SWO-punt in Ittersum bestaat 45 jaar

Zwolle – Iedereen welkom op gezellig feest. In het SIO in Ittersum komen wekelijks zo’n zestig senioren bij elkaar. Ze doen spelletjes, drinken koffie en ze delen een hoop gezelligheid. Het zijn de gebruikelijke activiteiten van een traditionele seniorensoos, maar daarmee is niet gezegd dat dit SWO-punt uit de tijd is. Integendeel: meer dan ooit is het belangrijk dat senioren elkaar ontmoeten, om lief en leed te delen en om er te zijn voor elkaar.

Het SWO-punt in Ittersum is er trots op dat ze zelfs ouder zijn dan de Stichting waaronder het allemaal gebeurt. Het trefpunt bestaat maar liefst 45 jaar! Om dat te vieren wordt er op dinsdag 27 oktober een passend feest georganiseerd. Er is live muziek, een verloting en een hoop gezelligheid. Iedereen in Zwolle wordt van harte uitgenodigd om dit prachtige jubileum mee te vieren met de ouderen uit Ittersum. De bezoekers van het SWO-punt in Ittersum zijn trouw: iedere week zijn ze er voor hun spelletjes, de koffie en het levensbelangrijke contact. Vaak kennen ze elkaar al jaren en dat schept een warme onderlinge band. Veel ouderen kunnen hun “soos” niet missen. Zij blijven komen, ook als dat soms veel moeite kost. Dat leidt tot een gemêleerd gezelschap van senioren op hoge leeftijd tot de wat jongeren.

Het maakt allemaal niet uit, de groep staat open voor iedereen en nieuwe leden worden al vijfenveertig jaar warm verwelkomd. Stichting Welzijn ouderen Zwolle is de vlag waaronder een tiental van dergelijk SWO-punten varen. Deze punten zijn soms recent opgericht, anderen stammen uit de rijke historie van het ouderenwerk. SWO-Zwolle vindt deze SWO-punten belangrijk: ze worden door de mensen zelf georganiseerd en zijn voor veel ouderen een belangrijke bron van welzijn. Niet in de laatste plaats vanwege de gezelligheid, het onderlinge contact en de uiteenlopende activiteiten. Het vijfenveertig jarig bestaan van SWO-punt Ittersum wordt groots gevierd op 27 oktober van 14.30 tot 16.30 uur in Wijkcentrum SIO, Thorbeckelaan 2. Er is natuurlijk volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en om nog eens na te praten over de afgelopen vijfenveertig jaar, maar er is ook live muziek van de Pompadours en een gezellige verloting. Mensen die geïnteresseerd zijn in de wekelijks activiteiten, de reisjes en de bijzondere activiteiten ven het SWO-punt zijn natuurlijk ook welkom op 27 oktober, maar zij mogen ook een keertje komen kijken op de normale dinsdagmiddagen in SIO. Het feest begint om 14.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Iedereen is welkom in SIO, Thorbeckelaan 2 en de entree is vrij.

Artikel delen:

Reageer