Berkum krijgt eindelijk wat het verdient

Zwolle – Berkum heeft thuis in een spannende wedstrijd WHC verslagen met 2-1 en kreeg daarmee loon naar werken. Beide ploegen beginnen aftastend aan de wedstrijd, waarbij Berkum nog het gevaarlijkst is. Marc van der Meulen zet Berkum op het juiste spoor door prachtige een vrije trap in de linkerbovenhoek te krullen. Berkum krijgt daarna via een paar snelle uitvallen kansen op meer, maar is slordig in de afwerking.

Na rust gaan beide ploegen op zoek naar een doelpunt. Waar WHC niet tot echte mogelijkheden komt, creëert Berkum kans op kans.  Na weer eens een schot van Marc van der Meulen valt de bal via de paal voor de voeten van Pascal Diender. Zonder twijfel scoort Diender tegen zijn oude club. Berkum krijgt vervolgens een hele rits aan kansen, maar scoort niet de bevrijdende 3-0. Hierdoor blijft WHC hopen op een ontsnapping. Zeker nadat Mahmudov, die als een duveltje uit een doosje alleen voor keeper Bouwhuis opduikt, in de 89e minuut voor 1-2 zorgt. Berkum krijgt vervolgens nog bijna de rekening gepresenteerd voor het niet afmaken van haar vele kansen. Jolf Stel schiet echter diep in blessuretijd voorlangs.

Statistieken

Berkum – WHC  2-0 (1-0)

Opstelling Berkum:
M. Bouwhuis, De Roo, Zonnenberg, Mijnheer, Pohowainjaan, De Jong, Diender, Ndizeye, M. van der Meulen, C. van der Meulen en Randy van der Weide (90e Tammeling)

Opstelling WHC:
Verhoef, A. Daalmeijer, Koele, Te Boekhorst, Potkamp (65e H. Daalmeijer), Huberts, Mud, Stel, Mahmudov, Veldhoen (46e Bloemen), Schoenmakers.

Scoreverloop:
22e  M. van der Meulen  1-0
59e  Diender  2-0
 89e  Mahmudov  2-1

Gele kaarten: M. van der Meulen (Berkum), A. Daalmeijer, H. Huberts en J. Stel (WHC)

Scheidsrechter: W. O’Niel
Assistent-scheidsrechters: de heer G. Marees en H.W.P. Jongbloed

Toeschouwers:  700

Metiér Man of the Match: Leonard de Jong

Artikel delen:

Reageer