Techniekdagen op Windesheim

Zwolle – Windesheim verwelkomt op twee techniekdagen bijna 400 leerlingen uit 3 en 4 havo/vwo, in het kader van oktober kennismaand. De opleidingen Techniek en Informatica organiseren voor deze leerlingen op 28 oktober en 4 november verschillende activiteiten rondom de fascinerende wereld van techniek.

windesheim_logo.gif

Op de techniekdagen gaan de leerlingen in drie workshops aan de slag met verschillende uitdagende en leerzame technieken, zoals het bouwen van een waterkering, het ontwikkelen van een computerspelletje, leren rekenen met eenvoudige hulpmiddelen en het maken van een elektronische dobbelsteen. Verder worden ze uitgedaagd na te denken over het fileprobleem, aan de hand van een aantal verkeerssimulatieprogramma’s. Door zelf aan de slag te gaan, ervaren ze hoe leuk, fascinerend en belangrijk wetenschap en techniek zijn. Het programma maakt deel uit van het onderdeel loopbaanoriëntatie en begeleiding waaraan de leerlingen deelnemen op hun eigen school

Tijdens de jaarlijkse oktober kennismaand openen honderden bedrijven, universiteiten, ziekenhuizen en (onderzoeks)instellingen hun deuren voor jong en oud om het publiek kennis te laten maken met wetenschappelijke en technische onderwerpen. Deelnemers organiseren onder meer workshops, demonstraties, lezingen en experimenten. De organisatie van de oktober kennismaand wil hiermee enthousiasme, inzicht en eigen meningsvorming over wetenschap en techniek stimuleren. Windesheim levert hieraan graag zijn bijdrage en organiseert daarom jaarlijks een of meer techniekdagen.

Artikel delen:

Reageer