Stepteam strijdt tegen de elementen van de zee

Zwolle – Zaterdag 17 oktober werd het open Noord Hollands Stepkampioenschap gehouden op de zeedijk in Den Helder. Voor het eerst in Den Helder werd deze promorace gehouden in samenwerking met het daar gevestigde stepteam en het plaatselijke marinebedrijf. Kolonel van de marine loste het startschot waarna de steppers begonnen aan hun race.

step_2.jpg

De weersomstandigheden waren droog en een noordenwind kracht 4, waardoor menig stepper de confrontatie aan moest gaan met een stevige zeebries. Niet voor niets was de naam van deze race dan ook: ‘step into the wind’. Het 10 kilometer lange parcours was een zwaar parcours, mede door de klimmen tegen de dijk op en de sterke wind. Anderzijds was er de mogelijkheid om na het keerpunt volop van de wind te profiteren. Het parcours moest voor de senioren en veteranen 4 ronden laten gelden, zo’n 40 km. In het totaalklassement eindigde Janine Knol van stepteam Selles Kamperzeedijk als 10e, gevolgd door Brian Veltman. Janine heeft hiermee een tweede plaats bij de dames senioren weten te behalen. En Brian een derde podiumplek bij de heren veteranen.

In dezelfde race deden ook mee Gerard Wessels, Gerben Koridon en Gerrit-Jan Beldman. Zij wisten ook de finish te behalen door alle hens aan dek te zetten.

Met het nieuwe outfit van het stepteam waren de steppers een nieuwe aanblik binnen de wedstrijd.

Allen kijken voldaan terug op dit evenement waar zij een pittige wedstrijd gestreden hebben.

De organisatie van deze promorace was zeer tevreden. De plaats en het parcours is voorgedragen om voor het komende seizoen als Eurocup te laten gelden.

Artikel delen:

Reageer