Het weer: grijs

Zwolle – Donderdag trekt een regengebied traag naar het noorden van het land. In de zuidelijke provincies komen in de loop van de dag een paar vriendelijke opklaringen voor en blijft het droog. In het noorden echter blijft het een groot deel van de dag grijs en miezerig. Wel neemt wind behoorlijk in kracht af, waardoor het wat aangenamer aanvoelt. In het kille Groningen blijft het kwik steken bij een graad of 6, maar in Zeeland kan het door de binnendringende zachte lucht wel 15 graden worden.

21-10-2009_weerfoto_2__engelse_werk_.jpg
Engelse Werk

Vrijdag is de regen naar de Noordzee weggetrokken en bevindt ons hele land in vrij zachte lucht. De zon komt soms tevoorschijn en op de meeste plaatsen blijft het droog. Wel kan er in de nacht nevel en mist zijn ontstaan, die vooral in het noorden moeite kan hebben om op te lossen. De wind waait uit zuidelijke richting en houdt zich voorlopig gedeisd. Als de zon goed door weet te breken wijzen de thermometers in de middag een graad of 14 aan.

Het rustige en droge weer behoort dit weekend tot de verleden tijd. Zaterdag trekt een actief regengebied vanaf de Britse Eilanden naar de Noordzee. De aantrekkende zuidenwind voert vochtige lucht en veel bewolking aan. Helaas voor velen valt dit vocht in de loop van de dag in de vorm van 10-20 mm neerslag uit de lucht. Wel is het zacht met temperaturen tussen de 13 graden op de Wadden tot 16 in het zuiden.

Zondag trekt de meeste neerslag naar Duitsland weg, maar blijft de kans op een bui bestaan. De weersverbetering is niet structureel, want de naar het zuidwesten gedraaide wind neemt flink toe. Op zee waait het hard, 7 Bft, en boven land komen windstoten voor.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Mooie plaat Harry! Zoals er daar veel te schieten zijn overigens. Dit is een typische, heldere weerspiegeling ook. We kunnen ons vast psychisch voorbereiden op het uurtje vooruit.


  ⚠️ Meld

 2. Mooie foto idd.
  Maar die regen… we zijn net met de afwerking van de bestrating in de tuin bezig >:( Dat wordt een regenpakje dragen…


  ⚠️ Meld

 3. Gelukkig, zoals ik had verwacht 😉 Verwen ze maar die mannen, waardoor jij het straks weer helemaal voormekaar hebt. Straters…..ik zou het niet kunnen. Ja een beetje lomp helpen, klaarleggen, kruien is nog wel mooi ook….voor een dag of zo:'(


  ⚠️ Meld

Reageer