Onnodige nederlaag voor CSV ‘28

Dedemsvaart – CSV ’28 liet zich in Dedemsvaart op een vrij gemakkelijke manier door SCD ’83 de kaas van het brood eten. Hoewel CSV ’28 het meerdere van het spel had, kreeg de ploeg een lesje in effectiviteit.

CSV begon de wedstrijd tegen SCD in de slaapstand, want al in de eerste minuut lette de CSV-verdediging niet goed op en kreeg Erik Wencker zomaar een kans om SCD op voorsprong te zetten. De spits schoot gelukkig voorlangs. Maar in de 10e minuut was het wel raak. Een foute pass op het middenveld werd onderschept door de sluwe aanvaller Nexhat Berisa die Wencker opnieuw in stelling bracht. Die schoot tegen doelman Peter Smit op en de omhoog stuitende bal caramboleerde in het doel, ondanks een verwoede poging van Han Stolte om een doelpunt te voorkomen (1-0). CSV zette vervolgens wel wat meer druk, maar het spel bleef gedurende het eerste half uur beneden de maat. Die periode kenmerkte zich door veel foutieve passes en ook veel onnodig balverlies. Het 2e doelpunt van SCD viel ook “uit het niets”.

Na een aanval van CSV ruimde de SCD-verdediging rigoureus op en de lange bal bereikte spits Berisa. Die vond de vrijstaande Wencker weer blindelings, waarna Wencker deze kans heel fraai afrondde (2-0). CSV trachtte de bakens te verzetten en zocht het doel van SCD met meer nadruk. Een schot van Fikret Akin werd nog afgeweerd, maar in de 38e minuut leek Patrick Speetjens te gaan scoren. Zijn strakke schot leek in de rechterbovenhoek te verdwijnen, maar keeper Hiddink wist met een uiterst fraaie redding een tegendoelpunt te voorkomen. Maar dat tegendoelpunt viel de volgende minuut toch. Verdediger Louhenapessy mag dan wel geroutineerd zijn, maar snel is hij beslist niet meer. Toen Jouad Akloud hem weer eens op snelheid uitspeelde en zich zo een vrije doorgang dreigde te verschaffen, kon Louhenapessy hem niet anders dan via een overtreding van het scoren afhouden. De toegekende strafschop werd benut door Patrick Speetjens (2-1). CSV begon direct na rust overrompelend. Jouad Akloud kreeg in de eerste minuut de bal, speelde verdediger Antuma uit en bediende Patrick Speetjens. Hoewel gehinderd, scoorde de CSV-spits toch de gelijkmaker (2-2). En 10 minuten later had CSV zelfs op voorsprong kunnen komen. Een voorzet van Razi Kanseyo bereikte Speetjens die Oumar Sylla vrij voor keeper Hiddink zette. De jonge speler, die voor het eerst vanuit de basis begon te spelen, stuitte echter op de goed zijn doel verkleinende Hiddink. CSV kreeg nog een mogelijkheid toen Kai Renwarin met een snelle ingooi Jouad Akloud bereikte. Uit diens voorzet schoot Speetjens echter net over. Doordat CSV achter 1 op 1 ging spelen om de overwinning te forceren, kreeg de aanval van SCD ook meer ruimte maar keeper Peter Smit bleef attent. Met nog een kleine 10 minuten te spelen ging het echter faliekant mis. Een diepe bal bereikte, doordat een CSV-verdediger uitgleed, SCD-spits Berisa. Die benutte dit presentje perfect, door uiterst koelbloedig de bal onder Peter Smit in het CSV-doel te deponeren (3-2). De laatste 10 minuten probeerde CSV het nog wel, maar zonder succes. Door deze uitslag raakte SCD wat uit de zorgen en zag CSV het gat met koploper Vroomshoopse Boys groter worden.CSV speelde in de volgende opstelling:Doel: Peter Smit.Achter: Fikret Akin (58. Edgar Dolleman), Matthijs Kremer, Han Stolte en Kai Renwarin.Midden: Raoul Hukubun, Lauwand Suleiman, Oumar Sylla.

Voor: Patrick Speetjens, Razi Kanseyo en Jouad Akloud (76. Berry van Leijen).

 (Maurits Vermeulen)

Artikel delen:

Reageer