Aanhoudingen na schietincident Willem Barentszstraat

Zwolle – Vrijdagmorgenvroeg, 23 oktober, zijn drie mannen uit Zwolle (20, 22 en 29 jaar) aangehouden en ingesloten voor openlijke geweldpleging. Het drietal was betrokken bij een ruzie in en bij een woning op de Willem Barentszstraat, waarbij vermoedelijk met een vuurwapen geschoten en met een mes gestoken is.

 

Alledrie hadden verwondingen en werden voor hun insluiting daaraan in het ziekenhuis behandeld. Wie welke rol bij dit incident speelde of wat de aanleiding daarvan is geweest, is op dit moment niet duidelijk. Volgens een ooggetuige is een slachtoffer gewond geraakt aan zijn been. De directe omgeving van de straat is afgezet geweest met linten. Naar de geweldpleging wordt een onderzoek ingesteld. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, dat mogelijk verband houdt met deze zaak, worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan verstrekt worden via Bel M. (Meld Misdaad Anoniem) op het nummer 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Eerdere reacties na een voormelding over dit incident op Weblog Zwolle:

  Van Plantje: Wow! Toch wel raar, dat op een plek waar ik ook regelmatig op de fiets voorbij kom gewoon geschoten wordt!

  Van Natascha: WTF dat is hier om de hoek en dan ook echt letterlijk om de hoek! Heb helemaal niets gemerkt. Nou is de w barentszstraat ook wel lang natuurlijk… Pieuw jeetje zeg! Me man is gisteravond aan die kant de buurt weer binnen gefietst rond kwart voor 10 pffff getsie!


  ⚠️ Meld

 2. Barentsz & Pieter Steynstraat (hier is de gewonde buiten levensgevaar). Zover is dat toch ook niet uit elkaar, vuurgevechten zijn er gelukkig zelden in onze geweldige stad. Ze kunnen dus goed wat met elkaar te maken hebben?


  ⚠️ Meld

 3. @—
  Vreemd dat je anoniem reageert, als je het zo zeker weet. Noemen ze dit geen stemmingmakerij?
  Kijk maar eens onder de persberichten van de politie IJsselland of zouden zij het ook maar zo uit de lucht grijpen?


  ⚠️ Meld

 4. @….

  Je moet die mensen wel kennen, wil je dit weten. Als je ze kent en ze zijn niet aangehouden, dan geef je hiermee aan dat ze, indien er wel aanhoudingen zijn verricht, verkeerde mensen hebben aangehouden. Met deze informatie zou de politie wel weer eens het oog kunnen laten vallen op de mensen die jij kent. Was dit je bedoeling ook?


  ⚠️ Meld

 5. @natasch dat klopt alleen het een geval was in Dieze Oost en de ander is toch wel in de Wipstrik:D dus niet zoals door sommigen gedacht allebei in Dieze


  ⚠️ Meld

 6. Het ging in dit geval een om een antiliaanse man die 2 maal in zijn kont en eenmaal in zijn gezicht is geschoten en die zelf met een mes heeft gestoken. De ruzie zou zijn gegaan om boze familie van een meisje waar het slachtoffer een relatie mee had. Gehoord van een bewoner uit de straat.


  ⚠️ Meld

Reageer