Effectief WVF pakt punten bij ASC’62

Dalfsen – WVF heeft uit een matige wedstrijd tegen ASC ‘62 het maximale rendement gehaald. Het over tweemaal drie kwartier iets beter voetballende ASC, moest vlak voor rust toestaan dat WVF op voorsprong kwam. Een van de weinige kansen van WVF werd door Arno Leenhouts fraai binnengekopt.

Na rust probeerden de ASC-ers de stand gelijk trekken. De kansjes bleven door goed keeperswerk van Michel van der Aa zonder gevolgen. WVF klimt daardoor op naar de 2e plek in de 2e klasse H. Met Hans Kamping en Kevin Peters in de basis moest WVF het opnemen tegen het op papier gelijkwaardige ASC’62. De Dalfsenaren kwamen goed uit de startblokken. Al in de eerste minuut moest Michiel van der Aa handelend optreden. Een geschrokken WVF trok het initiatief iets naar zich toe. Mark Sloots moest, met een te harde charge,  aan de noodrem trekken en kreeg geel. ASC voetbalde makkelijker en creëerde zich wat kleine kansen. Onder leiding van de coachende captain Marthijn van der Steege hield de WVF defensie stand. De Blauwwitten lieten zich te vaak verleiden tot “de lange bal naar voren” en kwamen weinig aan goed combinatievoetbal toe.

ASC moest ook geel incasseren na een te zware overtreding op de hard werkende Dion Reijnen.
Vlak voor rust kwam WVF tegen de verhouding in op voorsprong. Een prima voorzet van Rene Dorgelo werd slim ingekopt door spits Arno Leenhouts. (0-1)  Na rust mochten dezelfde acteurs hun kunsten vertonen. Hoewel WVF probeerde beter te gaan voetballen, stichtte ASC het meeste gevaar.
Na tien minuten wisselde coach Eduard Lindeboom Nick Rientjes voor Robert-Jan Stals. WVF kon geen vuist maken. Stals ontving na een mislukte ingreep geel van scheidsrechter Visser.
Het hardwerkende spitsen duo ( Dorgeloo-Leenhouts ) maakten het de ASC defensie regelmatig lastig, maar konden het doel niet meer vinden.
ASC ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Keer op keer vonden zij Van der Aa op hun pad. Vlak voor het eindsignaal moest Kamping geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Jort van de Belt. De stand bleef onveranderd en brengt WVF op de zilveren trede van het podium. “Zwaar”,was het eerste wat de lichtvoetige spits Leenhouts direct na afloop zei. “We zaten niet echt in de wedstrijd. Het was allemaal erg voorspelbaar, maar het zijn belangrijke punten.”
Keeper van der Aa had een prima middag. “Het was rustig … niets aan de hand”, sprak hij lachend tegen beter weten in.”Dit is het nieuwe WVF. Het gaat boven verwachting… “, zei de ervaren goalie van WVF tot slot.

 

Door : John Ruijsch

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer