Snelheidscontroles Middelweg

Zwolle – De afgelopen weken heeft de politie meerdere malen de snelheid gecontroleerd op de Middelweg omdat er signalen zijn dat daar regelmatig te hard wordt gereden.

Dinsdagmiddag 20 oktober hebben agenten opnieuw een snelheidscontrole gehouden. Acht mensen kregen een proces-verbaal omdat ze te hard reden. Er werden snelheden gemeten tussen de 70 km/u en 83 km/u.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Lijkt me wel.

  Op zich is het ook best een weg waar je je nog wel kunt vergissen en je pas later kunt realiseren, dat je er maar 50 km/uur mag.
  Dan vind ik dat ze het netjes aangepakt hebben. En hebben ze dus enkel de grovere overtredingen eruit gepakt.
  Het is toch vervelend om iedereen die ook maar een kilometer per uur te snel rijdt direct een transactievoorstel op zijn dak te sturen!


  ⚠️ Meld

 2. @ Arie: En terecht, het lijkt toch ook gewoon een 70-km weg met een 50-km beperking?
  Zelfs mijn schoonmoeder vindt 50 km/uur hier te langzaam.
  De politie is het hier blijkbaar mee eens. 😉


  ⚠️ Meld

 3. Ik rijd daar regelmatig, maar dat daar de hele weg de snelheid wel naar 70 km/h kan, vind ik dus niet (jaja schiet mij maar lek 😉 ).
  Aangezien je een grote bocht richting brug hebt en je daar geen zicht op hebt als je aan komt rijden en je dan mee kan maken dat je ineens op een file voor een openstaande brug knalt… Dat stukje zou ik dan wel weer 50 maken, ook omdat je bijna binnen de echte bebouwde kom zit (rotondes waar je toch niet hard over kunt).
  Het stukje Middelweg lijkt me best geschikt voor 70, zeker als je dat stukje weg vergelijkt met de rondweg waar je op de meeste plekken ook 70 mag.


  ⚠️ Meld

 4. @Reno en @Marrianne:
  De weg is niet ingericht naar 70 km/u.
  De bestaande breedte is voor 50 km/u. Deze breedte van de rijbanen zou wel voor 70 km/u kunnen, maar dan moeten het gescheiden rijbanen moeten zijn.


  ⚠️ Meld

 5. Ja daar had ik nog niet eens aan gedacht inderdaad. Wanneer je bij de verkeerslichten richting Stadshagen rijdt dan kom je als je links staat bij de verkeerslichten ook danig in de knoop met de persoon die naast je rijdt. Ik rijd daar zelden links, want ik heb een hekel aan in die bocht naast een ander rijden. Ook op die plek is het dus al niet ingericht om 70 km/h te rijden.


  ⚠️ Meld

 6. Afkloppen, maar ik rijd daar zelden rechts. Als je op tijd richting aangeeft en niet perse nog voor een andere auto wilt, gaat het wel goed daar. Ken idd ook mensen die er zo als jou over denken Marrianne.


  ⚠️ Meld

 7. Wat trouwens ook heel belangrijk is dat de verkeerslichten daar avonds eens aangaan. In een groot deel van Zwolle staan op veel kruisingen de verkeerslichten aan maar hier niet en dit is toch een behoorlijk gevaarlijk kruispunt waar al heel wat stevige ongevallen zijn gebeurd. Vooral voor mensen die hier niet zo bekend zijn is het verradelijk.


  ⚠️ Meld

 8. Volgens mij om een uur of 8. Het is al jaren zo dat die lichten uit zijn terwijl je bij veel kruisingen denkt nou die verkeerslichten mogen wel uit. Ik bracht (let op bracht, m’n dochter heeft sinds deze week een rijbewijs!) vaak naar Mastenbroek (daar werkt ze op een zorgboerderij)
  en kwam derhalve regelmatig langs dit punt (ook vaak ’s avonds). Zoals gezegd als je daar niet echt bekend bent en je komt bijv. uit de stad dan heb je niet goed in de gaten dat er verkeer hard aan komt rijden. Tuurlijk moet je opletten maar er zijn soms van die plekken die gewoon gevaarlijk zijn.


  ⚠️ Meld

 9. Ahum..83 km. Da’s na een correctie van 3 km. Win ik toch nog eens wat !! Het mooie gele briefje ligt naast me. Zelden rij ik op deze weg en ik ben altijd in de veronderstelling geweest dat hier een snelheid van 70 was toegestaan. Komende vanuit de Aa-landen staat er niets aagegeven qua snelheid.

  “De afgelopen weken heeft de politie meerdere malen de snelheid gecontroleerd op de Middelweg omdat er signalen zijn dat daar regelmatig te hard wordt gereden”

  Wellicht zal het plaatsen van een verkeersbord meer uithalen…..maar dat levert helaas geen centen op. Zal dit een bewuste keuze zijn ???
  Op de terugweg steevast aan de snelheid gehouden, dit tot grote ergenis van de 12 auto’s achter me. En die hadden nu weer een bon kunnen krijgen voor “kleven”.
  Het rijgedrag was sportief te noemen en ook bij een toegestane snelheid van 70 te hard.
  Het stomme is wel dat als je door rijdt richting Mastenbroek, een bord staat van 70. Helaas is de weg hier zo kort dat je moet trappen om die snelheid te halen.
  Ik zie de bon wel tegemoet >:(


  ⚠️ Meld

 10. @ Ludwig: oh, da’s wel vroeg. Zou mooi zijn als iemand die de reden weet hier op kan reageren?

  @ De Pineut: Dit klopt zeker

  en ik ben altijd in de veronderstelling geweest dat hier een snelheid van 70 was toegestaan. Komende vanuit de Aa-landen staat er niets aagegeven qua snelheid.  ⚠️ Meld

 11. @Ludwig:
  Ik neem aan dat jij denkt aan de kruising van de Middelweg en de Van Wevelinckhovenstraat. Deze gaat inderdaad rond een uur of 8 uit.

  De discussie gaat echter om de verkeerslichten tussen Middelweg en Waallaan en die gaan pas rond 12 uur uit.
  Ik heb wel regelmatig dat ik daar ’s avonds als fietser wil oversteken en bijna van de sokken wordt gereden door verkeer dat naar Stadshagen gaat en met ruim 70 km/u door rood rijdt….


  ⚠️ Meld

 12. ….Komende vanuit de Aa-landen staat er niets aagegeven qua snelheid.
  Sterker nog, er staat op de gehele Middelweg niets aangegeven.
  Ik zal bezwaar gaan maken tegen de boete vanwege de onduidelijke situatie (niet alleen voor mij) en er bij officier van justitie op aandringen, of hij het van het geld dat ik betaal een bord 50 wil laten plaatsen. Mocht dit gebeuren dan is mijn actie niet voor niets geweest. Komt er geen bord, dan weten we met z’n allen dat het een kwestie van geldklopperij is.
  Bewust ergens te hard rijden en dan een boete krijgen neem ik sportief op en zeur ik niet over. Ik bedoel, ik ga ook geen 36 km te hard rijden op de IJsselallee. Hier staan na iedere kruising borden.


  ⚠️ Meld

 13. Binnen de bebouwde kom…niets aangegeven = 50 km/uur

  Ik snap dat het vervelend is dat je zo’n boete krijgt. Maar ik vrees dat je dat bezwaar er niet door gaat krijgen.

  En iedereen weet, dat van verkeersboetes niets betaald wordt om het verkeer te verbeteren. Dat gaat rechtstreeks de staatskas in!
  De regering wil niet echt dat iedereen stopt met roken, maar ze willen net zo min dat iedereen zich overal aan de snelheid houdt!

  Bewust ergens te hard rijden en dan een boete krijgen neem ik sportief op en zeur ik niet over. Ik bedoel, ik ga ook geen 36 km te hard rijden op de IJsselallee. Hier staan na iedere kruising borden.

  Daar heb je wel een punt. Maar je reedt ook ten opzichte van 70 km/uur al 16 km/uur te snel 😉 (Waar ik verder geen problemen mee heb….stel het gewoon vast.)


  ⚠️ Meld

 14. Ja Arie, je hebt gelijk, ik bedoel inderdaad die van Middelweg/ van Wevelinckhovenstraat. Maar goed, dat blijft een gevaarlijk kruispunt

  Dick, het schijnt al vaak zijn doorgegeven aan betreffende ambtenaren maar zoals gezegd, ze drinken een glas, doen een plas en alles blijft zoals het was;D:


  ⚠️ Meld

 15. Belachelijk pleidooi van De Pineut. Beetje zelf nadenken kan geen kwaad hoor. Lijkt me duidelijk als er niets staat dat het gewoon 50 km/u is. Zo kunnen ze in elke straat wel borden gaan plaatsen met 50km/u en wat wel mag en wat niet. Wat een onzin zeg.


  ⚠️ Meld

 16. Kan me er wel wat bij voorstellen Zwollenaar. Rij er maar eens ter plekker over op een rustig tijdstip. Bedoel kreeg net ook een prent binnen voor 3 km te hard. Was gelukkig minder als de 31 Euri die ik een tijdje terug voor 6 km (geloof ik) te hard kreeg. En ik weet wel “eigen schuld dikke bult”, maar je rijdt al gauw wat harder als je door wilt rijden. 50 is een lastige snelheid als het rustig is, daar zeker. 30 is helemaal een moeilijk te handhaven snelheid, als je geen twijfelaar maar gewoon een normale doorrijder bent. Volgens mij is de situatie ter plekke niet echt duidelijk voor iedereen. In elk geval erg uitnodigend, vooral als het rustig is en de verkeerslichten werken niet.


  ⚠️ Meld

 17. @Zwollenaar.
  Je mag het een belachelijk pleidooi vinden, ieder zijn mening. Wat ik duidelijk probeer te maken is de onduidelijke situatie ! In de 400.000 km rijervaring heb ik nog nooit zo’n grove overtreding gemaakt en dat zegt denk ik wel iets over mijn rijstijl en inachtneming van snelheidslimieten. Zoals ik al aangaf kom ik zeden op deze weg. Toevallig dat ik er deze week weer 3 keer gebruik van moest maken en nu rijd ik steevast 50 op deze weg…tot grote ergenis van medeweggebruikers die je bij de eerste beste gelegenheid voorbij blazen…Daarbij kun je je af gaan vragen wat veiliger is.


  ⚠️ Meld

Reageer