Algemeen Log 56

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 57 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 267
 1. Kunnen we wellicht binnenkort een discussie of poll houden met de strekking:
  De Zwolse gemeenteraad denkt teveel aan expansiedrift en commerciële belangen, maar luistert te weinig naar de mening van de burgers?
  Dit dan voornamelijk gericht op het binnenstadbeleid.


  ⚠️ Meld

 2. Lijkt me op zich wel een goeie…

  Wat zie je als grote missers (gedacht aan expansiedrift) in de binnenstad? Commerciële belangen daar kan ik me wel wat bij voorstellen wat je daarmee bedoelt.


  ⚠️ Meld

 3. @Joppuh, neit aan Youp gedacht?

  zaterdag 17 oktober 2009 door webredactie

  Geitenwollen sokkel
  Niemand in Den Haag neemt Edje Nijpels iets kwalijk. Zijn schnabbeltje bij de DSB was een van zijn 73 baantjes. Zoals hij nu niet snapt waarom hij iets hoogs bij het ABP is, zo begreep hij toen niet waarom hij commissaris bij de DSB was.

  Opeens zat hij er. Hij vond de vergaderingen altijd wel gezellig. Dirk was zo??n eenvoudige jongen met zijn blokjes kaas en bitterballen. De DSB was een beetje het FC Heerenveen van de banken. Geen spatje kapsones.

  Hoe je aan zo??n baantje komt? Ze noemen elkaar. Zo heeft Ed de naam van Robin weer laten vallen. Die zat financieel even niet lekker in zijn vel en voor hij het wist stond Wognum in zijn tomtom. Toen de chauffeur zei: ⤸We gaan naar Dirk⤝, dacht hij in eerste instantie aan de supermarkt. Robin mocht Frank de Grave opvolgen.

  Grappig dat Frank in Den Haag Robin ooit opvolgde als staatssecretaris. Kleine wereld noemen we dat. Frank was er door Dirk hoogstpersoonlijk uitgeflikkerd. Scheringa vond de naam De Grave in het bestuur van een ten dode opgeschreven bank niet lekker klinken en daarbij stelde Frankie veel te bijdehante vragen. Zo viel het woord oplichting helemaal verkeerd bij Dirk, die zelf wel bepaalt wat fraude is. Een beetje god duldt geen advies. En het lenen van meer dan 100 miljoen van zijn eigen bank voor zijn hobby??s was een privékwestie waar die Frank gewoon niks mee te maken had. Dirk vond hem helemaal een achterbakse gluiperd toen hij hoorde dat hij na zijn ontslag alles bij Nout was gaan klikken. Of Dirk daarna bang was?

  Als je in Nederland voor iemand niet bang hoeft te zijn is het voor Wellink. Die had het in die tijd overigens veel te druk met de nasleep van die Ice Save-affaire, waar hij toen ook al zo magistraal en adequaat bovenop zat. Nout, die zelfs de boekhouding van de plaatselijke tennisclub ooit in het honderd liet lopen, is al jaren het lachertje van de Nederlandse financiële wereld. Niemand neemt hem serieus. Vooral Gerrit windt hem om zijn flippervinger. Zalm zegt altijd: ⤸Gewoon hard gaan lachen als Nout iets heeft voorgesteld, dan wordt hij vanzelf onzeker en daarna doen we lekker wat we willen!⤝ Toen Zalm doorhad dat het bij Dirk een redelijk criminele bende was heeft hij wat vriendjes gebeld en die hebben hem bij Bos getipt. Bij de ABN Amro krijgt hij ook betere bonussen. Bij Dirk kreeg hij principieel niet meer dan een seizoenkaart van AZ en wat tickets voor dat slaapverwekkende schaatsen.

  Ondertussen is het voor iedereen een geruststelling dat we door alle banken jarenlang even hard genaaid werden als door Dirk. Politie erop af? Is ingewikkeld. De AFM mag geen namen van de andere vijf oplichters noemen. Anders donderen ze allemaal om. Vanochtend onder het scheren zong Gerrit zachtjes: ⤸Maar liever dat nog dan het bord voor je kop van een Lakeman want daar word je alleen maar slechter van!⤝ Of Robin een goede financiële regeling getroffen heeft met Dirk? Wat denkt u zelf?

  En nu onze held Dirk van zijn geitenwollen sokkel is gevallen? Nu gebeurt er niks. Edje, Robin en Gerrit zwijgen als De Grave. Dit alles onder het aloude motto: als je geschoren wordt moet je stil blijven zitten. Robin gaat over een tijdje zeggen dat hij binnenskamers wel degelijk gewaarschuwd heeft, maar dat hij verder geen openbare paniek wilde zaaien. Edje geeft binnenkort eerlijk toe dat hij nooit een stuk heeft gelezen, maar dat hij ook niet de indruk had dat dat van hem verwacht werd. Zalm wacht en lacht het onderzoek vrolijk af en weet als doorgewinterde politicus dat het geheugen van de mensen slecht is. Alzheimer is nationale kwaal nummer 1!

  Wat een afgang die persconferentie van Dirkie. Afgang ook dat niemand het na afloop over Dirkie’s bizarre vergelijking met…..de holocaust had! We vielen bijna van ongeloof van de bank. Die vent wou toen gewoon minister voor het CDA worden….


  ⚠️ Meld

 4. Nou Dick de volgende soap komt er binnenkort aan,scenario wordt hoofdkantoor Wognum met aan het roer Dirk/Geert samen hebben ze een riante formule hoe nog meer mensen gebakken lucht te verkopen.


  ⚠️ Meld

 5. 😀 Zwolse; Het is toch ongelooflijk hoeveel mensen die gebakken lucht ook nog voor zoete koek slikken….

  Terwijl je van lucht alleen maar scheten en boeren laat 😮


  ⚠️ Meld

 6. Onvoorstelbaal toch hoe mensen zich als lamme schapen laten slachten door die op een sekte lijkende Scheringa.

  Straks om 3 uur maar eens horen wat Wouter Bos te vertellen heeft.

  Heb er zowat een dagtaak aan om alle reacties te lezen in diverse kranten.Even geen tijd voor een luchtig onderonsje met de jarige;)


  ⚠️ Meld

 7. @Dick, wel aan Youp gedacht maar nu wilde ik jou de eer gunnen van het copy/pasten! vraag maar aan Oscar Moens hoe pricipieel die Scheringa! >:(;);)


  ⚠️ Meld

 8. Hoe pricipieel is Scheringa? Haha, de man maakt zich volkomen belachelijk. Vraag het maar aan Oscar Moens, de oud doelman van AZ. Dat was het punt wat ik wilde aanroeren, sorryy dat het er niet zo duidelijk uitkwam


  ⚠️ Meld

 9. En ik denk dat er nog velen zullen komen die de vuile was van de goeroe Scheringa buiten zullen hangen.

  =============

  Scheringa vanavond bij Pauw en Witteman!  ⚠️ Meld

 10. @Plantje:
  Komt voor een deel wel met elkaar overeen.
  Bedoelde vooral dat ze de boel grootser willen maken (kijk naar uitbreiding van de het centrum met bijvoorbeeld Maagjesbolwerk en Rodetorenplein) en op hun weg om het centrum maar bruisender te maken weinig respect lijken te hebben voor historische waarden.
  Commerciële belangen spreken voor zich ; kijk ook naar de geschiedvervalsing door een 6e toegang te maken met de Rodetorenbrug.


  ⚠️ Meld

 11. @ Zwolse, gefeliciteerd met de jarige…. @Joppuh, oh ja Oscar Moens en dat stukje dat Natascha op het eind van het vorige blog postte. Om 16:00 nog ff naar P&W van vrijdagavond kijken, met Wouter Bos. Die hebben we gemist.

  @ Admin, is er ook al meer nieuws over die oplichters van Windesheim?  ⚠️ Meld

 12. definitie
  Ik lees dat Arie om 12.37 het voorstel doet om een duscussie of en poll te houden ovr de te grote expansiedrift van de gemeenteraad. Het ware beter om meer naar de burgers te luisteren.
  Ik doe graag mee, het is een onderwerp waarover ik al meer geschreven heb, in brochures en op ons onvolprezen weblog Zwolle.
  Maar. Ik wil vooraf wel weten wanneer en burger vindt dat er naar hem/haar geluisterd is.


  ⚠️ Meld

 13. @ WF Je fietste me (getooid met oranje bril) rond half 3 bijna van de fiets 😮 Toen jij het Twistvlietpad op stuiterde en ik het al dagdromend verliet.


  ⚠️ Meld

 14. @ Zwolse, moet helaas op “uitzending gemist” kijken. Er kwam ineens een persconferentie van 2 bijzonder hete aardappelen–ook live natuurlijk. Deze waren trouwens ook wel duidelijk. Wil P&W zeker zien. Voor wat ik op het 16:00 uur journaal zag was hij met zijn persconferentie wéér duidelijk. In die scherpe interviews, met 1 of 2 personen, blijkt eens te meer dat hij de intelligentste van het hele stel is.


  ⚠️ Meld

 15. Het duurde wat langer maar zo langzamerhand worden
  er delen van Nederland wakker Dick.

  Eigenaardig trekje van deze narcistische bankrover,zelfde trekje als die blonde luchtballonnen verkoper die ook geen zelfreflectie kent.


  ⚠️ Meld

 16. ANP
  Mijdrecht, 19 okt. Bouwbedrijf Midreth heeft beslag laten leggen op het stadion en de trainingsvelden van AZ. Een woordvoerster van het bouwbedrijf, Marion van der Voort, bevestigde vandaag berichtgeving hierover op de site van Het Financieele Dagblad.De aannemer bouwt in het Noord-Hollandse Opmeer een nieuw Scheringa Museum voor de kunstwerken van DSB-oprichter Dirk Scheringa. ⤸De opdrachtgever voldeed niet meer aan zijn betalingsverplichtingen⤝, aldus Van der Voort. De voetbalclub AZ huurt het stadion van DSB.  ⚠️ Meld

 17. @ Zwolse, ook al. Op het journaal waren ze bij zijn museum, waar de schilderijen ook al niet meer van hem waren. Er hing één doek dat meer als een miljoen waard was.

  Opvallend was idd ook de overtuiging van de medewerkers, die de complottheorie/slachtofferrol-bullshit van ome Dirk geloofden. Zoals de een curator al zei: “Dat is een opinie, geen feit”. Velen trappen bij gillende Geert idd ook in het generaliserende, hokjesdenkende, beeldvormende geroeptoeter.

  Veelzeggend vond ik deze post op VK-opinie over de Noord-Hollandse volksmenner

  irene.bal schreef op 19-10-2009 19:20
  Vier dagen geleden heb ik een stuk met deze strekking naar de Telegraaf gestuurd. Werd niet geplaatst 🙂 (De strekking van de link van 17:21 wordt bedoeld-dick)

  FrankLenssen schreef op 19-10-2009 19:28
  @irene.bal (19:20u) –

  hulde voor Uw initiatief. Niet verrassend dat de krant voor Wakker Nederland en eigenaar van GeenStijl zo een stuk niet afdrukt. De Telegraaf heeft uiteraard een afweging gemaakt: DSB, toch een volksbank, Friese trots, ten onder door eigen wanbeleid. Enige verontwaardiging, maar Friesland leeft mee met de daders (Scheringa en zijn VVD-onderknuppeltjes). Dus: dan maar een a-kritische opstelling t.a.v. de bank, en beetje meehuilen met de grotere volkswoede: tegen Bos, Lakeman, en consorten.
  Sjuul Paradijs is zo week als plumpudding. Als hij de massa maar kan bedienen.  ⚠️ Meld

 18. Heb het gelezen;)Dick.

  Ben ook al diverse keren geweigerd met een zeer kritische reactie.

  Maar de dominosteentjes vallen nu in gestaag tempo van deze aanbeden goeroe,straks kunnen ze een sokkel zonder zijn standbeeld plaatsen in het museum.


  ⚠️ Meld

 19. Verwarring in Europa
  Even niet over Zwolle maar moet het toch even kwijt:
  CDA en PVV wilden geen toetreding Turkije vanwege het gebrek aan persvrijheid.
  Vandaag ging het in het Europees parlement over de persvrijheid in Italie… CDA en PVV vinden dat persvrijheid een nationale zaak is. Hier moet Europa zich niet in mengen.
  Het CDA en de PVV zijn te intelligent voor mij. Ik snap dit niet!


  ⚠️ Meld

 20. Zeer scherp bernard en nogal gevoelig….wat er allemaal uit het monsterverbond tussen Forza Italia, Vaticaan en Maffia komt. Iets met meten met 2 maten.>:(


  ⚠️ Meld

 21. Ik heb me vandaag nog bij de bloedbank door Jessica laten lek prikken 🙂 Schijnbaar was ik de eerste donor die haar herkend had als beroemdheid van tv 😉 En ik was er pas vanavond!


  ⚠️ Meld

 22. Zwolse bloeddonoren gezocht
  Over de bloedbank gesproken: Ik kreeg deze week net een brief binnen van Sanquin.

  …de vraag naar bloed is groot. Elke dag hebben honderden mensen bloed nodig. Dankzij vrijwillige bloeddonors kunnen deze mensen gered worden.
  Om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende bloed beschikbaar blijft om deze mensen te helpen is het belangrijk dat nieuwe bloeddonors zich aanmelden…

  In afnamelocatie Zwolle zijn meer bloeddonors nodig. (enz.)

  Meer informatie op http://www.ikgeefbloed.nl

  Volgens mij zijn er al veel WLZ-ers donor, dus sluit je aan!  ⚠️ Meld

 23. Er zijn weliswaar meer bloeddonors nodig, maar mijn vriendin gaat ook overstappen op plasma! Minder lang wachten en minder suf gevoel na het doneren.
  Jee wat was het gisteren weer druk!

  Helemaal vrijwillig is het ook niet. Krijgt er toch een paar lekkere plakjes cake, koffie/thee en wat gezelligheid voor terug 🙂


  ⚠️ Meld

 24. Heb hier de toegezonden wervingskaartjes al opgehangen. Geef ook al jaren plasma, maar ben nog nooit iemand tegengekomen Plantje die meer dan “1 plakje wat dan ook neemt” :'(


  ⚠️ Meld

 25. Ik kreeg gisteren een plakje gebracht. En toen ik om half tien nog op mijn vriendin zat te wachten heb ik er inderdaad zowaar nog één genomen. Maar dat lijkt me toch niet erg dacht ik zo… 😉


  ⚠️ Meld

 26. Dick, zit je nog altijd even aan de tafel na het plasma geven? Ik vind dat ze altijd wel goed voor je zorgen. Ze staan erop je te voorzien van koffie of thee, terwijl ik het ook prima vind dat zelf te doen.
  Haar reactie op zo’n moment vind ik wel mooi:”We mogen er niet voor betalen, dus dit is wel het minste dat we kunnen doen.”

  Ik moet zeggen, dat ik er altijd wel plezier in heb om er even heen te gaan.


  ⚠️ Meld

 27. Mogge allemaal, Nou Plantje ik kon er ook altijd moeilijk van de cake afblijven en nam ook altijd een ballonnetje mee voor de kids:D


  ⚠️ Meld

 28. Gisteren waren de pennen op. Tot onze verbazing werd verteld dat het ook heel normaal en gewenst was om de pen mee te nemen. Ik kom straks om in de pennen!

  Kinderen hebben we nog niet, maar zo’n ballonnetje is misschien wel een keer wat voor onze jongste kat, Garfield 🙂


  ⚠️ Meld

 29. Nee, ik zit niet na. Ben altijd met een vriendin meestal tegen etenstijd. Ben ook altijd onder de indruk van de toewijding, de gezelligheid en de gastvrijheid. Gezellig muziekje erbij en…..gelukkig allemaal vrouwen. Bovendien is het ouwh*er-gehalte er ook al vrij snel vrij hoog. Heb eens een tijd willen afspreken met iemand die even bij Joppuh op zijn avator stond. Dat lukte helaas niet.


  ⚠️ Meld

 30. Mogguh Koko; Ballonnen zijn idd al jaren een succes. Pennen zijn ook een mooi promotie-artikel.

  Plantje, als je wel aan kinderen wilt beginnen kun je dat ballonnetje er misschien beter een keer afhalen?


  ⚠️ Meld

 31. Haha! Zou dat het zijn Dick? 😉
  Ja inderdaad…muziekje erbij is goed.

  Met Azraël gaat het nog steeds zijn gangetje… We hebben geprobeerd hem een tijdje pijnstillers op recept te geven. Als ie dan ineens opknapte was het misschien zo, dat ie ergens pijn heeft. Maar hij blijft mager en stijfjes.
  Dus nu zijn we iets anders aan het proberen en hebben we Azraël ’s nachts bij ons in de slaapkamer. Eens zien of ie een beetje opknapt als ie wat meer rust heeft en niet gepest wordt door die andere ettertjes. Maar dat moeten we nog even aankijken.


  ⚠️ Meld

 32. Heb de uitzending van P&W ook gezien om van te kotsen ,en maar blijven liegen en zijn beschuldigende vingertje de andere kant op wijzen.

  Bij DWDD heb ik wel genoten van Prem die de azijnzeiker Jan Mulder terecht wees.Jord Kelder verwoorde het ook fraai.


  ⚠️ Meld

 33. We hebben in totaal 3 poezemormels. We hadden er altijd 2, maar we hadden toch al het idee, dat de jongste meer wilde spelen dan dat goed was voor Azraël. En daarom hebben we er dit jaar een kitten bij genomen om te kunnen spelen. Maar die kleine gaat ook al achter Azraël aan.

  Het zal uiteindelijk vast wel goed komen. Het is gewoon heel vervelend, dat we niet weten wat er met het beestje aan de hand is.


  ⚠️ Meld

 34. Hij zat snel en lekker in een slachtofferrol. Had alles in de macht en iedereen knipte voor hem. Gaf voortdurend anderen de schuld en vond dat hij wel wat verkeerd had gedaan….maar ’t mocht geen naam hebben. Iets met kat in ’t nauw denk ik. Hij was alles kwijt, had alleen nog 3 huizen (ook 1 in Spanje en 1 in Drenthe). DSB-beheer gaat ook failliet. Hij had ook veel te veel macht, rekeningen boven 1000 Euri moesten bij AZ al door Dirk getekend worden. Hij was voorzitter, enige aandeelhouder, hoofdsponsor en eigenaar van AZ.

  Maar dat vertrouwen is natuurlijk ook essentieel voor DSB. Het vertrouwen was weg en was met geen belastinggeld terug te krijgen.
  Het hele verdienmodel van de bank lag ook nog eens in puin. De miljoenenwinst van de afgelopen jaren zou eigenlijk richting de claims moeten. Dit maakt de bank onhoudbaar en totaal onredbaar volgens mij.

  De ziekelijke hebzucht in dit land kent ook geen grenzen.
  Ik sta versteld hoe wij als volk zowel laag en hoogopgeleid zich zo verblind laat meeslepen in het consumeren van meer, meer, meer!  ⚠️ Meld

 35. is dat van Jan mulder niet een beetje gespeeld??hij hangt misscien de azijn zijker uit ,maar met hem aan tafel gebeurd er wel wat en hij heeft vaak nog gelijk ook .RKC weg ,AZ weg nog een paar en de Fc Z komt in de eredevisie,als Everse opstapt.Dus alle nadeel heeft…..


  ⚠️ Meld

 36. Ja Plantje misschien een idee om Azraël een paar keer per dag in een kamertje alleen te laten, of deden jullie dat al?
  Door Koko Hattem, op 20 oktober 2009 om 11:02

  Daarom laten we hem dus als enige bij ons slapen. Krijgt ie ook nog wat extra liefde en aandacht. En eens zien of dat helpt. Overdag zijn we aan het werk en daardoor is het moeilijk ze ergens halverwege de dag uit elkaar te halen. En hem de hele dag in een apart hok opsluiten vind ik ook weer zielig.


  ⚠️ Meld

 37. @ wichert alles wat Jan Mulder doet is gespeeld. We worden overvoerd met hem via reclame, Volkskrant (met 3e rangsfilmpjes), DWDD en Studio Sport ook nog met zijn zoontje. Het is wel een Hilversumse kliek. Loopt ie af te geven op mensen, die even later bij hem aan tafel zitten…durft ie ze nixxx te vragen.

  We zijn toen eens met een gammele bus van De Hagelsteen naar B&vD geweest met het 3m-team. Kregen eten en drinken van tevoren, Gerton deed daar wat in de catering. Toen was Mulder nog wel te pruimen, sta nog met hem en (gast) Ronald de Boer op de foto. Maar die overkill en de zelfingenomenheid. Nee, ruil maar in wat mij betreft. Vrees echter, dat ie vuistdiep in het Hilversumse zit :'(


  ⚠️ Meld

 38. Ik ben ook geen fan van dat soort mensen Dick maar hij is niet de enige en ik ben er bang voor dat er bij de rest van de banken mensen zitten die nog erger zijn en meer overhouden dan een huis in spanje en drenthe.

  Ook de beelden van mensen met problemen wat betreft hun hypotheek vond ik overdreven. In deze tijd zijn er heel veel mensen die maandelijks niet kunnen rondkomen en die hebben niet allemaal een hypotheek bij de DSB.

  Hoe dan ook het blijft voorlopig zo dat de groten het voor het zeggen hebben en de grootste leugenaar met behulp van anderen het langst volhoud en word gelooft.

  Als één persoon de waarheid spreekt en tien anderen liegen dan worden die tien gelooft. Het is maar net wie het meeste belang heeft.
  Daarbij sta ik niet aan de kant van de DSB. sowieso heb ik geen van die banken hoog.

  DSB is nu kapot maar de rest van de banken werken op de zelfde wijze en die bestaan nog dat vindt ik ja zo erg.


  ⚠️ Meld

 39. @ Koko: Wat wou je hier aan doen dan

  Hoe dan ook het blijft voorlopig zo dat de groten het voor het zeggen hebben en de grootste leugenaar met behulp van anderen het langst volhoud en word gelooft.

  Even aangenomen dat je het over de top in de financiële uitvoerende wereld hebt. Vrees dat de meesten ze ook wel heel erg goed ingedekt hebben. Dat het wel niet verder zal komen als een vermoeden.

  Banken; we kunnen helaas niet zonder ze. Herman Wijffels kreeg 2,5 jaar geleden nog alle complimenten, is ook ex-topman van de Rabo.  ⚠️ Meld

 40. Plantje misschien heeft het beestje meer plezier met de hele dag (of om de dag) alleen in een kamer te zijn met wat speeltjes dan dat hij bij die anderen de hele dag moet wezen.

  mvg Dierenpsycholoog Koko


  ⚠️ Meld

 41. Ja, zo proberen we ook gewoon het één en ander uit. Maar we willen niet te veel variabelen ineens wijzigen. Dan weet ie niet waar ie aan toe is en als het helpt weten we niet precies wát er dan geholpen heeft.


  ⚠️ Meld

 42. Nou Dick in mijn ogen zijn er geen “topmensen” bij mij is iedereen gelijk.

  Laatst een weekendje naar duinrel geweest in wassenaar en heb daar op zondagochtend wat door die “slobberwijk” gereden op m’n scootmobiel met uiteraard een sigaar in m’n snuit hahaha. Bij elke woning een hekwerk waar je 2 ijsselbruggen van kunt maken, af en toe wat mensen die daar wonen en heel zuur van zich af kunnen kijken. Tjonge tjonge wat zullen die mensen tegen ons op kijken zeg:D


  ⚠️ Meld

 43. Zo denk ik er ook over Koko; iedereen is gelijk, niemand is meer als een ander. Noem ze anders: mensen op de meest verantwoordelijke posities.

  😀 Ach, het interesseert me niet zoveel hoe mensen over elkaar ouwewijferig roddelen of neerkijken. Het zou velen helpen als ze eens wat vaker kritisch naar zichzelf keken in de spiegel. Laat ze er gelukkig mee worden, dat laatste betwijfel ik trouwens.


  ⚠️ Meld

 44. Ja Plantje ze zijn gauw wat gewend. Zelf hebben we een Boxer gehad, super lief beessie hoor. Was altijd wel lachen met de vakanties, we hebben hem één keer meegenomen maar dat was geen succes.
  Meneer vond het wel leuk om met voortent en al over de camping te lopen achter de konijnen aan. Vanaf dat moment ging hij tijdens de vakantie’s bij onze buren logeren.

  Dat was voor hem één groot feest, alles werd voor hem gedaan en meneer mocht daar de hele dag op de bank, als wij dan terug kwamen van vakantie en hem uit hadden gelaten dan liep ie zo weer bij de buren naar binnen. En dat terwijl wij ook zeer gek met hem waren maar ja wat is er nu mooier dan een beetje luieren bij de buren op de bank en af en toe een koekje krijgen (op de bank)


  ⚠️ Meld

 45. Zondag naar buitenhof gekeken en daar werd uitgelegd door 2 historica s hoe de bevolking reageerd op veranderingen van hun omgeving/welvaart/positie.
  Was erg interressant en veel overeenkomsten met het heden.

  Voorbeeld was weer te lezen in de troeproeperkrant op artikel van een ontvoerde zakenman.
  Te triest voor woorden omdat het een man is van buitenlandse afkomst.De verloedering ten top.


  ⚠️ Meld

 46. Dick heb je Jan Mulder ook gezien bij Ivo Niehe in zijn nieuwe huis in de provicie Groningen ergens in de rimboe .??Een heel andere Jan maar ook wel weer gespeeld.Door die rol heeft hij aardig wat snabbels en geef hem eens ongelijk.


  ⚠️ Meld

 47. @ Zwolsel; had Buitenhof willen kijken, maar ik vond de gasten oninteressant. Die serie over reactie op veranderingen is zeker interessant. Had ik toch ff het laatste stukje moeten kijken >:(

  @ wichert; Kijk niet naar die slijmbal van Ivo Nihiel. Haha, je zult je hele leven maar spelen. Mu is erg gek op geld, status en belangstelling dus hij is in die nepwerld van beeldvorming en ons kent ons/de wereld van de media, wel op zijn plek. Dat ze hem vragen begrijp ik alleen niet. Bij Studio Sport kraamde hij (voor zover ik het kon zien) nog nooit wat zinnigs uit. Dei Postbank-reclamefiguur hebben hem al op een zijspoor gezet. Maar wat Matthijs (die ik hoog aansla) nog met hem moet? Ook op het forum van DWDD werd ie afgezeken. ‘T zal wel een vriendje zijn.


  ⚠️ Meld

 48. Meneer vond het wel leuk om met voortent en al over de camping te lopen achter de konijnen aan.

  Haha! Ik kan het me levendig voorstellen! 😀

  Honden en katten maken zich gelukkig niet druk om de sores van de DSB Bank 😉


  ⚠️ Meld

 49. Dick ik kijk naar Ivo als hij interressante mensen heeft ,je kunt het een slijmbal vinden maar als je al zolang een televisieprogramma maakt met goede kijkcijfers doe je het niet slecht.Hij krijgt toch vaak iets uit mensen wat anderen niet kunnen en dat vind ik vakmanschap.Laat Mu maar mooi bij DWDD blijven net als Hugo Borst en JM Huibrechts,dat is beter dan die blondjes die nog geen vraag stellen als ze tafeldame zijn.Leven in de brouwerij  ⚠️ Meld

 50. Wichert.

  Nou zeg ,vond je die Yvonne Jaspers geen uitstekende tafeldame dan?;D.Heb van haar genoten(om haar oerdomme gedrag en houding dan wel he)


  ⚠️ Meld

 51. Moet zeggen dat ik DWDD te weinig zie. Gister in de herhaling nog een stukje van die Actrice gezien als tafeldame; was wel aardig toch.

  Laat ze Rob Stenders maar eens vragen, Inkel?, Ruud de Wildt, Theo Maassen, Finkers, Raymann, Youpie, Dolf Jansen, Felix Meurders, Debby Petter, Sacha de Boer (!), Twan en Toine van de NOS, Thomas Egberts of zijn charmante vrouw. Frits Spits;….hebben ze ook nog heel wat bij goed te maken. Paul Haenen, Theo & Thea, Koot & Bie, Michiel Romeyn, Paul Groot, Herman Koch, Kees Prins, Jeroen Pauw, Jeroen van Koningsbrugge. Vlotte nuchtere en gezellige mensen. Met broodnodige humor. Deze tv-verslaggever kan er ook zo bij:

  Nav uitspraken gister in P&W


  ⚠️ Meld

 52. Of Wim T. Schippers natuurlijk, Midas Dekkers, die man van “het mes op tafel”. Ach, de wereld aan mogelijkheden, maar ze halen misschien liever die ééndagsartiesten in de waan van de dag.


  ⚠️ Meld

 53. Mooi Zwolse ;), helaas lijkt de oppositie al in winterslaap.

  Zag nog wel 2 Berkumse koppen in the picture staan in De Swollenaer. Marky B. en …. hoe heet ie ook alweer. Nou ja lekker belangrijk.

  Ze zijn gisteravond ook weer druk geweest met Willem-pesten als ik dat zo lees.:(


  ⚠️ Meld

 54. Nou Plantje als je wil lachen moet je een boxer nemen:D:D Hij luisterde prima maar bij het commando ZIT ging ie zitten en nadat je braaf had gezegd tilde hij z’n kont op en ging een halve meter verderop zitten.

  Hij had ook iets met auto’s waarvan de achterklep open stond, normaal geen probleem maar wel als je tegenover een begraafplaats woont zoals ik:D


  ⚠️ Meld

 55. Whahaha! En toen kon ik even uitleggen waarom ik hardop zat te lachen op het werk 🙂

  Honden zijn sowieso leuke beestjes. Helaas kunnen wij er nog geen aanschaffen, omdat we daarvoor te veel van huis zijn.


  ⚠️ Meld

 56. Normaal geef ik geen reactie meer daar,maar eindelijk in zeer lange tijd een goed berichtje daar,hopende dat good old Willem ook een gratis Ledlamp kan ophalen en ook eens zal aanzetten.;)


  ⚠️ Meld

 57. Ja idd als je te veel van huis bent is dat niets waard. Bij ons in de buurt wonen mensen die beiden een full-time baan hebben en een hond.
  In mijn ogen ben je dan niet goed bezig ondanks dat er elke dag zo’n hondenuitlaatservice op de stoep staat.

  Trouwens als je een echte gezinshond zoekt dan kom je ook bij een boxer terecht, dat werk zover door dat onze zoon op z’n eerste schooldag vertelde en volhield dat hij een broertje had (oscar de hond).

  En wat denk je van dat meneer even in de kamer kwam een scheet liet en zich vervolgens omdraaide om in de keuken te gaan liggen!!

  Zo kan ik nog wel even doorgaan:D


  ⚠️ Meld

 58. Heb je netjes gedaan Zwolse. Geloof dat ik het wel goed vind daar. Hij mailde me ook al een paar keer. Ach en dat actie-reactie spelletje speel ik al op heel veel borden.

  3fm is trouwens goed bezig: The Police…..maar dat terzijde.


  ⚠️ Meld

 59. Begraafplaats in Hattem ligt aan Kerkhofdijk en ik woon in de ABC-Buurt en kijk uit op de begraafplaats en op de Kerkhofdijk.

  Tussen de begraafplaats en de ijssel ligt ook nog de wiessebergerkolk en het apeldoornskanaal en de hoenwaard.  ⚠️ Meld

 60. Ja mij ook Dick,maar aan de andere kant hij is door velen hiervoor gewaarschuwd en heeft het in de wind geslagen.Laten we het maar een Scheringaatje noemen,met andere woorden ik wist het wel ,maar deed er niets mee.


  ⚠️ Meld

 61. Ach Koko verbaas me steeds meer en meer wat ik zie ,lees en hoor via de media.
  Een volksvertegenwoordiger die a.s. dinsdag weer vertrekt naar Amerika om een lezing te geven over zijn geliefde speeltje Fitna i.p.v. zich bezig te houden met zaken die Nederland bezig houden.En de volgelingen juichen.

  Een stadion vol met fanatieke sektegangers die hun held een staande ovatie geven terwijl die een spoor van ellende achter zich laat.En volgens de quote na de boeken te zijn nagekeken toch stiekem 10 miljoen euro in het buitenland geparkeerd heeft.

  Vraag me zo af en toe weleens af ,of ik wel helemaal van deze wereld ben omdat ik dit soort zaken niet kan rijmen.:'(


  ⚠️ Meld

 62. En Koko, kom net van een avondje voetbalkijken met maten, maar vergeet niet dat Opsporing Verzocht van de AVRO is. AVRO is nogal…meer dan nogal…VVD georiënteerd. Natuurlijk ook gerelateerd aan de lijsten die aangevoerd worden door mensen die voor eigen suc6 gingen. Die van die homevideo en die tante die 3x loog over haar (lekker belangrijk) vroegere PSP-lidmaatschap. Relativeren Koko, die info.


  ⚠️ Meld

 63. M?gge mensen…

  En Koko, kom net van een avondje voetbalkijken met maten, maar vergeet niet dat Opsporing Verzocht van de AVRO is. AVRO is nogal…meer dan nogal…VVD georiënteerd. Natuurlijk ook gerelateerd aan de lijsten die aangevoerd worden door mensen die voor eigen suc6 gingen. Die van die homevideo en die tante die 3x loog over haar (lekker belangrijk) vroegere PSP-lidmaatschap. Relativeren Koko, die info.
  Door dick, op 20 oktober 2009 om 23:48

  Begrijp ik het nu goed? Vermoed je, dat zaken met licht getinte verdachten sneller bij Opsporing Verzocht komen? En dat de reden daarvoor is, dat AVRO VVD georienteerd is?
  Dat vind ik nogal een stevig verwijt eigenlijk!
  En er zit dus geen kans in, dat ze gewoon meer van dat soort zaken hebben? (Om welke reden dan ook!)

  Natuurlijk ook gerelateerd aan de lijsten die aangevoerd worden door mensen die voor eigen suc6 gingen.

  Dit is een beetje zo’n voorbeeldje van de discussie waar we het laatst over hadden… Wat is er zo’n probleem aan voor eigen succes gaan?
  Volgens mij gaan we toch allemaal een beetje voor eigen succes? Als mensen beweren dat niet te doen moet ik altijd een beetje lachen en denk ik aan de aflevering van Friends waarin Phoebe van plan is een daad te verrichten die goed is voor iemand anders zonder er zelf beter van te worden; dat valt haar vies tegen!


  ⚠️ Meld

 64. Dat stadion vol komt er volgend seizoen wel op terug Zwolse, als het geld wat Dirk dit jaar er in gepompt heeft op is……;)

  Plantje daar noem je ook wel een karakter op zeg 😀

  Goedemorgen trouwens!


  ⚠️ Meld

 65. Ik was nog niet helemaal wakker… Het is niet zozeer een verwijt. Ik vind het een vrij zware beschuldiging. (Volgens mij zit er wel een verschilletje tussen die woorden.)
  Want wat je dus impliciet zegt, Dick, is dat AVRO ons wil doen geloven dat er meer misdrijven door licht getinten gepleegd worden. Om daarmee te zorgen, dat we allemaal ons heil in de VVD gaan zoeken.
  En dat terwijl er misschien talloze zaken met blanken in de kast blijven liggen, omdat dat niet voldoet aan de selectie criteria van de AVRO.

  Misschien leg ik je nu woorden in de mond en is dit helemaal niet wat je bedoelde. Maar ik kan het eigenlijk moeilijk anders uitleggen dan dat.


  ⚠️ Meld

 66. Helemaal eens Lara! mogguh trouwens allen… Wilde eigenlijk een discussie opzetten, maar weet niet of ik dat (gezien de tijd nog wel wil). Een punt zou kunnen zijn dat ze de tv (ook locale) wel meer voor opsporing mogen gebruiken vind ik. Ook mbt wietplantages/alcohol in het verkeer/doorgereden na aanrijding/uitgaansgeweld (hebben ze vast ook wel beeld)? Breng het ook wat genuanceerder AVRO; zo van—dit is slechts een kleine greep uit de vele overtredingen/misdrijven/criminele acties waarvan de dader(s) nog niet zijn opgespoord.

  Zoals hier laatst stond….4 kerels van buiten Zwollen trimmen hier een niet-Zwollenaar in elkaar. Maar……er wordt verder geen aandacht aan besteed (en terecht) de daders zijn immers gepakt.


  ⚠️ Meld

 67. Mogguh Plantje, ik kijk er haast nooit naar omdat ik vind dat de berichtgeving ongenuanceerd is. De gebeurtenissen krijgen geen plek in het grote overtredingen-spectrum. Of inmiddels wel? Daardoor wordt de info uit dat programma op staat in bijv. in fora al dan niet expres verkeerd gebruikt. Hierboven heb ik ook nog wat nuance willen geven.


  ⚠️ Meld

 68. @Natasch mogguh; die Moisander is wel wat goedkoper geworden :'(
  Natuurlijk had hij ook niet zo op die positie aangespeeld mogen worden, maar daar hoor je dan niemand meer over >:(

  Deftige wreeftrap trouwens van Da Silva en…..mooie en verrassende samenvattingen daarna.


  ⚠️ Meld

 69. Weet je wat pas echt zielig is dat ik vanmorgen in het nieuws hoorde dat er nu al beslag is gelegd op al Dirk zijn kunst.
  En dat zelfs de burgemeester van Wognum verantwwardig was dat dit sávonds moest gebeuren.
  Zouden ze bang zijn geweest voor als die door Dirk gehersenspoelde Wognummers :'(


  ⚠️ Meld

 70. Aardig stukje, aardige reacties. Moet maar ff zo anders link ik mijn mailadres mee. Kan dat overigens ook anders @Admin/Hans?

  Op het stadion staat het DSB-lichtlogo al uit
  20-10-2009 om 22:57 door Thomas van Aalten

  Gelukkig maakte Dirk Scheringa bekend dat hij een boek ging schrijven (??Geen kleine lettertjes!??), een film zou maken (??Wognum Blues??) en de politiek in zou gaan (??Democratie zonder woekerpolis??).

  Maar wie vanavond tijdens de wedstrijd van Arsenal-AZ over de A9 langs het stadion reed, zag nu alleen ??Stadion?? staan. Het prominente DSB-stadion, baken van de gezonde Westfriese nuchterheid, eenvoudig gereduceerd tot ??Stadion??. Het woord ??DSB?? ontbrak ?? net als bij de shirts. Is er een kans dat de voetbalkunsten van AZ straks ook tot het magisch realisme zullen behoren?

  Ik ben vooral benieuwd naar de briefing voor de man die de lichtreclame van het stadion bedient. ??Frits, denk erom. de drie letters moeten uit. Alleen Stadion dus, ja. Voorlopig wel.??
  —-
  larie | 20 October 2009 | 23:12
  All over the place poster..kijk naar b.v. de geblinddoekte wagens van de bouwer bij het ⤽van vista naar xp⤝ retro gebreuren in de tunnel bij Roermond. Dagelijkse kost, niks nieuws.

  Boven het maaiveld revisited btw. Wat heeft u bereikt in??t leven tva behalve wat biologisch evenwicht herstellen vanuit de gulp?

  ijsbrand | 20 October 2009 | 23:31
  Was het niet gewoon zo dat de Championnen liga gesponsord wordt door een andere bank, en de namen van concurrenten ?? zelfs als die niet meer bestaan ?? daardoor niet meer in beeld mogen komen?

  Yevgeny Podorkin | 21 October 2009 | 00:13
  Toch een beetje met hem te doen, met Dirk. Gaan je gedachten onwillekeurig naar Alkmaar h?, en naar Bos en Zalm en ABN??en Koningsdrama en Caligula. Bedoel, nooit bang geweest zich te omringen met sterke persoonlijkheden die Dirk. Neem een Co en Louis en daarna de Grote jongens uit de VVD. Maar opeens crisis: en dan matcht Frank opeens niet, en gaat Gerrit opeens naar ABN, afijn: failliet en blijkt alles het Levenswerk voor niks. De boel nog proberen te redden wat er te redden valt voor de arme spaarders en werknemers en uit Texas ook. Blijkt het er nu op uit te draaien dat ie, op een huisje in Spanje en Drente na, ál zijn eigen centen in DSB had zitten. Thuis in Wognum verstikt in een mantra ⤽Wat heb ik fout gedaan wat heb ik fout gedaan⤝..

  Heeft tot overmaat van ramp ABN AMRO ook al zijn schilderijtjes meegenomen??.

  gronk | 21 October 2009 | 00:29
  Zou dirk ook te doen hebben met mensen die hun huis uit worden gezet omdat het even niet mee zat?

  Yevgeny Podorkin | 21 October 2009 | 00:35
  Wat speelt er in bestuurskamers gronk? Grafieken, tabellen, winstmarges/ targets??⤝dat⤝ verlies je toch geleidelijk uit het oog. Is daarna toch de normaalste zaak van de wereld. Ga nu niet achteraf een beetje de kamikaze moraalridder lopen uithangen??

  gronk | 21 October 2009 | 00:54
  ??t gaat me niet om moraalridderschap, maar om dat golfje van medeleven. Hebben we medeleven met mensen die zich helemaal gek laten maken door de ??leen nu geld voor je keuken en een auto?? reclames, op geleend geld leven als god in frankrijk en daarna in de WSNP terechtkomen? Niet echt, dacht ik.

  Waarom zou ik dan wel medeleven moeten tonen met iemand die zelf niet te beroerd is om de deurwaarder af te sturen op mensen met wie-ie een contract is aangegaan, die zelf z??n schaapjes op ??t droge heeft en z??n bedrijf naar de kelder heeft zien gaan, waar ik nota bene aan bij mag dragen (die miljoenen die nu uit de bankstroppenpot worden gehaald zullen ergens vandaan moeten komen??)?

  Ondernemers deden het toch allemaal zelf? Ondernemers beriepen zich toch altijd op ??eigen verantwoordelijkheid?? en de onzettende risico??s die ze moesten nemen, zodat die vorstelijke winstuikeringen niet meer dan terecht waren. Of is dat maar zo als ??t ze goed uitkomt?

  mark | 21 October 2009 | 07:56
  Scheringa hoopte nog even dat de lichtman per ongeluk de laatste drie letters zou uitzetten: DSB STAD  ⚠️ Meld

 71. Mogguh Plantje, ik kijk er haast nooit naar omdat ik vind dat de berichtgeving ongenuanceerd is. De gebeurtenissen krijgen geen plek in het grote overtredingen-spectrum. Of inmiddels wel? Daardoor wordt de info uit dat programma op staat in bijv. in fora al dan niet expres verkeerd gebruikt. Hierboven heb ik ook nog wat nuance willen geven.
  Door dick, op 21 oktober 2009 om 08:36

  Mooi dat je het zelf al wat nuanceert. Dat waardeer ik wel 🙂

  Ik denk wel, dat je al de verkeerde weg in slaat als je het over berichtgeving hebt. Het doel van het programma is namelijk niet “berichtgeving van misdrijven” maar “opsporen van daders van misdrijven”
  Het grote overtreding spectrum doet daarbij weinig ter zake volgens mij. Met name in verband met het feit -wat je al eerder aangaf- dat deze daders vaak al gepakt zijn.

  De info uit dat soort programma’s wordt vaak in fora gebruikt. Of dit verkeerd gebruikt wordt is denk ik een ander verhaal. De vraag is of je alle info hebt om de juiste conclusie te trekken. Als je alle info hebt zou het ook nog eens een terechte conclusie kunnen zijn.


  ⚠️ Meld

 72. Laat hem vooral hier mee doorgaan,des te eerder heeft hij de eindstreep bereikt n.l naast Ritaatje met een eenmansfractie,zelfde kenmerken veel geblaat en heel heel weinig wol. En als het een beetje meezit een eenmansfractie van de goeroe uit Wognum ernaast,Dan wordt het weer ouderwets gezellig in de bankjes van de 2e kamer.;)


  ⚠️ Meld

 73. @ Plantje: Och met die verkeerde weg zal het wel meevallen, als je soms een beetje gezonde nieuwsgierigheid toont kom je idd op bijzondere plekken. Maar welke weg is verkeerd?

  Daders van misdrijven opsporen? Ok…alle misdrijven? Wietplantages? witte boorden criminelen? Uitgaangsgeweld? Met drank op achter het stuur? Vergeet niet dat tv dé beeldvorming bij uitstek is. Het moet gelikt en als het kan een beetje sensationeel zijn. Anders zapt men weg. Hoeveel zaken behandelen ze in een programma? Hoeveel daders moeten er landelijk worden opgespoord? Als je bovendien vaak op een zaak terugkomt gaat ie nog meer leven.

  Lijkt me belangrijk dat de regisseur de berichtgeving objectief weet te selecteren en gebeurtenissen goed in de context weet te plaatsen. Dit programma zegt natuurlijk nixxx over de misdaadcijfers in NL. Er wordt immers niet eens over alle onbekende daders gesproken, van alle misdrijven en alle overtredingen dan? Maar wat nog een grotere groep is….alle mensen die bij een misdrijf of overtreden zijn gepakt worden niet meer uitgelicht.

  Via VK/Opinie rond Pasen een zeer interessante column van Marcel van Dam over misdaadcijfers, onder de aandacht van Sargasso gebracht. Die hebben diverse beweringen over de cijfers uitgezocht en genuanceerd gebracht. Ook daar kwam veel reactie op. Zal nog wel eens kijken of het nog terug te vinden is.


  ⚠️ Meld

 74. Was idd behoorlijke fout van Moisander, Dick. Gelukkig voor hem maakten ze nog 1-1. Ik gun het die spelers wel, maar voor Dirk en Ronald heb ik zoiets van HELEMAAL NIETS in Wognum uuhhh Alkmaar bedoel ik…..;)


  ⚠️ Meld

 75. :D:D:D Ja ik gun het ze ook wel, het is toch een Nederlandse vereniging. Maar ze gaan het vast niet halen. Volgens mij staat nr.2 (Ol.Piraeus) op 4 punten. Als ze bij Arsenal verliezen, wat niet onlogisch lijkt en Piraeus wint bij Standard is ’t voorbij. Anders zijn er nog mogelijkheden met nog 2 potjes te gaan.


  ⚠️ Meld

 76. Via VK/Opinie rond Pasen een zeer interessante column van Marcel van Dam over misdaadcijfers, onder de aandacht van Sargasso gebracht. Die hebben diverse beweringen over de cijfers uitgezocht en genuanceerd gebracht. Ook daar kwam veel reactie op. Zal nog wel eens kijken of het nog terug te vinden is.

  Ah! Interessant! Ik hoop dat je het kunt vinden.

  @ Plantje: Och met die verkeerde weg zal het wel meevallen, als je soms een beetje gezonde nieuwsgierigheid toont kom je idd op bijzondere plekken. Maar welke weg is verkeerd?

  Verkeerd is natuurlijk subjectief. Wat ik bedoelde is, dat je het onderscheid moet maken tussen “berichtgeving over misdrijven” en “opsporen van daders van misdrijven”. Volgens mij is alleen het laatste het doel van het tv programma. Aangezien je met “berichtgeving” je redenering begon, denk ik dat je argumentatie daar (in mijn ogen) al scheef ging.

  Daders van misdrijven opsporen? Ok…alle misdrijven? Wietplantages? witte boorden criminelen? Uitgaangsgeweld? Met drank op achter het stuur?

  Zelf gaf je eerder al aan wat het grote verschil is.
  Wanneer een wietplantage gevonden wordt is wel duidelijk wie de dader is.
  Bij witte boorden criminelen is het ook niet van belang de dader op te sporen; ze weten immers al om wie het gaat. Het is belangrijker het bewijs te vinden dát ze deze zaken uitgevreten hebben.
  Uitgaansgeweld: meestal zijn de daders al in de kraag gegrepen. Maar bij beschikbare camera beelden worden deze daders volgens mij ook via ‘Opsporing Verzocht” gezocht.
  Met drank op achter het stuur. Nou, dat is eigenlijk enkel vast te stellen wanneer je iemand hebt aangehouden, dus ook geen voer voor “Opsporing Verzocht” dacht ik zo.

  Hoeveel daders moeten er landelijk worden opgespoord?

  Dat is wel een goede vraag! Wat mij betreft zo veel mogelijk…maar ja.

  Dit programma zegt natuurlijk nixxx over de misdaadcijfers in NL. Er wordt immers niet eens over alle onbekende daders gesproken, van alle misdrijven en alle overtredingen dan?

  Dit ben ik wel met je eens. Ik ben daarom ook benieuwd naar de link die je ongetwijfeld gaat vinden! 😉

  Maar wat nog een grotere groep is….alle mensen die bij een misdrijf of overtreden zijn gepakt worden niet meer uitgelicht.

  Klopt. En misschien wordt wel 90% van alle overtredingen en misdrijven door autochtonen gepleegd…alleen zijn die zo stom om zich ook nog telkens te laten oppakken!


  ⚠️ Meld

 77. Goh Plantje, zoals in je laatste regels zat ik ook te denken. Natuurlijk word er een selectie gemaakt bij het AVRO-programma. Ze hebben in elk geval tijd tekort om alles te behandelen. Benieuwd naar de criteria om iets te laten liggen…..
  Bedoel, het is wel tv….het moet ogen, je hebt te maken met beeldvorming, kijkers vasthouden, kijkcijfers. Etc. etc. Is er trouwens ook een regionale editie? Weet dat dat zeker in het Westen wel is. Wat hebben wij hier (behalve sensatiezucht en nieuwsgierigheid) zo 1,2,3 met zaken in Zeeland te maken?

  Jammer dat we dit niet zeker weten:

  onderscheid moet maken tussen “berichtgeving over misdrijven” en “opsporen van daders van misdrijven”. Volgens mij is alleen het laatste het doel van het tv programma.

  Reken er maar wel op dat ze donders goed weten dat ze met hun beeldvorming de publieke opinie te makkelijk beïnvloeden. Terwijl het altijd maar een kleine selectie is uit de grote hoop overtredingen/misdrijven/criminele activiteiten.


  ⚠️ Meld

 78. 😀 Zie een groot trainert in hem in de toekomst! Dan moet Jaap de Lange Nering en wijde omgeving van maar van een patatje en ….ongetwijfeld een lekkere gakbal voorzien.

  De Kickert schijnt nu al een juweeltje van een keepert gekweekt te hebben in de F-jes.
  Bovendien, gister net besproken met een aantal jongens is dit een mooie bijpraat gelegenheid:

  31-10 WVF – SVI
  aanvang: 14.30 uur

  Misschien kan hr.Ekkel nog wat zingen over Marlous onder de douche?
  René, éénzaam koploper, met SVI D1 zal ook verschijnen; mits hij natuurlijk niet voor de andere wit-blauwen supportert.  ⚠️ Meld

 79. He Dick,

  Even vanuit een andere discussie om niet teveel offtopic te gaan…

  Nee, ik sta niet op die lijst.
  Volgende week zou dat volgens mij idd plaatsvinden. Zal vast op de site staan.;)

  he groeten


  ⚠️ Meld

 80. Er gaat niets boven
  … Groningen;) Oei, dit is natuurlijk een klein schopje tegen het zere been van de Zwollenaren. Maar mocht je van oorsprong een Molleboon zijn, deze site kwam ik tegen en vond ‘m wel geinig. http://www.dideldom.com/
  Ik weet niet of er ook zo iets in het Zwols is?


  ⚠️ Meld

 81. Milan: achter, d’r op en over de Koninklijke ;D Die rekordmeister (oa in Europese wedstrijden en Cups) van de geraffineerde voorzetten Seedorf mag van mij wel weer bij de selectie van Oranje. Zou eigenlijk niet weten waarom hij er ooit en al een tijd toch (?) uit verdwenen is.


  ⚠️ Meld

 82. Essent heeft mij ook al een paar keer afgesloten koko. Maar je zult verdorie maar net op dat een moment een gakbal in de magnetron hebben liggen:D:D.


  ⚠️ Meld

 83. Panklaar die Seedorf…3-2 voor Milan; zij hebben de punten ook harder nodig en claimden net ook al een doelpunt. Na veel comedy keurde de Belgische scheids de bal ten onrechte af volgens Snoeks. Volgens mij (kon het niet goed zien in 1 herhaling) was was het wel hands. Maar Franky had de scheids al veroordeeld :'(


  ⚠️ Meld

 84. Geweldig Plantje! Haha deftige clip ook en natuurlijk moet je er de humor van inzien. Volgens mij 1x per jaar komt er een hele aardige dame bij ons om de EHBO-koffers te controleren en bij te vullen. Ook voor BHV. Jaren geleden ontmoette ik haar voor het eerst, toen zei ze al dat ze fan was van Rammstein. Helaas duurt het nog ff, maar als ik haar weer zie zal ik haar eens vragen wat ze hier van vindt.

  Trusten.


  ⚠️ Meld

 85. Ich habe ein U-boot in der Hose!
  @Dick, ik vons Seedorf geweldig voetballen gisteren, hij strooide kwistig met mooie strakke passes!


  ⚠️ Meld

 86. :D:D:D Joppuh!

  Eens over Seedorf! Heb me vanmorgen suf gepiekerd maar zo’n creatieve/positieve/ervaringrijke/positief coachende middenvelder moet mee naar Z.Afrika. Waarom niet? Bert’s schoonzoon is een heel ander type en moet ook mee. De Zeeuw natuurlijk ook. Wesley zéker.

  Hoeveel middenvelders mis ik nog, je hebt natuurlijk ook dat trainersgeblaat van “die kan niet in dat systeem”. Ok, maar Seedorf moet mee. Vroeger vonden ze hem te intelligent en te wijs, nu is hij alleen al door zijn aanwezigheid een meerwaarde. Wie kan er verdorie niet van de idd niet domme positieve Seedorf leren? Of is het een schande voor haantje om van een ander te leren hahahaha!

  Misschien als v/d Vaart niet blijft spelen moet hij maar thuisblijven in het alleruiterste geval!!!
  Dinsdag nog blij dat Boulah fit lijkt voor Oranje. Beetje concurrentie voor v/d Wiel is niet verkeerd.


  ⚠️ Meld

 87. Boula so wie so dr-in, en inderdaad vind ik dat Seedorf mee moet, zeker deel uit moet maken van deze selectie. Dan moet v Persie maar in de spits zoals bij Arsenal. Robben is vaak geblesseerd, dus Kuyt of Elia op rechts kan ook nog, en dan vergeet ik er vast nog wel -n paar.
  Louis kreeg ook een zeperd gisteren, denk niet dat ie de kerst haalt, zijn krediet raakt al aardig op, als ie maar geen rekening bij ome Dirk had!
  😀


  ⚠️ Meld

 88. Kim Lian van de M., Plantje.

  @ Joppuh; v Persie maar in de spits zoals bij Arsenal. Robben is vaak geblesseerd, dus Kuyt of Elia op rechts kan ook nog, en dan vergeet ik er vast nog wel -n paar.

  Eens, ook over Seedorf en Boulah dus.

  Lowie heeft wel mooi zijn boek kunnen verkopen in alle tv-programma’s zo’n beetje. Het Oktoberfest meegemaakt in lederhose en Vast…hoogtepunt……de camping van Geer van Dooremolen mogen bezoeken.

  Volgens mij was Lowie (net als Geer) wel een CDA-maat van onkel Dirk. Net als Nout trouwens en Balk….die gewoon de telefoon niet oppakte toen Dirky wanhopig belde.

  Kerst zou wel mooi op tijd voor Lowie zijn….kan ie via uiterst vage contacten toch nog net zijn kont binnendrukken bij 1 van de minste WK-gangers? Zuid-Afrika zocht nog een NL-trainert en dachten aan de welbespraakte-ahum Rudie Krol.

  Lowie heeft wel héérlijke optredens achter de rug in NL, was ie niet weer zo ongeevenaard arrogant bij P&W Superrrr en super-laf ook dat niemand er tegenin durft te gaan.


  ⚠️ Meld

 89. Louis is een zelfbevlekker, zo vaak als ie de gelegenheid te baat nam om zijn biografie te promoten. Allen om de omslag al, met die initialen in een roodwit wapen hoef ik m al niet. De pedanterie druipt er vanaf, en dat gezever over “den totalen mensch”, bah!


  ⚠️ Meld

 90. Is tie helaas. Je beschrijft het uitstekend, Maar da’s tegenwoordig al de reden dat ik om hem moet lachen als ik zijn platte hoofd alleen al zie.

  Ben blij dat ik niet bij hem in de klas heb gezeten vroeger, dan werd ik er vast meer uitgestuurd als dat ik wat van zijn levenswijsheden/-overtuigingen meekreeg.


  ⚠️ Meld

 91. @ Natasch….de haantjes zijn nog in gevecht over wie de vrije trappen mag nemen. Denk dat er ook zo een man of 5 erg graag een pengel nemen. En ja, het zal mij niet verbazen als Clar dat ook weer wil.


  ⚠️ Meld

 92. Oef….de Guzman…..hoeveel mogen er maximaal mee? Hebben we al iemand die als hij voetbalt?

  Lastig.

  Morgen trouwens met G. naar de FC. G., gaat eerst nog een fiets in ontvangst nemen.


  ⚠️ Meld

 93. vPersie, Schneider, vd Vaart, ze kunnen allemaal een goede vrije trap nemen. En met de pengels valt het de laatste jaren ook wel mee toch?


  ⚠️ Meld

 94. 😀 ME-tribune. Nee, G. heeft een fiets gewonnen en mocht met 2 personen komen. Tja, Gratiessssss.

  Idd Joppuh gaat het aardig beter met pengels. Maar laatst waren v.Persie en Wesley niet heel blij met elkaar over wie de vrije trap mocht nemen. Kunde genoeg, met Rafaël; maar het “gunnen”?


  ⚠️ Meld

 95. 😀 Bonje hangt niet in de lucht neem ik aan. Of zou Veendam de reserve-hooligans van Grun meenemen :'(

  Klaas Drost-tribune jammmmmmmmie klinkt uitstekend….zie je zo die pegels van ome Klaas weer voor je.


  ⚠️ Meld

 96. Je doelt hier op Natascha:

  Idd Joppuh gaat het aardig beter met pengels. Maar laatst waren v.Persie en Wesley niet heel blij met elkaar over wie de vrije trap mocht nemen. Kunde genoeg, met Rafaël; maar het “gunnen”?  ⚠️ Meld

 97. @ Admin, hebben/krijgen jullie nog wat info over die proefdag(en?) in Deltion?

  ———————–
  Proefdagen, vast in de agenda van WeblogZwolle Dick.


  ⚠️ Meld

 98. dick wat bazel je nou.WVF-SVI en dan HR Ekkel laten zingen. SVI neemt 20 supporters mee weet je wat Ekkel kost tegenwoordig??Mijn Voorstel is dat onze wvf Dick een duet gaat zingen Wvf/Svi Rene daar komen in ieder geval veel vrouwen op af en die kun je in de kantine niet missen,dat is zo ongezellig


  ⚠️ Meld

 99. 😀 Is die jongen van Ekkel zo duur geworden? Reken er echter maar wel op Wichert, dat die 20 man verteren voor 100. Want tegen gezellig innemen zeggen de heren geen “nee”.

  Voor mij geen podia, voor René wel maar die kan absoluut niet zingen.

  Alleen dat over die vrouwen klopt als een zwerende vinger. En je kunt ze niet alleen in de kantine niet missen! Pfff nergens, moet er niet aan d?nken dat we me enkel kerels hier een onze tijd moesten doorbrengen. En dan zeker ook nog 50-60% haantjes…..Denk dat het in het begin nog wel gezellig zou zijn: beetje flauwekul, lachen, drinken….maar dat het daar ongeveer verkeerd zou gaan: goed verkeerd.


  ⚠️ Meld

 100. Tim, ze zijn toch niet allemaal voetbal aan het kijken in Rotjeknor 😮
  Bedoel 2-0 is voor AJAX erg welkom op het goede moment….maar uh :'(


  ⚠️ Meld

 101. Weer een ouwelullendag?? En vanavond zeker weer een klusje gehad?
  Nou Koko gaat morgen naar zwollywood en ben bang dat ik bij De Pierik even een balletje prik;)


  ⚠️ Meld

 102. CDA lijkt het salaris van de luchtverkeersleiders goed te vinden. Ze zitten BOVEN de Balk-norm. De ChristenDemocraten twijfelen nog volgens Radio 1. SP, PvdA, GL (volgens mij is dat alles) vinden het natuurlijk volslagen belachelijk. Met welke smoezen ze komen….nogal voorspelbaar: anders gaan ze naar het buitenland…..zucht! Bovendien: waar hebben we Europa voor dan?

  Vind de ex-DSB-medewerkers ook wel erg passief: Bos moet maar een zak dollars beschikbaar stellen voor nieuw werk. In West-Friesland is weinig passend werk……dondertochop als je echt wilt werken ga je maar verhuizen! Er zijn ook veel vrouwen bij, dat er eerst 1 salaris per gezin komt zou het mooiste zijn lijkt me?  ⚠️ Meld

 103. CDA lijkt het salaris van de luchtverkeersleiders goed te vinden. Ze zitten BOVEN de Balk-norm. De ChristenDemocraten twijfelen nog volgens Radio 1. SP, PvdA, GL (volgens mij is dat alles) vinden het natuurlijk volslagen belachelijk. Met welke smoezen ze komen….nogal voorspelbaar: anders gaan ze naar het buitenland…..zucht! Bovendien: waar hebben we Europa voor dan?

  Ja en? Als ze veel verdienen zullen ze hun geld toch wel waard zijn? Die mensen hebben een belangrijke taak. Wat mij betreft: prima dat ze veel geld krijgen, want ik denk dat ze het ook verdienen!

  Vind de ex-DSB-medewerkers ook wel erg passief: Bos moet maar een zak dollars beschikbaar stellen voor nieuw werk. In West-Friesland is weinig passend werk……dondertochop als je echt wilt werken ga je maar verhuizen! Er zijn ook veel vrouwen bij, dat er eerst 1 salaris per gezin komt zou het mooiste zijn lijkt me?

  Tja…een passieve houding is natuurlijk nooit goed. Zouden ze dat allemaal doen?
  Ik vind het een beetje jammer als er direct maar geld tegenaan gesmeten moet worden. Dat is dan toch ook maar een tijdelijke oplossing?


  ⚠️ Meld

 104. En Plantje? Niet meegekregen dat iedereen er onder zou moeten blijven van de 2e Kamer? Bij een chirurg kan ik me nog wat voorstellen maar een luchtverkeersleider….hoeveel euri zitten er tussen hem en een piloot? En zijn baas? En die discussie over Omroepmensen ook niet meegekregen? De ingreep van Plasterk ook maar terugdraaien?


  ⚠️ Meld

 105. @ Plantje-DSB-Kreeg vanmorgen wat op radio 1 mee Plantje. Begrijp dat hele gebedel om geld niet. Laat ze zich net als elke werkeloze inzetten om een baan te krijgen. Desnoods elders.


  ⚠️ Meld

 106. Ja, ik vind ook, dat het nu “gewone” werkelozen zijn. Dus moeten ze ook maar in dat schuitje mee.

  Ik heb er zelf ook een keer een tijdje mee moeten kampen, dus ik weet waar ik het over heb. Het is niet leuk! Maar om nu maar te zeuren dat de regering er verantwoordelijk voor is?!?

  Ik heb wel van de Balkenende norm gehoord. Maar ik weet niet of dat wel zo zinvol is. Sommige mensen verdienen nu eenmaal meer dan anderen….dat blijf je toch houden!


  ⚠️ Meld

 107. Om ff op Huntelaar terug te komen Dick:

  Die jongen had helemaal niet naar Real Mardrid moeten gaan, ik persoonlijk vond hem daar niet goed genoeg voor ( vonden zij waarschijnlijk wel op de 1 of andere manier).

  Die jonge gasten gaan te snel als er een grote club voor de deur staat….En ik snap het ook wel, het is zo aanlokkelijk als de pest. Maar wel doodzonde dat zo’n jongen doodbloed in een vreemd land…


  ⚠️ Meld

 108. Ik niet, is ajax op die leeftijd niet ff hoog genoeg? Het ging hem goed af, iedere ajaxied droeg hem op handen ( zo ver ik weet;))

  Drenthe is daar ook een groot voorbeeld van, als is die overstap nog iets meer begrijpbaar omdat het met Feyenoord gewoon echt niet goed ging.

  Nog een voorbeeld: Quincy Awusu Abeyi ofzo iets, hoor je helemaal niks meer van


  ⚠️ Meld

 109. 1e klopt.. maar als speler zou ik naar het buitenland willen….Richard Witsche ging zéker te vroeg naar Barca. Maar moet je Seedorf eens zien. Real Madrid in deze omstandigheden….was idd niet verstandig. Een Duitse club? HSV/Schalke een Engelse als er maar voldoende perspectief op zeer regelmatig spelen is. Zie je het ff aan. Contract voor 1 jaar verlengen of gelijk 2 jaar. Nooit om het geld voor een club kiezen. Maar geloof niet dat de Hunter dat gedaan heeft. Je bent ook zo afhankelijk van omstandigheden als blessures bij jezelf of bij de concurrent. Was ook wat he wat die grote donkere (een Ajacied trekt nooit zijn jas uit) allemaal moest doen en deed om toch bij Chelsea te blijven…..niet te capituleren. Eigenlijk wel super!

  Pfff wat een verhaal van die schietparij he? Swollenaer en Stentor hebben ook nog niets meer…


  ⚠️ Meld

 110. Echt gekken zooi Dick, maar t schijnt s’ochtends/s’nachts te zijn gebeurd. Toen lag Mars gelukkig gewoon in zijn mandje 😉

  Wat wel een goed voorbeeld is: van Persie! Die had het getroffen met Bergkamp als leermeester voor zich. En geduld, een hele hoop geduld denk ik. Maar hij was nog iets jonger dan Huntelaar toen ie ging en ouder dan Quincy.


  ⚠️ Meld

 111. Idd, onbekenden hoop ik ook voor je.

  Wilde v.Persie nog noemen haha maar ik wist niet of ie heel jong wegging. Zeker; da’s ook een mooie omstandigheid zo’n geweldige voetballer, geweldige vent en bescheiden leermeester op je pad!!
  Wel lastig allemaal, ik zou toch liever lager spelen als heel erg lang op het bankie. Maar goed, wij zullen het niet meemaken.


  ⚠️ Meld

 112. hahaha en ik al helemaal niet met 1 officiele wedstrijd voor HTC ooit eens, mij te veel verplichtingen. Gewoon lekker met buurtvoetbal meedoen is leuker en als je geen zin hebt doe je het gewoon niet:D

  Koko smakelijk alvast met je gakbal van pierik zometeen!

  De rest alvast een fijn weekend, al vermoed ik dat ik door de schietpartij vandaag nog wel tijd vrij maakt om hier te komen kieken:P


  ⚠️ Meld

 113. @ Zwolse…zo zou de Dirk Scheringa-soap volgens een deskundige eindigen:

  Komt daarbij dat Scheringa zijn val een flink populistische draai wist te geven. Door herhaaldelijk de schuld bij Wouter Bos te leggen, appelleerde hij aan het ressentiment (=wrok) en de beeldvorming tegen de PvdA als regentenpartij. Zoals Scheringa het bracht, werd Bos bijna beschuldigd van een politieke afrekening. Wat daarin weerklinkt: wederom heeft de linkse elite het voorzien op de gewone (zaken)man.

  Logisch dat de Scheringasoap dit seizoen eindigt met een cliffhanger: hij maakt zijn eigen partij. De D(irk) S(cheringa) P(artij) staat voor de volkse held die zich niks laat zeggen, zorgt dat hij altijd goed terecht komt, slechts vertrouwt op eigen kompas. Het zat eraan te komen. Pim Fortuyn mobiliseerde massa??s verweesde kiezers door zijn buitenstaanderschap.
  Rita Verdonk oogstte ooit succes door brutaal doorzettingsvermogen, hoeveel klappen ze ook kreeg en hoe vaak ze ook loog. Wilders is nu de grootste in de peilingen omdat hij roeptoeterend haat- en angstzaai. De DSP zal staan voor het succes van schaamteloosheid.  ⚠️ Meld

 114. Hoe betrouwbaar is’t nieuws?
  Vanmorgen op Radio 1: Een onderzoeker uit, volgens mij, Australië is grootschalige wedstrijdbeïnvloeding in de NL-Jupiler League. Kessler van de KNVB nam het heel serieus op en het zou gaan om ploegen onderin de JL. ……..

  Maar wat vreemd dat er nixxxx over terug te vinden is op www?

  Ook hoor ik nixxx meer over die doorgesluisde 42 (ofzo?) miljoen Euro van de regisseur van de Dirk-soap naar het buitenland??????


  ⚠️ Meld

 115. Helemaal waar Dick.

  Maar ook die 1,6 miljoen Pim aanhangers zijn net zo hard van hun sokkel gevallen als de figuren die de stront -Ton geloofden.
  Hetzelfde zal Geertje ook gebeuren,gezien de landelijk kritieken meer en meer naar buiten komen wegens zijn niet funcioneren waar die voor gekozen is ,Zijn knip en plakwerkje op you -tube gehalte promoten in Amerika eist hem helemaal op.En ach Dirk Scheringa zijn rol is uitgeteld,alleen in Wognum en omgeving dringt het nog niet helemaal door,maar de geschiedenis leert ons dat het enige tijd kost om domme mensen te kunnen overtuigen van hun ongelijk.  ⚠️ Meld

 116. Tjonge Tjonge Koko Is gelukkig weer in .attem. Twee schietpartijen in zwolle en rond 10.45 brandweer met grote haast vanaf marsweg ri centrum?? Wat was dat nu weer??? Van schrik is mijn bezoek aan De Pierik er bij in geschoten.

  Waarschijnlijk was dit duidelijk aan mij te zien want ik raakte t.h.v. dahliastraat in gesprek met een bewoner daar en die bood mij spontaan een bakkie koffie aan.

  Gastvrije mensen daar hoor 😉


  ⚠️ Meld

 117. Nou Koko in .attum viert criminaliteit ook hoogtij lees ik zo. Grafsteen stelen van een kindergraf Tss. Gemeente die even een paar euro per aanbod van grijze container er op gooit. Gaat achteruit daar in .attum 😉


  ⚠️ Meld

 118. Inderdaad! Pas maar op want er is er nu één van plan naar ‘Attem of zeer nabije omgeving te verhuizen….ohlala. Denk dat de excentrieke tijden van Robert Long zullen terugkeren. Al heeft hij nixxx met de geaardheid, hun zijn minstens even kleurrijk en ja, toch ook wel excentriek.


  ⚠️ Meld

 119. Haha ja hoor rotjeknor blijf mooi (vanaf het water). Hier in de haven maar een saaie bedoening. Over een uurtje komt daar verandering in, dan weer aan de bak.


  ⚠️ Meld

 120. Je weet, ik zeg altijd alles maar dit is héél erg van de huizenmarkt afhankelijk. Verkoop in Zwolle. Aankoopprijs en voooooooral wat er allemaal nog aan het pand moet gebeuren. Denk aan inhuren van hulp.


  ⚠️ Meld

 121. Echt waar Dick! Vind het echt super gaaf! Heb zelf ook een x of 8 gestemd.

  En het is niet alleen frans bauer etc maar ook guus meeuwis wat ze draaien..


  ⚠️ Meld

 122. Weet je de frequentie Natasch, er is best wel veel NL-talig wat ik leuk vind. Als er niet teveel gel*l, reclame en verkeersinfo op is, moest ik ook maar eens luisteren.

  We moeten namelijk niet zo Zwart/Wit denken.


  ⚠️ Meld

 123. Speciaal voor Dick (en alle anderen die dit leuk vinden):

  Onder vier oren??
  Dus Dirk gaat deze winter naar de voedselbank! Of heeft hij, zoals zijn plaaggeest Pieter Lakeman opperde, nog ergens een kleine 45 miljoen? Zoveel zal het niet zijn, maar ik denk dat er in een oude geitenwollen sok nog wel wat zit.

  Zie Dirk voorlopig geen krantenlopen in Spanbroek. En met een daklozenkrant bij de Appie Happie in Medemblik? Zal ook nog wel even duren.

  Hoewel het natuurlijk wel romantisch zou zijn. Je bent een weekendje naar Parijs, slentert daar door een van de lange warme metrogangen en opeens zie je hem zitten op de grond, verdrietig hangend tegen een muur vol graffiti: een sterk vermagerde Dirk met gebogen hoofd en opgeheven hand. Je herkent hem eigenlijk alleen aan zijn zachte, verlegen blik. Geen Fransman zal je geloven als je de geschiedenis van deze zwijgende zwerver vertelt.

  Las veel boze reacties op het door de ABN-Amro leeghalen van Dirk zijn museum. Dat was een schande. Ik heb er niet zo heel veel verstand van, maar hoe deden de medewerkers van Dirk dat als iemand niet meer aan zijn financiële verplichtingen voldeed? Dan kwam er toch ook een vrachtwagentje om de inboedel in te laden? Moeders moesten toch huilend toezien wat grote mannen namens Dirk kwamen halen? Of mocht je, als je door een van de woekerproducten van DSB failliet was gegaan, een tijdje bij Dirk in de stolpboerderij wonen en kreeg je elke dag een warme maaltijd en een schoon bed van mevrouw Scheringa?

  Hoeveel mensen zijn ooit alles aan hem kwijtgeraakt? Daarbij gaat het in dit geval om kunst. Schilderijtjes! Niet bepaald de eerste levensbehoefte van de hongerige mens. De kunstwerkjes staan voorlopig in een bezemkast bij ome Gerrit Zalm. Ik zag in het Journaal mensen wanhopig boze teksten op de lege museummuren krabbelen en dacht allen maar: doe maar rustig. Niet zo emotioneel. Het was de uit de hand gelopen hobby van een megalomane politieagent.

  Zag ook een zingend AZ-stadion. De aanhang bedankte Dirk voor de jarenlange steun. Ik denk dat een paar supporters, die mede door een wurglening hun seizoenkaart nog amper kunnen dokken, stil gezwegen hebben.

  Wat leven we toch in een wondere wereld, dacht ik toen ik het personeel van de Wognumse woekeraar op het faillissement zag reageren. Niemand die excuses aanbood omdat ze de klanten jaren genaaid hadden. Terwijl de meeste werknemers toch echt wel wisten hoe rot de vork in de steel zat. Ik hoorde vooral: de andere banken deden het ook! Dat lijkt me inderdaad een mooie reden om te frauderen.

  Ik begrijp dat Dirk een boek gaat schrijven. Zal ongetwijfeld een heroïsch werkje worden. Misschien is het een idee om Louis van Gaal als ghostwriter te vragen. Louis heeft nogal een bescheiden pen en is zeer karig met het woordje ik.

  En Dirk gaat in het lezingencircuit. Uurtje babbelen voor de Ondernemerskring Dokkum of de Ronde Tafel van Oosterhout. Vrees dat zijn gehoor zal kwijlen van bewondering. Als je op zo??n hoog niveau gefraudeerd hebt dan dwing je bij dat soort bange burgermannetjes respect af. Datzelfde volk tackelt een winkeldief bij de C1000 om hem met veel bombarie aan de politie te overhandigen. Wat zal zo??n lezing kosten? Zal ik hem kunnen betalen?

  Wat mijn plan is? Ik boek Dirk een middag en zit als enige in het zaaltje. Zonder journaille, zonder camera??s en zonder Lakeman. Gewoon twee mannen die met elkaar onder vier oren praten. En wat ik dan wil weten? Alles. Hoe zoiets gaat in het leven van een ooit doodnormale Wognumse jongen. Wanneer hij zijn normale mensengrenzen ging verleggen? Waarom hij op het eind alleen nog maar domme jaknikkers om zich heen had? Wie zag hij de laatste jaren als hij voor de spiegel stond? Op welk moment dacht hij: ik vraag die draaikonterige Robin Linschoten? Werd hij door zijn kinderen nog wel eens gezond uitgelachen? Dat soort vragen. Volgens mij wordt dat een heel gezellig uurtje. Voor mij zeker en voor Dirk helemaal.  ⚠️ Meld

 124. :D:D:D Maar het regent hier ook, druilerig en grijs. Wat dat betreft, klopt dit aardig

  Aan het einde van de ochtend begint het in Zeeland te regenen, (hier volgens mij ook licht). In de middag breidt de regen zich over het hele land uit  ⚠️ Meld

 125. hier op het ijsselmeer (nabij enkhuizen) matig zicht, mistig. Regen niet, alles is gewoon nat van een buitje toen we in amsterdam waren. Maar dan heb ik het niet zoveel slechter dan jullie 😉


  ⚠️ Meld

 126. Ben je echt met je mobiele peeceetje op het IJsselmeer? Wat ben je in heaven’s name an’t doen dan? Het IJsselmeer is toch al aardig leeg gevist 😮


  ⚠️ Meld

 127. Met Pengels verloren Wichert? Of ben je niet geweest? De jongens waren er met elkaar aan het voetballen. Nou ja, ‘k krijg vanavond wel een verslag….

  wel jammer natuurlijk…door pengels :'(


  ⚠️ Meld

 128. MIZA, aan te prijzen gezellige tent! Zat goed vol gisteravond met vriendelijke en leuke mensen. Dito bediening en heel bijzonder ingericht op diverse verdiepingen. Het terras kende ik al als bijzonder, maar daar hadden we gister nixxx aan. Schijnt lekker te lopen ook…

  Weet iemand wanneer “Charles van De Dokter” de poorten open gooit?


  ⚠️ Meld

 129. De Dokter opent de poort als de griepprik uitgewerkt is.Als er weer scoots in de Apotheek mogen en als wvf eindelijk eens leert pengels te nemen


  ⚠️ Meld

 130. :oMIZA=MIZU

  Hoeveel hebben ze er gemaakt dan Wichert? Haha, krijg woensdag graties nog een Mexicaanse griepprik. Hoefde em eigenlijk niet meer, maar ze hadden er al zoveel ingekocht. Maar weer eens naar Meppel karren dan. Als er nog iemand boodschappen uit Meppel wil, omdat het in onze mooie stad niet te krijgen zou zijn? Tegen te onderhandelen meerprijs worden ze thuisbezorgd ;D


  ⚠️ Meld

 131. Dat zijn streken Tim! Gewoon niet willen vertellen wat je er wel deed 😀

  Je weet dat je je sloep het mooist, het veiligst, het meest relaxt en tegen betaalbare tarieven, met uitstekende uitgaansmogelijkheden…. in Zwolle bij het Maagjesbolwerk kunt aan(IJssel)meren?


  ⚠️ Meld

 132. nou leg daar maar een 80 meter lange “sloep” neer ;)… En hij is niet van mezelf hoor, hoe kan een 17 jarige dat nou betalen XD.. Ik heb weer eens een weekje meegevaren met mijn ouders ;)…


  ⚠️ Meld

 133. Dick zoals beloofd, het leuke verhaaltje van Eus Roovers gestolen van Joppuh:

  Ruzie (gepimpte versie)

  ??Yo, Reus, ik ga jou dissen, weet je.??
  ??Whoojoo, mij dissen??? vroeg Reus. ??Maar wij zijn toch matties???
  ??Duh. Ook matties hebben wel eens ruzie,?? zei Dwerg. ??Dus niet zo zwaar doen, ouwe. Al gauw krijgen we spijt en dan gaan we chillen. Dat is het vetst van ruzie.??
  Ey swa, hoe gaan wij dan chillen??? vroeg Reus.
  ??We gaan vet spacen,?? legde Dwerg uit. ??Met bier en sigaretten!??
  ??Laat die ruzie dan maar komen,?? riep Reus.
  Dwerg gaf Reus een harde duw. En daarna nog een.
  ??Hé, doe relaxed, man,?? zei Reus boos.
  Dwerg begon te lachen. ??Ha ha, moet je die patta??s van jou zien. Wat ranzig. Loser, loser.??

  Reus werd rood. Hij begon te flippen. ??Fok op, Dwerg. Anders pak ik mijn pipa en ga ik jou geven.??
  ??Cool,?? zei Dwerg. ??Dit lijkt al op een echte ruzie.??
  ??Zullen we nu gaan chillen??? vroeg Reus ongeduldig. ??Ik heb zin in een biertje.??
  Dwerg kwam naar Reus toe. ??Het was een fatoe, ouwe.??
  ??Je weet tog,?? zei Reus. ??Jij bent een bradda voor mij, Dwerg.??
  De twee matties omhelsden elkaar.
  ??Dit moeten we vieren,?? zei Dwerg. ??Pak jij het bier uit de koelkast, Reus? Dan steek ik alvast een sigaret op!??

  Nogmaals geschreven door Eus Roovers!  ⚠️ Meld

 134. Oh wat lief dat je er nog aan gedacht hebt!

  Erg bijzonder zeg die stijl! Lachen ook, er staan wel een paar woordjes tussen die ik niet ken. Hij schrijft dus ook digitale columns voor Feyenoord.

  patta??s = schoenen hoor ik hier van iemand die het kan weten
  pipa =
  fatoe =

  Hmmm, de ander die het kan weten is ff weg; leuk hoor.
  Bedankt!


  ⚠️ Meld

 135. Zit in dezelfde situatie hier ja-tja…had al op teletekst gespiekt en L d L uitgezet; schoonvader wil het nl ook niet weten. Nu maar ff een internetcheck….zonder emoticon.


  ⚠️ Meld

 136. Bij het dumpen van de vuilniszak net, verwachte een brandweerman, achter ons, ook wel dat ie met Studio Sport gewoon weer thuis zat. Gelukkig had de buurman geen schade en meurde het naar rook…’t zal allemaal wel meevallen.


  ⚠️ Meld

 137. om ff op Eus terug gekomen, niet zo zeer columns meer mailtjes van Eus aan … gebasseerd op gebeurtenissen die ze mee maken tijdens uit of thuis wedstrijden van Feyenoord inderdaad. Ik persoonlijk vind ze echt hilarisch…..


  ⚠️ Meld

 138. Eens Natascha.

  Nixxx op tv? Dacht het wel. Na Studio Sport ondermeer:

  DOCU: De oorlog (N2, 20:15)
  Start van een nieuwe, 9-delige documentaireserie over de Tweede Wereldoorlog, onder eindredactie van Ad van Liempt en gepresenteerd door Rob Trip. In aflevering één is Trip o.a. in het Zuid-Duitse Landsberg waar Hitler zijn boek Mein Kampf schreef . Er start vandaag overigens ook een kinderversie getiteld 13 in de oorlog (op Nederland 3, om 18:20).

  FILM: Bride & Prejudice (Canvas, 21:00)
  Amusante Bollywoodvariatie op Jane Austens klassieker Pride & Prejudice, gemaakt door Gurinder Chadja, de regisseusse van Bend it Like Beckham. De moeder van een Indiase familie met louter dochters is continu bezig met het zoeken naar huwelijkspartners. Die dienen zich wel aan, maar er zijn natuurlijk ook barri?res. Ook hier is meneer Darcy het middelpunt van amoureuze verwikkelingen en misverstanden

  DOCU: Profiel (N2, 23:15)
  Vijf jaar na de moord op Theo van Gogh spreekt journalist Coen Verbraak met vrienden en vijanden als Maarten van Rossem, Gijs van de Westelaken, actrice Renée Fokker, Van Goghs zussen Jantine en Josine, Justus van Oel, Tomas Ross en Jeroen Henneman. ??Theo kon een monster zijn??, zegt Henneman, ??een monster dat mensen echt kon verminken.??  ⚠️ Meld

 139. Warmlopen Dick?? Hij mag zich ook warm fietsen, ik heb namelijk nog een hometrainer waar ik vanaf moet.

  z.g.a.n. banden
  klein defect aan het licht:D
  met nieuwe fietstassen;)
  kapotte bel:o


  ⚠️ Meld

 140. Goedbekeken Koko….die overdreven aandacht voor bewegen slaat helemaal door 😉 Op een paar gezonde potten en een gakballetje kom je veel verder.


  ⚠️ Meld

Reageer