Stagiaires zoeken het hogerop

Zwolle – Afgelopen week werd de ‘Week van de Stagiair’ gevierd bij Tuinland Zwolle. Deze werd afgesloten met een feestelijke rondvlucht per helikopter voor elke stagiair van dit bedrijf.

heli.jpg

Dit jaar werd voor het eerst landelijk de ‘Dag van de Stagiair’ gehouden met als thema ‘Stagiair On Stage’. Deze dag was onderdeel van de 6-Daagse van het Beroepsonderwijs. De 6-daagse en de ‘Dag van de Stagiair’ hebben als doel om het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs in Nederland onder de aandacht te brengen. Op de ‘Dag van de Stagiair’ werden alle stagiaires in de spotlights gezet. Het groenbedrijf vond dat slechts één feestdag onrecht doet aan de vele stagiaires die juist op andere dagen zijn ingedeeld voor de beroepspraktijkvorming. Daarom werden deze gehele week de stagiaires in het zonnetje gezet.

Tijdens deze week kregen de stagiaires een Vip-plaats in het Tuincafé van het tuincentrum waar zij gezamenlijk hebben geluncht onder het genot van heerlijke broodjes, soep, fruit en andere heerlijkheden en werden zij elke dag voorzien van een feestelijke corsage. Tevens konden klanten afgelopen week profiteren van extra korting op een artikel naar keuze.

Om de beroepspraktijkvorming bij Tuinland onvergetelijk te maken kon elke stagiair op zaterdagmiddag 17 oktober het immense tuincentrum vanuit een ander perspectief bekijken namelijk vanuit de lucht.

De helikopter is meerdere malen opgestegen vanaf de Zorgboerderij “Molenzicht ” aan de Wijheseweg te Zwolle wiens cliënten ook diverse werkzaamheden verrichten voor Tuinland. ‘Elke ervaring is uniek en draag je met je mee. Je verbreedt als het ware je horizon. Zo zien wij niet alleen dit feestelijke gebeuren maar ook de gehele periode van Beroepspraktijkvorming binnen Tuinland Zwolle’ aldus Han Schmidt, bedrijfsleider van Tuinland Zwolle.

Artikel delen:

Reageer