Verkeersscontrole Van Karnebeekstraat

Zwolle – De politie heeft op donderdagavond 22 oktober enkele verkeers- en verlichtingscontroles gehouden.

Bij een controle aan de Van Karnebeekstraat werden bekeuringen uitgereikt voor: – Geen/onjuiste fietsverlichting (53x) – Niet dragen gordel (2x) – Te hoge snelheid bromfiets (7x) – Bromfiets rijdt 65km/u gecorrigeerd – rijbewijs ingevorderd (1x) – Te hoge snelheid auto (1x) – Rijden door roodlicht (8x) – Niet op eerste vordering kunnen tonen rijbewijs (1x). Bij een fietsverlichtingscontrole aan de Van Wevelinkhovenstraat en de Burgemeester Roelenweg werden 16 bekeuringen uitgereikt.

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Tjonge….. ik begon de laatste tijd te hopen dat het aantal fietsers zonder verlichting of met gebrekkige/foute verlichting aan het afnemen was maar nu ik dit bericht lees…… 53x op die ene plek.
  IJdele hoop dus blijkbaar 🙁


  ⚠️ Meld

 2. Afgelopen maandag? Als het de rijdende Nemo geweest is, dan kan het niet missen want daarvan rijdt er maar één rond.
  Maar indien ik het was, waar precies? Waar kwam jij vandaan en waar reed je naartoe en idem voor mij?


  ⚠️ Meld

 3. Als het onterecht geweest is zeker en anders een beetje aan de hand van de situatie.
  Maar het zou in principe kunnen. Om 14:20 stond ik bij Van Rossum af te rekenen dus kan dat op de terugweg geweest zijn.


  ⚠️ Meld

 4. WF, ik had het hier al eerder neergeploft maar Plantje kliedert dit hele log vol;)

  14:30 jij racde het fietspaadje op waar Twistvlietpad begint, ik kwam je tegen toen ik eraf reed, richting het landelijke Westenholte. Gelukkig stond er een paaltje tussen :o:'(;)


  ⚠️ Meld

 5. WF, ik had het hier al eerder neergeploft maar Plantje kliedert dit hele log vol

  Haha! Ik had het gelezen en vond al dat WFvN zich verdacht stil hield! 😉
  Maar het klopt ook wel…ik klieder het hele log vol….bijna net zoveel als…euh…Dick! 😀

  On topic: inderdaad schandalig die licht toestanden! Gewoon voor de winter de boel even checken! Het wil mij in de zomerdag ook wel eens overkomen, dat ik na een avondje stappen pas tot de conclusie kom dat mijn licht niet werkt. (Aangezien ik het op de heen weg niet nodig had.) Maar in de winter moet je de boel gewoon even controleren.


  ⚠️ Meld

 6. On-topic: Tja controle kun je verwachten, zeker als de klok een uur vooruit gaat. Die batterij-dingetjes kosten haast nixxx. Bij mij moeten ze de bekeuring zelf betalen. Zelf heb ik het volgens mij wel voor elkaar…..maar ik fiets zo hard……


  ⚠️ Meld

 7. Ooooooh, okee, dat verduidelijkt de boel. Ja, ik knal daar vaak met hoge snelheid tussen die paaltjes door maar wel netjes rechts van het midden. Wellicht dat ik net na de paaltjes een paar centimeter wat meer naar links kom maar bij tegenliggers op die plek ligt m’n snelheid al fors lager dan wanneer er geen verkeer is waarmee ik te maken kan krijgen.
  Ik was even bang dat ik je echt finaal van het fietspad gereden had door snijden, geen voorrang verlenen o.i.d.
  Maar zolang zo’n paaltje ertussen zit, gaik je echt niet raken hoor 😀

  Ik weet niet hoe nauwkeurig die gegevens op de pinbon zijn en hoe nauwkeurig jouw 14:30h is. Maar als ik daadwerkelijk 10 volle minuten gedaan zou hebben over die afstand van 3,3 kilometer, dan zou ik niet hard gereden hebben inderdaad.


  ⚠️ Meld

 8. Uit de algemene log (die ik dus niet gelezen had):

  @ WF Je fietste me (getooid met oranje bril) rond half 3 bijna van de fiets Toen jij het Twistvlietpad op stuiterde en ik het al dagdromend verliet.

  Betrapt!!!

  Had je m’n verlichting niet gezien dan (om weer even ontopic te komen)? Ik voer altijd licht.


  ⚠️ Meld

 9. WF ik heb enkel een (te) grote oranje bril gezien. Probeerde nog vriendelijk te kijken, paraat om een knikje te geven…..maar je keek grimmig het Twistvlietpad in. Je leek vastbesloten je eigen record Twistvlietpad te verbeteren. Vind het altijd wel mooi als mensen een doel hebben in het leven, dus dacht……niet storen.


  ⚠️ Meld

 10. 😀
  De omschrijving van je gedachten komt aardig overeen met hoe ik het beleef maar niet helemaal.

  Bedenk: ik rijd met redelijke snelheid in een iets bredere fiets tussen twee paaltjes door. Daar zit m’n grootste ‘vastbeslotenheid’: zorgen dat m’n fiets heel blijft en dus niet in aanraking komt met de paaltjes.

  En tja, eenmaal op het Twistvlietpad probeer ik nogal eens lekker door te rijden ja. Maar m’n record verbreken doe ik wel als ik een keer een fysieke uitdaging krijg 😉

  Maar als je zo’n beetje alleen m’n oranje bril zag, wordt het misschien tijd dat ik die van verlichting ga voorzien 😀  ⚠️ Meld

 11. En ja hoor! Oom agent moet de quota weer halen?

  Zielig, laat automobilisten gewoon goed opletten op fietsers en pak de hardrijders maar eens goed aan! Mensen die het hebben over controleren en het kost niks moeten gewoon niet zeuren.

  Lekkere warme hand!  ⚠️ Meld

 12. En ja hoor! Oom agent moet de quota weer halen?

  Zielig, laat automobilisten gewoon goed opletten op fietsers en pak de hardrijders maar eens goed aan! Mensen die het hebben over controleren en het kost niks moeten gewoon niet zeuren.

  Lekkere warme hand!

  Door Student zonder licht, op 23 oktober 2009 om 18:31

  Je was dus het bokje?
  Nou, ook al let je nog zo goed op in de auto, soms is het gewoon moeilijk fietsers te zien!
  Waarom zou je het risico lopen?


  ⚠️ Meld

 13. Ben het met je eens plantje waarom het risico lopen, zeker nu je ook van die losse lampjes mag gebruiken, is het volgens mij heel simpel om goed zichtbaar te zijn.
  @student zonder licht, de klos zijn is nooit leuk, maar als je zonder licht gaat rijden weet je dat je een keer de klos kunt zijn, en dan moet je niet zeuren over meneer agent die zijn quota moet halen.


  ⚠️ Meld

 14. Bij een controle aan de Van Karnebeekstraat werden bekeuringen uitgereikt voor: – Geen/onjuiste fietsverlichting (53x)

  ehmm… ‘onjuiste’ fietsverlichting??? …iemand???


  ⚠️ Meld

 15. Je was dus het bokje?
  Nou, ook al let je nog zo goed op in de auto, soms is het gewoon moeilijk fietsers te zien!

  Ik heb de indruk dat hij nog nooit achter het stuur van een auto heeft gezeten in het donker (laat staan donker ?n regenachtig)

  ehmm… ‘onjuiste’ fietsverlichting??? …iemand???

  Te fel, verkeerde kleur, knipperend en zo zijn er nog wel wat dingen te verzinnen maar ik vermoed dat knipperend en verkeerde kleur de meest voorkomende zijn.


  ⚠️ Meld

 16. @Jaspert:

  ehmm… ‘onjuiste’ fietsverlichting??? …iemand???

  Ik vermoed hetgene wat ik de laatste tijd een paar keer heb gezien: losse RODE lampjes aan de voorkant…


  ⚠️ Meld

 17. als het verdep pikkedonker zou zijn wellicht en het rode lampje het enige is wat je ziet.
  Simpel zou zijn, wanneer je bij je volle verstand in een door straatverlichting verlichtte stad een fietser ziet met een rood lampje aan de voorkant van zijn fiets en dat je daardoor in verwarring zou raken.


  ⚠️ Meld

 18. maar goed, dit bericht op het blog gaat niet over de wijze waarop men elkaar benaderd… Al vind ik het wel een beetje raar om gelijk voor simpel uitgemaakt te worden als ik gewoon een fatsoenlijke vraag stel.

  Goed, onjuiste fietsverlichting kan de verkeerde kleur aan de verkeerde kant zijn of knipperend licht. Daarmee is de vraag dus beantwoord.


  ⚠️ Meld

 19. Excuus…ik wilde je niet voor simpel uitmaken. Dan had ik “simpele jaspert” geschreven. Ik bedoelde: “het is simpel jaspert”

  Ik snap je punt ook wel, maar ik denk dat de grens ergens getrokken moet worden. En wat je niet moet vergeten is dat goede verlichting voor je eigen veiligheid is.
  En ondanks het feit dat goede verlichting een eigen verantwoordelijkheid is zou ik er niet aan moeten denken een fietser die zijn verlichting niet in orde heeft aan te rijden!

  Je kunt er van vinden wat je er van wil vinden. (Nogmaals: je punt is duidelijk en dat begrijp ik ook wel voor een deel.) Maar ik heb toch meerdere malen gemerkt, dat ik er behoorlijk van schrok dat ik een fietser zonder licht dermate laat zag! Vooral wanneer ze dan (zoals bijvoorbeeld bij ons op de Burg. de Vos van Steenwijklaan) doodleuk rechtdoor op dezelfde weg gaan terwijl je af wil slaan. Ze hebben dat recht wel, maar het wordt wel een stuk linker als ze bijna niet te zien zijn!

  En die “student zonder licht” moet al helemaal niet piepen! Op hardrijders wordt ook genoeg gecontroleerd hoor!


  ⚠️ Meld

 20. excuses aanvaard hoor.

  Natuurlijk heb je gelijk dat een goed verlichtte fiets voor de eigen veiligheid is. Wanneer de mensen zich dat zouden realiseren, is ineens de handhavende agent geen lastpak meer. Bovendien heb je al voor minder dan ?? 3,- lampjes in de juiste kleur. Alleen vroeg ik me dus af of die lampjes wel als deugdelijk beschouwd werden, maar daarop is het antwoord dus ja. 😉


  ⚠️ Meld

Reageer