O.b.s. Genne in actie voor opbouw school in Peru

Zwolle – De o.b.s. Genne sloot afgelopen 16 oktober de projectweek Peru af met een drukbezochte Peruaanse markt. Drie weken geleden was het mogelijk dat de leerlingen van de bovenbouw ( groep 5 t/m 8 ) een klein bedrag (microkrediet) van school kregen om daarmee zelf iets te bedenken om dat bedrag te vergroten.

 

genne_1.jpg

 

Met dat geld werd bijvoorbeeld materiaal gekocht om leuke voorwerpen te maken en te verkopen, lege flessen ingezameld voor het statiegeld, kaarten kopen en weer verkopen enz. Het verdiende geld moest aan het eind van de projectweek weer ingeleverd worden. De kinderen hebben gedurende de projectweek o.a. zelf poncho’s gemaakt en Peruaanse sieraden. Ook werden er Peruaanse dansen en liedjes ingestudeerd die de kinderen op de markt lieten zien en horen. De vele ouders en grootouders werden meteen bij binnenkomst al ontvangen door een schoenenpoetser die voor een klein bedrag vele bezoekers schoongepoetst naar binnen liet komen. De eigengemaakte stands waren met allerlei lekkernijen en maaksels ingericht. Zo waren er stands met zelfgebakken cakes, taarten en koeken, zelfgemaakte jam, sieraden, dromenvangers, slingers van maïskolven, kaarten/boeken en speelgoedverkoop, en eigengemaakte advocaat. Ook was het mogelijk om in de onderbouw op de foto gezet te worden in Peruaanse kledij.

Ouders en grootouders waren goede afnemers van alle waren onder het genot van koffie. Voor de kinderen was er ranja en popcorn.

genne_2.jpg

Tussen de middag kon men voor een bedrag Peruaanse soep kopen. Al met al een zeer geslaagde projectweek met een knallende afsluiting. Mariska van Dalfsen kreeg aan het einde van de markt een mooie tas aangeboden -deze tassen hebben de kinderen tijdens de projectweek gevlochten van gekleurde plastic zakken- In deze tas zat het geweldige bedrag van  €546,35 voor de school in Chamis. Daar was alles voor opgezet met tevens een goede ervaring voor de kinderen over het begrip microkrediet.

Artikel delen:

Reageer