Miss Universe NL ambassadeur Zwolle Wereldstad

Zwolle – Op 4, 5, 6 en 7 november staat een gedeelte van de Zwolse binnenstad in het teken van de derde editie van het festival “Zwolle Wereldstad” de wereld dichterbij. Dit festival is een initiatief van het COS Overijssel (Centrum voor Internationale Samenwerking). Dit evenement zal plaatsvinden in de Broerenkerk en is gratis toegankelijk voor iedereen. De Broerenkerk zal gedurende vier dagen omgetoverd worden tot een multiculturele wereld waar het publiek door het bezoeken van de diverse exotische tenten in aanraking komt met de vele verrassingen uit diverse werelddelen.

_003cos_mg_0453.jpg

Naast wereldse muziek en dans, meepraten over millenniumdoelen, zelf leuke wereldse dingen maken op Afrikaanse of Aziatische wijze kunt u kennis maken met de diversiteit in Zwolle. Het jaarlijkse evenement laat Zwolle bruisen in en om de Broerenkerk in Zwolle. Vier dagen vol tenten, sterk geurende kruiden uit het buitenland, die de zintuigen laten prikkelen. Een meerdaags evenement waarbij de kleur en de cultuur van de samenleving wordt tentoongesteld en het publiek de gekleurdheid laat zien, proeven, aanraken en beleven. Overdag zullen deelnemende klassen met een speciale schoolbus worden opgehaald van school, de busreis is onderdeel van de voorstelling. Woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 vrije toegang tot Zwolle wereldstad.  

Het avondprogramma zal bestaan uit diverse optredens en presentaties. Tevens zal er aandacht geschonken worden aan de Millenniumdoelen, zoals dat in 2000 door 189 regeringsleiders is afgesproken om de millenniumdoelen in 2015 te realiseren. In de “Talk Think Better show” vragen we aan de gasten om het onderwerp vanuit hun eigen werk, visie of praktijkervaring toe te lichten. De gasten die we uitnodigen, w.o. Linda Polman (journalist bij NRC, Volkskrant, the Times en The Guardian en auteur van de “Crisiskaravaan” ), Sander Dol, Max Havelaar, Stichting Isala, Wereldbreed Wilde Ganzen, variëren van landelijke en lokale politici, tot woordvoerders van landelijk en lokale “goede doelen” , journalisten, schrijvers en ondernemers . Vervolgens willen we, samen met het publiek, onder leiding van de gespreksleider praten over mogelijk knelpunten bij het behalen van de doelen en de eigen bijdrage, die in dit geval, een “Zwollenaar” zou kunnen leveren. We willen minder nadruk leggen op debat, maar meer op een gezamenlijk denken over oplossingen. Avalon –Chanel Weyzig (Miss Universe Nederland 2009) is hierbij aanwezig als ambassadeur Millenniumdoelen voor COS Overijssel. Tevens zal als speciale gast Glenn de Randamie beter bekend als Typhoon aanwezig zijn.

Op zaterdag 7 november 2009 zal de Broerenkerk worden veranderd in een buitenlandse bazaar. Kortom een evenement dat u beslist moet bezoeken. Laat u meeslepen in deze zintuiglijke reis om de wereld. Zwolle Wereldstad….. een oog-, oor- en tongstrelend festival voor en door Zwolle. Informatie over het festival is te vinden op www.zwollewereldstad.nl. Deze site wordt voortdurend geactualiseerd. Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door het NCDO en de gemeente Zwolle  

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer