Tweede slachtoffer overval Lassuslaan gezocht

Zwolle – De politie IJsselland vraagt aandacht voor het volgende via een herhaalde getuigenoproep:

 

Een 17-jarige Zwollenaar is zondagmorgen 13 september, rond 04:40 uur, op de Lassuslaan van zijn geld en fiets beroofd. Hij kwam vanuit het centrum toen hij een voor hem rijdende jongen op een fiets, over een op de weg liggende fiets, zag vallen. Hij stapte af om het gevallen slachtoffer te helpen. Op datzelfde moment werd hij door vier getinte jongens ingesloten. Die eisten geld van hem.

 

Door deze bedreiging gaf hij geld af en ging er vandoor. Op een afstand zag hij dat het viertal zich ook op de gevallen fietser stortte en hem mishandelde. Toen hij het slachtoffer wilde helpen werd hij opnieuw door het viertal bedreigd. Eén van hen probeerde hem met een mes te steken. Tussen hem en één van de jongens uit de groep ontstond een handgemeen. Daarbij raakte de overvaller mogelijk gewond aan zijn hand en of arm. Toen hij zich afweerde en zijn belager het mes afhandig wist te maken, ging het viertal er vandoor. Omdat hij verwachtte dat zijn belagers weer terug zouden komen ging ook hij er vandoor. Toen hij later terug kwam bleek zowel de gevallen fietser als zijn eigen fiets verdwenen te zijn. Tot op heden heeft deze gevallen fietser zich nog niet bij de politie gemeld. Graag wil de politie met hem en eventuele andere getuigen in contact komen.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Heeft die held al een pluim gehad?

  Wat een ontzettende lefgozer! Gewoon in zijn eentje vier man te lijf gaan om 1 persoon te beschermen. Het gewoon voor elkaar krijgen om het mes afhandig te maken. En zonder mes is dat tuig dan ineens niets meer!

  HULDE!


  ⚠️ Meld

 2. Vieze vuile schooiers daar. Laat ik ze niet in mijn klauwen krijgen !! Helaas speel ik dan voor eigen rechter !
  Vuile smerige stinkvolk.


  ⚠️ Meld

 3. Mooi dat de overvaller een (vast?) ervaren vechtersbaas tegenover zich had. Een slachtoffer van een overval zal zich toch zelf wel melden?

  Doel je op de overvallers René, ken je ze?


  ⚠️ Meld

Reageer