Rekening voor ongewenste fotosessie

Zwolle – Er is bij de politie gemeld dat een bedrijf uit Zwolle via Internet jongeren benadert om foto’s te laten maken en daarna opdrachten te doen.

 

politie_ijsselland.jpg

 

Jongeren die hier over na willen denken en later toch aangeven niet geïnteresseerd te zijn krijgen toch de rekening gepresenteerd. De politie adviseert iedereen om alert te zijn op dit soort praktijken en hier niet op in te gaan. Mensen die deze problematiek herkennen en niet weten hoe ze hier mee om moeten gaan kunnen zich melden bij de politie.

 

Artikel delen:
Reacties 76
 1. Dit is een welbekend probleem, en dit bureau staat zowel nationaal als internationaal al een paar jaar op de zwarte lijsten. Het bureau heeft z’n kleine lettertjes zodanig geformuleerd, dat vele onoplettende, vaak tikje naieve modellen zich hiermee in de nesten werken.
  Persoonlijk ken ik tot op heden 47 modellen welke in de problemen zijn gekomen door dit bureau.

  Gelukkig is er veel over te vinden op internet, en ook Tros Radar bijt zich hier in vast. Mijn advies aan modellen: nooit betalen voor diensten, wanneer je door de partij zelf benaderd wordt.
  Onthoud: succesvolle en kwalitatief goede partijen (bureaus en/of fotografen) hebben namelijk geen marketing en geen gescout nodig en hebben zelf lange wachtlijsten: daar is een financiële vergoeding wel op z’n plek natuurlijk.
  Opletten dus!


  ⚠️ Meld

 2. Ik vind het wel jammer, dat ze een dergelijke site niet uit de lucht kunnen halen.
  Jammer is het echter niet…

  Wettelijk gezien zijn de bedrijven wellicht niet fout. Ethisch gezien wel.


  ⚠️ Meld

 3. Ik hoop dat er ergens een nuance te vinden is in de daden van dit bedrijf, anders daalt mijn vertrouwen in sommige mensen wel echt tot een minimum.:'(


  ⚠️ Meld

 4. Het is niet gezegd dat het bedrijf de rekeningen verstuurde. Dat kan ook een fictief iemand gedaan hebben om daarvan beter te worden. Het bedrijf zou, net als de gedupeerden, wel eens slachtoffer kunnen zijn in dit geheel.


  ⚠️ Meld

 5. Even een en ander bekeken:

  Waarschijniljk beroepen ze zich op artikel 1d (bekoelingstermijn van 7 dagen) en artikel 4, waarin gesteld wordt dat ingehuurde professionals wel uitbetaald moeten worden.

  Komt er volgens mij op neer dat je een bevestiging verstuurt en waarop dit bedrijf na 7 dagen de boel gaat vastleggen als koopovereenkomst.

  Op zich lijkt dit natuurlijk niet heel gek. Wanneer je een bevestiging verstuurt, kan het bedrijf wijzen op de voorwaarden die het daaraan gekoppeld heeft.

  Toch gaat het bedrijf, wanneer ze aanbiedingen doen via hyves af op de impulsiviteit van jeugdige gebruikers, die niet in de gaten hebben dat ze een afspraak aangaan. Dan kun je wijzen op de voorwaarden, maar ze gaan daarbij voorbij aan het feit dat jeugd vaak helemaal niet weet hoe ze hier mee om moeten gaan. Niettemeer omdat ze helemaal doodgespamd worden door allerlei bedrijfjes met aanbiedingen.
  Ik hoop dan ook dat dit bedrijf gewoon gehandeld heeft uit een stukje onwetendheid en niet vanuit het gevoel even geld te willen verdienen ten koste van anderen. Aangezien dit zoals Hans zegt, al een lange tijd gaande is, zou het bedrijf inmiddels al lang moeten weten waar die stroom 50 Euro inkomsten vandaan komen. Dat geeft mij de indruk dat ze zich in hun ‘de voorwaarden staan er, dus wij houden ons aan de wet- schulpje’ terug hebben getrokken en de verantwoordelijkheid van samenleven niet aankunnen…..


  ⚠️ Meld

 6. Excuseer voor de shipload aan taalfouten in mijn vorige reactie
  :'(

  n.a.v. bericht van admin:

  Ik hoop voor de eigenaar dat hij/zij een goed verhaal heeft…..zou wel goed zijn als die kant van het vferhaal ook gehoord wordt in ieder geval. Ik hoop dat de eigenaar mijn negatieve indruk met gegronde redenen wegneemt….  ⚠️ Meld

 7. Is hoogstwaarschijnlijk hetzelfde bedrijf dat een paar jaar geleden ook al bezig was in de Diezerstraat.
  Je kon dan naar de Buitensoos voor een fotoshoot. Voor je het wist, zat je aan flinke kosten vast.
  Ik ken een paar jongedames die er destijds flink wat last mee gehad hebben.


  ⚠️ Meld

 8. Heel simpel. Gewoon niks betalen, ze kunnen je niks maken.
  En spookfacturen is natuurlijk een onzinverhaal.
  Het zijn gewoon oplichters en die gaan nooit toegeven.  ⚠️ Meld

 9. ATTENTIE GRAAG!!!
  Beste mensen,
  Naar aanleiding van een mail welke wij hebben ontvangen, vragen wij u op geen enkele wijze meer de naam van het bedrijf in de reacties te plaatsen. Wij verzoeken u in uw reacties voor een andere vertaling te kiezen en zo, dat het bedrijf hiervan geen schade zou kunnen ondervinden of in diskrediet kan worden gebracht. Doet u dit niet, dan zou dat voor Weblog Zwolle vervelende consequenties kunnen hebben. Daar is niemand bij gebaat! U niet en Weblog Zwolle niet. Ik hoop op uw begrip en medewerking.
  Team Weblog Zwolle


  ⚠️ Meld

 10. team weblog zwolle,
  vervelend dat er door een bedrijf n.a.v. een topic die op jullie site staat omdat het een nieuwsfeit is, aan leiding is om zo’n mail naar jullie te versturen.
  Hoop dat het bedrijf die zich leent voor dit soort praktijken, met de billen bloot moet.
  Dus iedereen die dit is overkomen schaam je niet maar naar de poltie om aangifte te doen.


  ⚠️ Meld

 11. iets meer inzicht.
  Ik vermoed dat de telefoniste die je gesproken hebt, ook gewoon over dr baan inzit. helemaal door zo’n discussie op deze weblog.

  Het probleem van het bedrijf zit in de strategie van de marketing en dus de opbouw van het bedrijf. De bedrijfsleiding heeft de strategie na 4 jaar niet veranderd en is dit denk ik ook niet van plan te doen. Volgens de exacte regels van de wet mag dit bedrijf ook op deze manier doorgaan.
  Het zal dus doorgaan met het aanmaken van face profielen op diverse profielen sites en via deze profielen de mensen benaderen voor fotosessies.
  Al met al wees gewaarschuwd en geef niet zomaar je telefoonnummer op op een internet site.

  Groet.


  ⚠️ Meld

 12. Al met al wees gewaarschuwd en geef niet zomaar je telefoonnummer op op een internet site.

  Ho ho ho!
  Waarschuwen is natuurlijk goed, maar je moet mensen niet paranoïde maken!

  In de regel is het inderdaad altijd verstandiger niet zomaar je telefoonnummer op een website te geven. Maar ik begrijp uit het verhaal dat het niet zo is, dat bij het geven van een telefoonnummer al rekeningen verstuurd worden.

  Naar hoe ik het begrepen hebt gaat het als volgt:
  -Jong persoon wordt benaderd om te zien of er interesse is in fotoshoot
  -Interesse is er en fotoshoot komt er
  -Model krijgt kans na te denken of hij/zij hiermee verder wil gaan
  -Model besluit er niet mee verder te gaan
  -Model krijgt rekening voor gemaakte foto’s en geïnvesteerde tijd.

  Tja… je kunt het niet eerlijk vinden, maar zo gaan sommige dingen wel. Je kunt niet alles gaan afschuiven op zo’n bedrijf.
  Ik keur het niet zomaar goed hoor, maar ik vind dat hier de zaak wel heeeeel erg van 1 kant belicht wordt.


  ⚠️ Meld

 13. ok Plantje, maar hetgene wat dan niet eerlijk is, dat er niet bij word verteld, dat je een rekening gepresenteerd krijgt. Door Hans van Eijsden werd in eerste instantie volgens mij ook naar iets anders verwezen. Deze link is er waarschijnlijk n.a.v. de mail die bij weblog zwolle werd ontvangen uitgehaald. Maar daar stond volgens mij een ander verhaal.

  Maar laat voor een ieder duidelijk zijn dat we als echte Nederlanders moeten vragen wat kost dat, ook al is je ijdelheid gestreeld.


  ⚠️ Meld

 14. Ja klopt…het is wel ERG op slinkse wijze. En men zal er zich ook wel van bewust zijn waar ze mee bezig zijn.
  Maar net als met ghehe wordt je direct gemind als je aangeeft dat er ook in dit verhaal twee kanten aan een verhaal zijn.


  ⚠️ Meld

 15. @ plantje, aangeven dat er aan ieder verhaal 2 kanten zit betekent toch niet dat je respect hoeft te hebben voor hun kant van het verhaal, of heb je die mening niet ik blijf erbij doordat ze, zoals ik het lees onvolledige informatie geven ze slinks omgaan de mensen die foto’s hebben laten maken. Maar heb zelf of iemand in mijn omgeving nog niet hiermee te maken gehad.


  ⚠️ Meld

 16. Mijn dochter is enkele jaren geleden door dit bedrijf flink onder druk gezet. Niet alleen mijn dochter maar ook diverse vriendinnen en kennissen van haar. Dit bedrijf is beslist geen goede reclame voor Zwolle!
  Ik betreur het dan ook ten zeerste dat Weblog Zwolle heeft besloten om de verwijzingen te verwijderen: ik lees dit met veel emotie inmiddels omdat ik hoopte dat er nu eindelijk meer mensen voor behoed konden worden.

  Ons gezin is inmiddels door dit bedrijf kapotgemaakt, niet financieel (we hebben niets betaald) maar wel moreel. Persoonlijke bedreigingen, bezoeken, chantage.. en de politie kon niets doen in verband met gebrek aan bewijs. Deze zaak had geen prioriteit bij hun, en onze aangifte is niet opgenomen.
  Ik ga met mijn dochter indien zij er sterk genoeg voor is morgen opnieuw aangifte proberen te doen en ik neem dit artikel plus reacties plus informatie van Kassa en Radar uitgeprint mee.

  Weblog Zwolle wil ik vragen om de mail te publiceren. Want die mail is waarschijnlijk een standaardmail welke ze ook naar Radar, Kassa en andere forums hebben gestuurd, met daarin ogenschijnlijk geldige argumenten (dat ze gesprekken opnemen en dat dat dan mondelinge overeenkomsten zijn) en ook staat in die mail dat het verboden is om die mail te publiceren.
  Opgenomen gesprekken (welke volgens hun bindend zijn) bewerken ze in het programma cooledit. Met dit programma zetten ze woorden in de andere volgorde zodat het net lijkt alsof de beller toestemming heeft gegeven.

  Weblog Zwolle mag zich echter beroepen op het citaatrecht, en de van hun ontvangen mail gewoon publiceren. Bovendien heeft Weblog Zwolle geen overeenkomst ondertekend met dat bedrijf waarin staat dat de mail niet gepubliceerd mag worden.
  In verband met het belang van vele jonge slachtoffers wil ik jullie daarom vragen om de complete mail te publiceren. Alleen op die manier kunnen we zien hoe deze club te werk gaat.
  Deze mensen hebben geen liefde voor fotografie, maar zijn alleen uit op geld en juridische dreigementen.
  Ik denk ook dat ze altijd zullen ontkennen dat tegen HUN aangifte is gedaan.
  Ze zeggen dat ze afspraken bevestigen en de slachtoffers eerst bellen, maar dit is onzin en niet te bewijzen.
  Ze sturen een factuur, en noemen die spookfactuur vervolgens een “verzuimfactuur”.

  De (overigens eenvoudige) naam van dit bedrijf ga ik hier (op verzoek van de admin n.a.v. die ontvangen mail) niet publiceren.
  Alle andere slachtoffers wil ik namens mijn dochter DRINGEND verzoeken om alsnog aangifte te doen. Laat je niet bang maken door hun dreigementen (dat je je verdere modellen carri?re wel kan vergeten als je hun zwart maakt) want ze hebben alleen maar grote woorden.
  Ik wil mensen verzoeken om contact op te nemen met de politie IJsselland, wanneer men de naam van dit bedrijf wil weten. De politie kan vervolgens deze informatie verstrekken.


  ⚠️ Meld

 17. Dick, volgens mij gaat het over twee verschillende dingen:
  1. De negatieve indruk die dit bedrijf (ook mij) geeft, met haar kennelijke strategie.
  en
  2. Het openstaan voor de (eventuele) andere kant van het verhaal.
  Het een sluit het ander niet uit….


  ⚠️ Meld

 18. Beste ‘vader-model’, allereerst bedankt dat u de ervaringen wilt delen hier. Toevallig had ik het er vanmiddag met iemand over, over hoe mensen hier in vredes naam voor gewaarschuwd kunnen worden. Ik kan het ook alleen maar adviseren: mensen, bel met de politie voor meer informatie over dit bedrijf!
  Ik wens u heel veel sterkte met de hele zaak, en bedenk: u bent 1 van velen.


  ⚠️ Meld

 19. @ Admin; eens met vader-model, voor wat betreft dit:

  Weblog Zwolle mag zich echter beroepen op het citaatrecht, en de van hun ontvangen mail gewoon publiceren. Bovendien heeft Weblog Zwolle geen overeenkomst ondertekend met dat bedrijf waarin staat dat de mail niet gepubliceerd mag worden.
  In verband met het belang van vele jonge slachtoffers wil ik jullie daarom vragen om de complete mail te publiceren. Alleen op die manier kunnen we zien hoe deze club te werk gaat.

  Is er niet iemand die kan zien of bovenstaand juridisch juist is? Zo ja, zou ik de mail ook graag gepubliceert zien. Nooit zwichten voor vage praktijken!


  ⚠️ Meld

 20. Ik kan melden dat de medewerkers binnen het bedrijf van de meeste praktijken op de hoogte zijn. Er zijn bewegingen in het bedrijf de iets wat onetische handelingen te verbeteren maar de directie weigert dit door te voeren. Dit komt doordat men zegt alles volgens de letter van de wet te doen.

  De beste manier om dit bedrijf te laten stoppen is via de profielen sites te laten weten waar dit bedrijf mee bezig is. Op dit moment opereren ze op netlog. Ze zijn namelijk gebannen van Hyves.

  Er is een zeer hoog verloop in het personeelsbestand. De meeste medewerkers zitten er niet langer dan 5 maand.


  ⚠️ Meld

 21. @ Plantje: Jij kunt wel (enig) respect opbrengen voor hun zeg maar “VOC-mentaliteit”?
  Door dick, op 21 oktober 2009 om 17:19

  Nee, geen respect voor de handelswijze zoals beschreven door “vader model”
  Alleen ik dacht dat de vork ook wel iets anders in de steel kon steken en ik zag dat we met zijn allen de boel van één kant aan het bekijken waren. Simpele vaststelling.


  ⚠️ Meld

 22. Voor vader-model:
  Ik had niet verwacht dat het zo ernstig zou zijn. En aan de hand van deze ervaringen uit de eerste hand kan ik er dan ook alle begrip voor opbrengen, dat je alle mogelijkheden zult aangrijpen om dit bedrijf te doen stoppen.


  ⚠️ Meld

 23. Volgens mij mag een reactie best een bedrijfsnaam bevatten, om ervaringen te verduidelijken. Ik zie hier vaker namen van instellingen/partijen voorbij komen met daarin een hoop kritiek en uitleg over negatieve ervaringen. Waarom mag dat niet bij dit bedrijf?

  Als ze inmiddels al hebben gereageerd door het dreigen met juridische stappen, dan versterkt dat slechts het verhaal van vader-model. Ik denk alleen niet dat ze ook maar een poot aan de grond krijgen, het zegt slechts wat over hun manier van zaken doen. Inmiddels weten we al lang welk bedrijf het is, het zou ze dan ook sieren om niet teveel stennis te schoppen…..Zoals ik al aangaf, het zuiveren van een naam begint doorgaans niet met juridische stappen, maar met een goed gegrond verhaal met daarin een, indien nodig, verontschuldiging. Fouten maken is menselijk, fouten erkennen een leerproces. Anderen aanklagen omdat zij je wijzen op fouten, is een clownsvoorstelling….


  ⚠️ Meld

 24. Wat een wijsheden Ghehe:

  het zou ze dan ook sieren om niet teveel stennis te schoppen. Fouten maken is menselijk, fouten erkennen een leerproces. Anderen aanklagen omdat zij je wijzen op fouten, is een clownsvoorstelling….

  Maar het klopt als een zwerende vinger. Ben je ook op de lijst van Lev-06 gekomen 😉

  Zou die trouwens volgende week donderdag in de Livingroom gepresenteerd worden? Tijdens de tweede herfstborrel, vind overigens wel dat Sibrand hier lang is weggeweest :'(


  ⚠️ Meld

 25. Helaas is het bedrijf dus niet van plan van de fouten te leren. De voor hen werkende formule gaan ze hooguit iets aanpassen. Zodat ze beter juridisch gedekt worden. bijvoorbeeld door n advocaten kantoor in te huren.
  Echt iets anders is voorlopig niet te verwachten helemaal nu ze steeds meer klanten uit belgie halen.


  ⚠️ Meld

 26. klasse vader-model om zo naar buiten te treden met dit verhaal.
  Laat hier weten, wanneer jullie het op kunnen brengen, of de politie dit verhaal nu wel heeft opgenomen. En weblog zwolle, laten jullie weten of het juridisch mogelijk is om aan het verzoek van deze dappere vader te voldoen.
  En zwolse politiek, dit is een probleem die blijkbaar zijn oorsprong in deze stad heeft, pak dit op. Niet alleen vooraan staan als er mooi weer gespeeld kan worden


  ⚠️ Meld

 27. @ vader-model: veel succes met je verdere actie. Hier verwacht ik wel wat van:

  Ik ga met mijn dochter indien zij er sterk genoeg voor is morgen opnieuw aangifte proberen te doen en ik neem dit artikel plus reacties plus informatie van Kassa en Radar uitgeprint mee.

  Weet niet hoe en wie de prioriteit bepaalt bij de politie, maar een schreeuw van een ernstig gedupeerde familie; heel veel bijval op dit forum en….De Stentor heeft er toch al wel over bericht?
  In ieder geval speelt dit bij heel veel mensen. Sterker nog, als er niets aan gedaan wordt gaan ze schijnbaar gewoon door!!!….dat moet toch dé reden voor prioriteit zijn!?


  ⚠️ Meld

 28. Zat ook aan de politiek te denken buurtbewoner, maar die pikken zoiets volgens mij niet zo snel op. In deze fase. Dit is wel een goed argument

  dit is een probleem die blijkbaar zijn oorsprong in deze stad heeft,

  Het zou toch ook (eindelijk eens samenwerking) door meerdere fracties onder de aandacht kunnen worden gebracht? Hoe weet ik eigenlijk niet, een verklaring of zo; op weblogZwolle en in de Stentor? …..uit bezorgdheid over de inwoners?


  ⚠️ Meld

 29. Bekend probleem met dit bedrijf! En niemand die ze durft aan te pakken of hun naam durft te noemen.

  Een vriendin van me heeft een stukje erover op haar weblog gezet. Dit heeft veel meisjes geholpen, maar het bedrijf gaat nog steeds ermee door en het wordt steeds erger en grootschaliger.

  Wat is hier nou tegen te doen?


  ⚠️ Meld

 30. Wat ik zo bij Toeps lees komt het zelfs geheel uit het niets en ben je tot niets verplicht. Zolang je je niet laat kennen en de rechtzaak dan maar afwacht zou je dus niet in de problemen komen.
  Of hebben ze verschillende taktieken voor verschillende mensen? (Maar net wat ze tegenkomen…)


  ⚠️ Meld

 31. Sprekende link Peterz. Potentiële/nietsvermoedende slachtoffers worden gebeld

  wist ik de dame toch te vertellen dat ik mezelf niet had opgegeven. Dat had ik wel, volgens haar.

  ze mo?st een afspraak maken….. Alleen door haar vastberadenheid en na wat gescheld heeft ze zichzelf 450 Euri bespaard.


  ⚠️ Meld

 32. Opgenomen gesprekken (welke volgens hun bindend zijn) bewerken ze in het programma cooledit. Met dit programma zetten ze woorden in de andere volgorde zodat het net lijkt alsof de beller toestemming heeft gegeven.

  Ik ga even advokaat van de duivel spelen. Let wel: ik heb twee dochters die nog niet in de leeftijd zijn dat ze potentiële slachtoffers zijn van vermeende feiten maar zullen die leeftijd vast bereiken (mag ik hopen). Ik heb op internet al vaker gehoord van de vermeende praktijken en ik walg daarvan. Maar wel wil ik even een kanttekening plaatsen bij de genoemde quote.

  Ik heb inmiddels ook wel de nodige ervaring met knippen en plakken van ondermeer muziekstukken om ze naadloos over te laten lopen waarbij bepaalde stukken eruit geknipt zijn of juist bepaalde stukken herhaald worden.
  Bij muziekstukken gaat dat vaak vrij gemakkelijk omdat:
  1) de toonhoogte doorgaans vast staat
  2) het tempo doorgaans vast staat

  Bij spreken geldt dit niet. Even een knullig voorbeeld: prepaidbellers kunnen vaak via de telefoon hun mobieltje opwaarderen. TomTom geeft afstanden aan tot de volgende afslag. Wat krijg je te horen?

  U wilt opwaarderen met….. vijf… en…. twintig…. euro. Klopt dit?

  Of

  Sla rechtsaf na…. honderd….vijf…en….twintig….meter.

  Een gesprek knippen en plakken is absoluut mogelijk. En met Cooledit zijn veel mogelijkheden waaronder ook toonhoogte en tempo aanpassen. Alleen wordt dat bij een gesprek al vrij snel aardig arbeidsintensief waardoor ik toch enige twijfels heb of dat de methode is die ze hanteren.

  Nogmaals: ik sluit niets uit, ik wil de schrijver van de aangehaalde quote zeker niet voor leugenaar uitmaken want mocht hij gelijk hebben, ik hoop dat het genoemde leed mijn dochters (en gezin) gespaard blijft.

  Een handtekening zetten waarbij de ‘kleine lettertjes’ of eventueel wat vreemd/krom/wettechnischt geformleerde zaken anders uitpakken dan vooraf gedacht, lijk me persoonlijk wat waarschijnlijker (en absoluut ongewenst als een bedrijf dat uitvoert)


  ⚠️ Meld

 33. Toch nog even een reactie na m’n eigen reactie. Ik zit me ineens te bedenken dat ik iets totáál vergeten ben.

  Gesprekken vinden vaak plaat tussen minimaal twee personen waarbij telkens een onderbreking is tussen het moment dat A aan het woord is en B aan het woord is. Het hele verhaal over toonhoogte en ritme geldt hier dus niet. Een ander verhaal is het als iemand bijvoorbeeld de troonrede zou oplepelen door digitale bewerking en dus non-stop zou doorkletsen in het bewerkte stuk. Maar in dit geval kunnen 10 vragen gesteld worden met 10 bijbehorende antwoorden waarna de 10 antwoorden digitaal geplakt worden aan 10 totaal andere vragen zonder dat het opvalt.

  M’n vorige post mag wat mij betreft als volledig ongeschreven beschouwd worden (en eventueel verwijderd, desnoods met dit bericht)


  ⚠️ Meld

 34. mijn ouders hebben mij hier naartoe gebracht naar dit artikel dank jullie wel voor alle steun!
  ik ben namelijk anderhalf jaar geleden ook slachtoffer geworden door dit bedrijf en heb het er nog steeds moeilijk mee want ik weet niet meer wie ik kan vertrouwen. mijn vader is hoofdredacteur van een magazine en heeft toen een artikkel erover gemaakt en toen heeft dat bedrijf het magazine een brief gestuurd met daarin dat het artikel van de site af moest en dat het magazine uit alle winkels moest teruggehaald worden en dat heeft hij toen niet gedaan. toen gingen ze dreigen met vanalles en met brieven en deurwaarders maar we hebben nooit meer wat gezien of gehoord. en toen ging de telefoon en zouden ze een kort geding aan gaan spannen omdat wij hun bedrijf stuk zouden hebben gemaakt maar toen zij mijn vader van kom maar op.
  en toen deden ze nooit meer wat!! ;);)
  ik wens jullie heeel veel succes en zet hem op! het is heel erg dat dit bedrijf nog bestaat! en op google is heel veel te vinden!


  ⚠️ Meld

 35. De rode draad van de verhalen die ik zo hoor en lees is wel:
  Een heeeeleboel geblaat en weinig wol!

  Ze DOEN vooral alsof ze juridisch de boel helemaal dichtgetimmerd hebt en je beter af bent als je meewerkt. Maar of dat zo is is een tweede!

  Inderdaad gewoon niet betalen. Laat ze maar komen met die rechtzaken!


  ⚠️ Meld

 36. De rode draad van de verhalen die ik zo hoor en lees is wel:
  Een heeeeleboel geblaat en weinig wol!

  Uiteraard bedoel ik hiermee, dat het bedrijf in kwestie veel blaat en weinig wol levert…niet de slachtoffers.


  ⚠️ Meld

 37. Het valt me overigens op dat iedereen het hier over het algemeen erg met elkaar eens is over dit onderwerp…..De discussie is praktisch een continuë stroom van aanvullingen en dat ondanks de grote hoeveelheid reacties. Lijkt me een gezonde kritische houding t.o.v. dit soort zakendoen 🙂  ⚠️ Meld

 38. Haha nou ghehe.. ik gok dat morgen het bedrijf zelf gaat reageren via 1 of meerdere fictieve modellen over hoe leuk en geslaagd een fotosessie daar is, en dat wij allemaal stom en naïef zijn, en zij goed. Tenminste, zo was ook het geval op de forums van bijvoorbeeld Kassa.. ;D ;D


  ⚠️ Meld

 39. Haha! Leuk man! Laat maar komen! 🙂

  Die mensen zijn dus meer bezig met dit soort leugentjes in stand houden, dan een gezond bedrijf lopend te houden.
  En dat is raar eigenlijk…ik denk dat als ze alle moeite die ze nu doen om dit circus draaiende te houden zouden investeren in een goede bedrijfsvoering met echte foto shoots enz ze net zo veel zouden verdienen. Alleen dan kunnen ze ook nog met een gerust hart gaan slapen.


  ⚠️ Meld

 40. Kan weblog zwolle geen aangifte doen van bedreiging? Want ( ondanks dat ik de betreffende mail heb gelezen) komt het op mij toch aardig over als een soort van terroristen die lui van dat fotobedrijf…

  Helemaal na het stukje van citaatrecht van vader-model…


  ⚠️ Meld

 41. Vind ook dat weblogZwolle wel in de aanval mag gaan. En als er vandaag nog nixxx over in De Stentor staat, is bewezen dat h*ernalisten lui zijn. Ten koste van gedupeerden helaas :'(

  @ Hans; je laat je toch niet met voorlichterstaal het bos in sturen? Beeetje reporter vraagt toch of het meisje door hem ook even bevraagd mag worden?

  Volgens mij bluft het bedrijf als een kat in ’t nauw.


  ⚠️ Meld

 42. NU 3fm journaal deze kwestie: er zijn tot nu toe ALLEEN meldingen binnnegekomen….er is NOG GEEN aangifte gedaan. Dus de politie kan nog GEEN onderzoek beginnen….


  ⚠️ Meld

 43. in de stentor staat dat de politie recent 2 meldingen heeft gehad, het bedrijf benadert jongeren via hyves, de vraag is of men foto’s van zichzelf willen laten maken en daarna mogelijk modellenwerk gaan doen.
  Ze willen hierover nadenken, en besluiten om het niet te doen.Kregen toch een rekening.
  Men krijgt dus een rekening, terwijl er geen foto of maar iets gedaan is.BIZAR.
  De politie zegt er is tot nu toe geen aangifte gedaan, mensen die niet weten hiet mee om te gaan kunnen zich melden.

  Snap dit niet, volgens eerdere berichten die ik hietboven lees is er al in meerder progamma’s aandacht voor dit probleem geweest, o.a. KASSA. Is er dan NOOIT, ik zeg NOOIT door deze slachttoffers aangifte gedaan.
  Of is er tussen de diverse politiekorpsen geen communicatie hierover,
  snap er niets van.


  ⚠️ Meld

 44. Iets wat mij opvalt:

  De jongeren geven aan benaderd te worden via hyves, geven dan aan bedenktijd te willen om vervolgens dan aan te geven het niet te willen. Dan krijgen ze een factuur. Waar komt die factuur dan?

  Want het contact verloopt via hyves en ik weet niet maar op mijn hyves staat niet mijn huisadres en ook niet mijn provider emailadres.

  Snapt t niet helemaal…..


  ⚠️ Meld

 45. @ buurtbewoner, begreep dat die vader hierboven, vandaag, met zijn dochter aangifte ging doen. Je mag toch verwachten, zeker nu het Hilversumse journaal en De Stentor er aandacht aan besteed hebben, dat de Politie snel aan de slag gaat met de aangifte van vandaag.

  De suggestie (hulp van de politiek), gisteravond is dus nog wat te vroeg. Maar zou wel eens snel nodig kunnen zijn. Omdat het eenvoudig niet kan dat alle media en de politie met een louche zaak uit jouw stad (en met slachtoffers uit jouw stad) bezig is, terwijl je zelf nixxx doet.


  ⚠️ Meld

 46. Nou mag het hopen, aleen al om te voorkomen dat er nog meer gezinnen het slactoffer van worden, want niet alleen de benaderde persoon, maar het hele gezin schiet in de stress als het waar is dat er ook allerlei bedrijgingen worden geuit.
  @natascha, ze zullen die gegevens als er gereageerd is door de benaderde wel aan je vragen, denk ik. Maar zeker weten doe ik het ook niet.


  ⚠️ Meld

 47. Wellicht onder het mom van:”Informatie pakket toesturen” dat ze de gegevens vragen.

  Ik moet zeggen, dat ik persoonlijk eigenlijk nooit inga op aanbiedingen van onbekenden die ik binnenkrijg per mail of via Hyves. Hyves is sowieso niet serieus te nemen als communicatiekanaal!

  Misschien kunnen we het advies van Hans niet vaak genoeg herhalen:

  Mijn advies aan modellen: nooit betalen voor diensten, wanneer je door de partij zelf benaderd wordt.
  Onthoud: succesvolle en kwalitatief goede partijen (bureaus en/of fotografen) hebben namelijk geen marketing en geen gescout nodig en hebben zelf lange wachtlijsten: daar is een financiële vergoeding wel op z’n plek natuurlijk.

  Voor vele jonge meiden zal het wellicht erg aanlokkelijk zijn. En zoals ook wel vaker gesteld: als iets te mooi lijkt om waar te zijn is het vaak ook niet waar!


  ⚠️ Meld

 48. Het zal inderdaad iets in de trand van info pakket zijn want het lijkt me toch niet dat die meiden/jongens maar zo hun adres afgeven.


  ⚠️ Meld

 49. Het zal inderdaad iets in de trand van info pakket zijn want het lijkt me toch niet dat die meiden/jongens maar zo hun adres afgeven.
  Door Natascha, op 22 oktober 2009 om 11:42

  Zou je misschien nog verbazen! :'(


  ⚠️ Meld

 50. Ben er nog steeds niet vanaf hoor. Kreeg vorige week nog de laatste waarschuwing van een of ander incassobureau, dat ze me zouden dagvaarden. Wat mij betreft prima, want ik ben ook reuze benieuwd wie mij heeft opgegeven. 😛 Ze zouden bewijs hebben met het IP, nou, komt u maar! Ik hou jullie op de hoogte. 😉


  ⚠️ Meld


 51. Ik krijg geregeld mails van ze.
  Heb een paar jaar terug een keer wat gegevens ingevuld, om te kijken hoe t werkt bij hun.
  Dan ineens lees je, je kunt nu niet meer terug, je krijgt een rekening voor een fotoshoot en kunt een afspraak maken.
  Het woord cancellen kennen ze dus niet.
  Maar waarschuwen van te voren, dat je niet meer terug kunt? Ho maar…

  Gelukkig heb ik mijn gegevens verzonnen, dus heb er nooit meer iets van gehoord, maar denk dat er zo genoeg in trappen en het maar betalen  ⚠️ Meld

 52. Ik heb enige tijd geleden ook nog een bericht gestuurd maar die is blijkbaar niet goedgekeurd door de admin.
  Het was een reactie op een bericht een eindje terug dat ze gebanned zijn van Hyves. Maar volledig gebanned zijn ze overduidelijk niet gezien ze in ieder geval 4 hyves-accounts hebben.

  Naarmate je verder naar ze zoekt op internet, wordt het niet echt interessanter overigens. Al jááááren lang kan je lezen over dezelfde praktijken van die gasten.


  ⚠️ Meld

 53. Mag toch wel hopen (en verwachten) dat de aangifte van vader-model en dochter vandaag serieus genomen is! Zonder aangifte is er weinig tegen te beginnen.


  ⚠️ Meld

 54. Schande!!
  Het bedrijf is gewoon een grote schande!!!

  Je doet een fotoshoot.. zeggen ja met 4 tot 6 weken krijg je de foto’s.
  vervolgend wacht je 4 tot 6 weken.. nog geen foto’s.
  Dan maar bellen ja de foto graaf is ziek je krijgt ze zo snel mogelijk.. moet het dan 4 tot 6 weken duren om al die foto’s te bewerken??
  En dan werkt nog de inlog site niet als je de gegevens krijgt..
  bel je weer.. krijg je te horen ja ik bel je zo trug.. .
  dikke slechte bende is het daar..
  ik snap best dat je overspannen weggaat als je daar zou moeten werken echt waar….
  Nooit meer dat ik daar een fotoshoot doe.. echt nooit niet.. moet ik daar zoveel voor betalen..
  voor het feit dat er een beetje make up op je gesicht word gesmeert waardoor je je zelf amper herkent.. en je net een makeup doos lijkt.. en dan nog je haar nou ja uhmm t zit zo wel goed.. ja beetje borstel der door heen haarlak der in en klaar.. daar btaal je dan normaal 450 euro voor.. en nu krijg je korting om dat je geselecteerd word.. ja volgens mij word iedereen wel geselecteerd en proberen ze je met een mooi smoesje te trekken van ja je hebt een mooie uitstraling en een mooie lach.. ja bla bla bla.. dikke onzin allemaal..
  Mensen trap niet in deze onzin van het bedrijf..  ⚠️ Meld

 55. Het is gewoon een trieste bende daar..
  En of ze er op provisie basis werken geen idee..

  Er komen gewoon woorden te kort voor dit soort dingen.


  ⚠️ Meld

 56. Je moet gewoon nergens aan mee doen. Als je aangeklampt wordt op bijvoorbeeld de Diezerpromenade of telefonisch wordt benaderd ergens over: één ding is zeker, ze zijn altijd op je geld uit. Als ik toevallig op de Diezerpromenade zie dat iemand (meestal zijn het jongeren) in gesprek is met een aansmeerder, dan zeg ik altijd trap er niet in. Af en toe wel eens een woordenwisseling gehad maar dat maakt me niks uit.


  ⚠️ Meld

 57. Hopelijk komen vader en dochter er nog even in om te minste één aangifte te melden! Hoorde net van mijn collega hier uit de buurt, dat ze toevallig in Zwolle was voor een gestolen fiets….had ze gezien dat de politie dit topic daar ook bekend maakte. Dus ZIJ DOEN ER WEL GENOEG AAN maar kunnen nixxxx zonder zoveel mogelijk aangiften!

  Zie ook 1 van de eerste posts van Hans van E.


  ⚠️ Meld

Reageer