Lego World Zwolle bijna klaar

Zwolle – Deze week is begonnen met de opbouw van het kinderevenement Lego World in de Zwolse IJsselhallen. Expositieruimtes worden ingedeeld, dozen worden uitgepakt en bouwwerken steen voor steen opgebouwd. Dit alles om voor de start van donderdag klaar te zijn. Lego World is het allergrootste Lego evenement van de wereld en wordt in 2009 al weer voor de 9e keer georganiseerd! Lego World vindt ieder jaar plaats in de herfstvakantie.

20-10-2009_voorbereiding_legoworld_ijsselhallen_1.jpg

Tijdens Lego World kun je levensgrote Lego bouwwerken bekijken, je vindt alle Lego thema’s in het groot terug en natuurlijk kun je ook zelf met Lego bouwen. Laat zien hoe goed jij bent met Lego, lever je bouwwerk in en wie weet win jij één van de Lego prijzen! Het spectaculaire entertainment zorgt voor een nog groter feestje! Ook kun je bouwtips vragen aan vrijwilligers van Lego vereniging De Bouwsteen en hun eigen creaties van Lego bekijken. De jongste bezoekers kunnen spelen met Duplo en ze kunnen zich ook laten schminken! Je ouders en opa en oma kunnen lekker op een terras plaatsnemen, maar waarschijnlijk bouwen ze gewoon met je mee!

20-10-2009_voorbereiding_legoworld_ijsselhallen_5.jpg

20-10-2009_voorbereiding_legoworld_ijsselhallen_3_.jpg

20-10-2009_voorbereiding_legoworld_ijsselhallen_2_.jpg

20-10-2009_voorbereiding_legoworld_ijsselhallen_4.jpg

20-10-2009_voorbereiding_legoworld_ijsselhallen_6.jpg

Datum
LEGO WORLD 2009 vindt plaats in de herfstvakantie van donderdag 22 oktober t/m dinsdag 27 oktober 2009. Kom ook naar IJsselhallen Zwolle en beleef het grootste Lego spektakel ter wereld!

Openingstijden
Iedere dag van 10.00 tot 17.00 uur.

Geschiedenis Lego®
Ole Kirk Christiansen is in 1932 begonnen met het maken van LEGO® stenen in een timmermanswerkplaats in Denemarken. Het bedrijf is van vader op zoon gegaan en wordt nu beheerd door de kleinzoon van de oprichter, namelijk Kjeld Kirk Kristiansen. Het hoofdkantoor is nog steeds gevestigd in Denemarken, namelijk in de plaats Billund.
Het woord Lego komt van de Deense woorden ‘Leg godt’ en dat betekent ‘speel goed’. De betekenis is tevens ook één van de doelen van het Deense bedrijf, namelijk om kinderen lekker te laten spelen.
De basis van de Lego producten is het Lego steentje en het steentje werd al in 1958 op de markt gebracht en is er altijd gebleven. Het Lego steentje is al twee keer uitgeroepen tot speelgoed van de eeuw.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer