Prodeon Solarteam naar Frisian Solarchallange 2010

Deze zomer behaalde het Prodeon Solarteam Windesheim de derde plek in de A-categorie van de Dutch Open Solarboatchallenge 2009 in Zeeland. Een race voor boten aangedreven door zonne-energie. Het team kan hiermee terugkijken op een spannende race met een prachtig resultaat. In het nieuwe studiejaar focust het Prodeon Solarteam Windesheim op de Frisian Solarchallenge 2010. De studenten zijn volop bezig de boot te verbeteren om in 2010 in Friesland voor de winst te gaan.

Voor de studenten begon het solarboatproject als een opdracht in het kader van hun technische studie op Windesheim. Maar de techniekstudenten wilden meer dan een solarboat bouwen. Zij wilden serieus mee kunnen doen aan wedstrijden. Omdat het bouwen van een wedstrijdboot een kostbare zaak is, hebben zij met succes sponsoren benaderd. Een groot aantal sponsoren heeft het Prodeon Solarteam Windesheim behalve financieel ook gesteund met technische hulp en kennis. Hierdoor heeft het team kunnen uitgroeien tot een succesvol wedstrijdteam. Kort voor de race kreeg het Solarteam er nog twee belangrijke nieuwe sponsoren bij, namelijk Brunel, een technisch detacheringbureau dat hiermee investeert in technisch talent en de gemeente Zwolle.

Ook hoofdsponsor Prodeon BV, gespecialiseerd in duurzame energie, heeft het team voor de race nog extra financiële steun gegeven. Deze sponsoring maakte het mogelijk om de technische aanpassingen aan de boot te doen die hebben bijgedragen aan het mooie eindresultaat.

Dutch Open Solarboatchallenge 2009

De Dutch Open Solarboatchallenge 2009 vond plaats van 15 tot en met 20 juni in Zeeland. De race, waaraan 42 nationale en internationale teams van hogescholen en universiteiten meededen, bestond uit een proloog en vier etappes. Door zwaar weer en een probleem met de schroef, verliep de proloog teleurstellend. Na de eerste etappe is de schroef vervangen, waardoor het volledige vermogen van de boot gebruikt kon worden. Hierdoor lukte het de studenten om in het algemeen klassement van de achtste op de vijfde plaats te komen. Na nog een spannende derde en vierde etappe werd het harde werken en een goede tactiek beloond met een schitterende derde plaats. Zowel voor sponsoren als studenten een grote verrassing en een stimulans om op de ingeslagen weg door te gaan.

De tomeloze ambitie en inzet van de studenten, gecombineerd met de technische, financiële en morele ondersteuning van de sponsoren, hebben geleid tot een eervolle derde plek in de Dutch Open Solarboatchallenge. De eerste race die het team heeft gevaren. Het team zal in het nieuwe studiejaar de solarboat op alle fronten proberen te verbeteren. Met deze verbeteringen, die de studenten samen met een aantal nieuwe tweedejaars studenten gaan realiseren, wil het team volgend jaar in Friesland voor de winst gaan van de Elfstedentocht op zonne-energie. Wilt u meer weten over de ontwikkeling en de bouw van de solarboat en het team volgen op weg naar de Frisian Solarchallenge 2010? Kijk dan op de website van het Prodeon Solarteam Windesheim: www.prodeonsolarteamwindesheim.nl.

De enthousiaste sponsoren:

Prodeon, Brunel Engineering, 3El Company, Eltec, Hertalan, Windesheim, Gemeente Zwolle, Vuyk Engineering, ECM, Koers polyester techniek, van Rijn auto en caravan schadeherstel, F&J Webcreation, Vliegende Keep PR-Promotie & Reclame, International Yachtpaint, Eventondersteuning, van Well design.

Artikel delen:

Reageer