Genomineerden scriptieprijs Windesheim bekend

Zwolle – Wie leverde de beste ‘proeve van bekwaamheid’? De jury van de Annette Roetersprijs, de jaarlijkse scriptieprijs van Windesheim, heeft de afstudeerwerken van vier inzendingen genomineerd. De winnaar krijgt 28 oktober een geldbedrag, een kunstwerk en een publicatie van het afstudeerwerk.

Deze week koos de jury vier genomineerden in drie categorieën. In de categorie ‘Gezondheid en Welzijn’ is een trio genomineerd: Bram Damen, Sylvia Wijsman en Ruben Mast (School of Social Work). In de categorie ‘Technologie’ dingen twee inzendingen mee naar de prijs: Jeroen Willemsen (School of Information Sciences) en René Buitenhuis (School of Built Environment & Transport). In de categorie ‘Ondernemerschap’ is een duo genomineerd: Jeroen Dijk en Jan Willem Kuiper (School of Business & Economics). “De jury is verheugd dat het niveau van alle inzendingen dit jaar hoger ligt dan vorig jaar”, aldus Arie Jansen, secretaris van de jury en coördinator van het Centrum voor Innovatie en Kenniscirculatie van Windesheim.

ProminentenVoorzitter van de jury is Annette Roeters, inspecteur-generaal voor het Onderwijs. De jury telt verder prominente leden uit Zwolle, zoals onderwijswethouder Martin Knol, hoofdredacteur Alex Engbers van dagblad De Stentor, Henk Meuleman van GIBO Accountants en Adviseurs en Bert Arkema van Capgemini Outsourcing.

Op 28 oktober reikt Roeters de prijs uit aan de winnaar, tijdens een feestelijke bijeenkomst met genomineerden en gasten. De uitreiking start om 14.30 uur in de Gert Veenhovenzaal op de Campus van Windesheim in Zwolle.

De beste scriptieJaarlijks studeren bij Windesheim zo’n 2500 studenten af. Doorgaans doen ze dat met een scriptie. Het beste en meest innovatieve afstudeerwerk wordt beloond met een kunstwerk, 1.250 euro en publicatie van de scriptie. De jaarlijkse scriptieprijs draagt de naam van Annette Roeters, als dank voor haar jarenlange inzet voor Windesheim in verschillende bestuursfuncties. De Annette Roetersprijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Vereniging VU-Windesheim.Studenten van Windesheim komen in aanmerking voor nominatie als hun scriptie uit het lopende collegejaar dateert, origineel en innovatief is en beoordeeld is met minstens het eindcijfer 9. Bovendien moet de scriptie, op basis van goed onderzoek, resultaten en aanbevelingen opleveren voor de beroepspraktijk.

Artikel delen:

Reageer