Het weer: harde wind

Zwolle – Dinsdag is het schraal vanwege een stevige zuidoostelijke wind. Er zijn perioden met zon en het blijft overal droog. Later op de dag wordt de bewolking in Zeeland dikker, waardoor de zon het moeilijk krijgt. De wind is matig, 4 Bft, maar boven het IJsselmeer en Wad neemt de stroming toe tot krachtig, 6 Bft. De stevige wind doet het kouder aanvoelen dan de 11 graden die de thermometer aangeeft.

19-10-2009_weerfoto__stadsmuur_pletterstraat_.jpg
Stadsmuur Pletterstraat

Woensdag komen we onder invloed van een front die zich ophoudt boven Frankrijk. Het blijft waarschijnlijk de gehele dag droog, maar de zon laat zich slechts sporadisch zien. Zeeland komt er het minst vanaf met een bewolkte dag, terwijl in Groningen de zon nog regelmatig schijnt. De straffe zuidooster houdt nog steeds stand, maar doordat het kwik verder oploopt dan voorgaande dagen voelt het duidelijk minder koud aan. De temperatuur loopt op naar 12 graden in Delfzijl tot 18 plaatselijk in Brabant en Limburg.

Hoewel het front geen haast heeft, lijkt het er toch op, dat we donderdag te maken krijgen met wat regen. Deze trekt later op de dag traag van zuid naar noord over het land. Hier vooruit komt de zon waarschijnlijk soms tevoorschijn, maar vanwege het grillige karakter van het zwakke front kan de timing nog wat veranderen.

Vrijdag en komend weekend staat het weer in ons land onder invloed van een Noordzeedepressie. Het is wisselvallig met kans op een paar buien. De aangevoerde lucht is met circa 15 graden echter zacht.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer