaar docent koordirectie aan het ArtEZ Conservatorium.

Het volgende concert, toegankelijk voor kinderen én volwassenen, vindt plaats in  het Stedelijk Museum in Zwolle op vrijdag 23 oktober, aanvang 20.15 uur en de entree is EUR 15,- (met CJP EUR 10,-). 

Artikel delen:

Reageer