Lego World Zwolle 2009

Zwolle – Donderdagmorgen vond de start plaats van het grootste evenement dat in de IJsselhallen van Zwolle plaatsvindt: Lego World. Lego World is het allergrootste Lego evenement van de wereld en wordt in 2009 al weer voor de 9e keer georganiseerd! Lego World vindt ieder jaar plaats in de herfstvakantie. Zo’n 70.000 liefhebbers van Lego zullen de komende week de toegangspoorten van de IJsselhallen passeren.

lego_1.jpg

Tijdens Lego World kun je levensgrote Lego bouwwerken bekijken, je vindt alle Lego thema’s in het groot terug en natuurlijk kun je ook zelf met Lego bouwen. Laat zien hoe goed jij bent met Lego, lever je bouwwerk in en wie weet win jij één van de Lego prijzen! Het spectaculaire entertainment zorgt voor een nog groter feestje! Ook kun je bouwtips vragen aan vrijwilligers van Lego vereniging De Bouwsteen en hun eigen creaties van Lego bekijken. De jongste bezoekers kunnen spelen met Duplo en ze kunnen zich ook laten schminken!

lego_2.jpg

lego_3.jpg

lego_4.jpg

Ole Kirk Christiansen is in 1932 begonnen met het maken van LEGO® stenen in een timmermanswerkplaats in Denemarken. Het bedrijf is van vader op zoon gegaan en wordt nu beheerd door de kleinzoon van de oprichter, namelijk Kjeld Kirk Kristiansen. Het hoofdkantoor is nog steeds gevestigd in Denemarken, namelijk in de plaats Billund. Het woord Lego komt van de Deense woorden ‘Leg godt’ en dat betekent ‘speel goed’. De betekenis is tevens ook één van de doelen van het Deense bedrijf, namelijk om kinderen lekker te laten spelen. De basis van de Lego producten is het Lego steentje en het steentje werd al in 1958 op de markt gebracht en is er altijd gebleven. Het Lego steentje is al twee keer uitgeroepen tot speelgoed van de eeuw.

lego_5.jpg

lego_6.jpg

lego_7.jpg

lego_8.jpg

lego_9.jpg

lego_10.jpg 

Artikel delen:
Reacties 3
 1. legoworld zwolle
  Wat een geldklopperij.
  Allereerst zijn de kaartjes natuurlijk al niet echt goedkoop maar ja, daar kan ik nog mee leven.
  Dan kom je aan om te parkeren en heeft de organisatie het lef om daar maar liefst 8 euro voor te vragen!!
  Vervolgens kom je binnen en dan schrik je je lam, zoveel mensen dat je “over de hoofden kan lopen”.

  Zo extreem veel mensen dat ik me afvraag of dit nog wel veilig is.
  Dan maar een kopje koffie met een broodje voor 2 personen maar liefst 9,50 euro kwijt!!
  Nee, voor ons was dit de eerste en meteen de laatste keer dat wij naar dit evenement zijn gezeest.  ⚠️ Meld

 2. logo world zwolle
  Was weer geweldig om met de kinderen te doen , ze hebben erg genoten va de lego en aklim muur. was goed en gezellig tot volgend jaar.


  ⚠️ Meld

Reageer