Politie zet Hyves in bij onderzoek naar poging ontvoering

Deventer – In het onderzoek naar de poging ontvoering van een 22-jarige vrouw op de Bathmenseweg in Lettele, zet de politie IJsselland wederom de populaire netwerksite Hyves in. Op de pagina www.politie-deventer.hyves.nl staan diverse berichten en filmpjes over dit ernstige misdrijf dat plaatsvond in de nacht van zondag 18 op maandag 19 oktober jl.

politie_ijsselland.jpg

De politie hoopt hiermee het onderzoek onder de aandacht te brengen bij jongeren en leeftijdsgenoten van het slachtoffer om zodoende nog meer informatie over de dader en de witte bestelbus te verzamelen. Het slachtoffer was uitgeweest in Bathmen en fietste via de Bathmenseweg richting Lettele toen zij door een nog onbekende bestuurder van een witte bestelbus van haar fiets werd getrokken. De man bedreigde haar met de dood en wilde haar meenemen in de witte bestelbus. Omdat de vrouw zich hevig verzette en haar belager hard in arm en vingers beet mislukte dit.

De onbekende man probeerde de vrouw te wurgen waarop zij het bewustzijn verloor. Hierna ging de man er met onbekende bestemming vandoor. Naast de inzet van de Hyvespagina worden er komende zondag flyers uitgedeeld. Hierbij verleent uitgaansgelegenheid Boode ook haar medewerking. Aan alle bezoekers wordt bij de ingang een flyer verstrekt. Ook wordt het publiek benaderd via de beeldschermen die op diverse locaties in Boode hangen. Bezoekers kunnen direct via een SMS bericht laten weten of ze informatie hebben. Zij worden dan op een later tijdstip in de daaropvolgende week benaderd door de politie voor een eventuele verklaring. De politie vermoedt dat er vorige week meer bezoekers zijn geweest die de bestelbus, bijvoorbeeld bij de manege aan de Oude Molenweg, hebben zien staan of rijden. Daarnaast kan informatie worden gemaild naar het mailadres: TGO@ijsselland.politie.nl Bellen kan ook via de telefoonnummers 0800-6070 (gratis) en anoniem via Bel-M telefoonnummer: 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Goed plan: alle registers open in de zoektocht naar deze misdadigers. Als je zelfs al van plan bent iemand te ontvoeren, ben je in mijn ogen een misdadiger.


    ⚠️ Meld

Reageer