Brand in studentenwoning Harm Smeengekade

Zwolle – Dinsdagavond rond 21.00 kwam er bij de brandweer de melding binnen van een binnenbrand aan de Harm Smeengekade. De ploeg vrijwilligers, die slechts een paar panden verder in de kazerne zat, werd opgeroepen. De brand viel gelukkig mee.

sized_harmsmege3.jpg

Al snel werd er het sein middelgrote brand gegeven. De brand werd geconstateerd in een keuken van een studentenflat waarvan de bewoners werden geëvacueerd. Er bleek op een kamer op de 4e etage een kleine brand te woeden waarbij veel rookontwikkeling vrijkwam. Een bewoner van de flat werd door ambulance personeel onderzocht maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. De andere bewoners werden in een naast geleden pand opgevangen.

sized_harmsmege.jpg

sized_harmsmege1.jpg

sized_harmsmege2.jpg

Artikel delen:
Reacties 13
 1. brand Hamsmeengekade20
  mooi werk van brandweer en politie binnen no time hadden ze elke deur aangeklopt/gebeld of er mensen waren. wel een beetje vreemd dat we geëvacueerd werden naar het naast gelegen bejaardenhuis wat nog geen meter van het pand is gevestigd. gelukig valt de schade mee, het ging hier om een keuken brandje. maar rond een uur 11 konden wij bewoners het pand al weer binnen. hulde aan de hulpteams.;D


  ⚠️ Meld

 2. ..
  Kwestie van tijd lijkt me. Wanneer ik daar in de zomer loop krijg ik waterballon naar me toegegooid en verwensingen die ik maar niet hier op de website zet. Ook liggen er altijd punaises op de stoep. Die worden van hoog naar beneden gegooid….leuk met een bejaardentehuis naast je met veel mensen met rolators of in een rolstoel. Van je buren moet je het maar hebben. Ik zeg niet dat deze brand een voorbeeld is, maar ik ben die studenten daar meer dan zat! Het gaat daar nog een keer mis.


  ⚠️ Meld

 3. overlast
  Ik vind het een beetje kortzichtig van Mark om aan te nemen dat die punaises en waterballonnen namens alle flatbewoners gegooid worden. Ik ben zelf een bewoner van deze flat en heb regelmatig de politie moeten bellen wegens overlast. Het is slechts een klein groepje dat zich niet weet te gedragen. Wij zijn ook met veel plezier naar de burendagen geweest om kennis te maken met onze bejaardenburen (rummicubben en rollatorracen).


  ⚠️ Meld

 4. ja student, het is vaak zo dat de goeden lijden onder de kwaden.
  Jij kunt niet meer doen dan de “kwaden” er op aan spreken.


  ⚠️ Meld

 5. Is het wel zeker dat die studenten voor overlast zorgen? Die baldadigheid (punaises op de stoep) kan toch ook uit het bejaardentehuis komen.


  ⚠️ Meld

 6. Altijd die studenten.
  @ Assendorper.

  Erg moeten lachen om je reactie.
  Wijsheid komt met de jaren zeggen ze..
  Om over die tweede jeugd nog maar te zwijgen.
  😉
  En Mark, ik snap je frustratie..
  Maar ik denk niet dat de brand (vlam in de pan) voor de lol was.
  Lachen joh, met ademhalingsproblemen in de ambulance. 🙁


  ⚠️ Meld

Reageer