De Winter tegemoet in Westenholte

Zwolle – SWO-punt organiseert elfsteden-markt voor senioren uit de wijk. In Westenholte is een groep senioren wekelijks actief met diverse activiteiten: koersbal, gymnastiek, dansen, spelletjes, koffie, gezelligheid … als jarenlang verlopen de ochtenden en middagen tot ieders plezier.

Van tijd tot tijd is het nodig om de bestaande activiteiten onder de aandacht te brengen en om te peilen wat de behoefte is onder de senioren in de wijk. Daarom organiseert het SWO-punt een markt met een aantrekkelijk programma en informatie over diverse activiteiten zoals een demonstratie met de Wii-spelcomputer en een portrettekenaar. Stichting Welzijn ouderen Zwolle is de vlag waaronder een tiental SWO-punten vaart. SWO-Zwolle vindt deze punten belangrijk: ze worden door de mensen zelf georganiseerd en zijn voor veel ouderen een belangrijke bron van welzijn. Niet in de laatste plaats vanwege de gezelligheid, het onderlinge contact en de uiteenlopende activiteiten. 

Zo organiseert het SWO-punt in Westenholte koersbal op maandagochtend, internationaal dansen op dinsdagmiddag, fitgym op woensdagochtend en op woensdagmiddag is er een gezellige soosmiddag. De activiteit vinden plaats in de Stinskerk of in Het Anker. Op donderdag 29 oktober van  14.00 tot 16.30 uur is er in Het Anker een markt waar senioren kennis kunnen maken met het aanbod en natuurlijk ook met elkaar. En omdat alles is gericht op de komende actieve winter is het verbindende thema de Elfstedentocht! Dat blijkt onder andere uit het optreden van Het Frysk Sjongkoar Swol en de stempelkaart voor de verschillende activiteiten. Maar er is ook een modeshow, een demonstratie met de Wii-spelcomputer, de volksdansgroep treedt op, er is een portrettekenaar, een Tai Chi demonstratie,  een loterij, een quiz en er zijn oud Hollandse spelletjes. Teveel voor een middag dus, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat Westenholte te bieden heeft voor senioren uit de wijk. De markt vindt plaats op donderdag 29 oktober van 14.00 uur tot 16.30 uur in wijkcentrum Het Anker, meester Koolenweg 10. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. op 13 november is er tevens een feestavond voor 55 plussers in Het Anker,gratis toeggang .De Amusementsgroep Las Paljas zal dan een optreden verzorgen met als Thema :Met muziek door de tijd: een progrmamma voor elk wat wils.Van een Wals Tot lekkere swingmuziek en met entertainment.Om 19 uur krijgt iedereen gratis koffie en in de pauze een gratis drankje.Deze avond is min of meer de afsluiting van het ouderenproject wijkbudgetten Westenholte.I.S.M SWOZ gaan we proberen een nabaorschap op te zetten en als dat goed aanslaat zal SWOZ dit ook in andere wijken opzetten.Omdat ik destijds genoeg stemmen kreeg om dit mogelijk te maken wil ik graag iets terug doen voor de mensen,vandaar deze feestavond.Westenholte is nog springlevend en ik hoop dan ook dat er veel mensen komen.De wijkwethouder Henni Kenkhuis,de wijkmanager Bert Michel en Ellen de Vries van de gemeente die over de wijkbudgetten gaat zullen deze avond ook aan wezig zijn


    ⚠️ Meld

Reageer