Gratis roman Oeroeg voor bibliotheekleden

Zwolle – Vandaag startte de vierde editie van de grote en succesvolle campagne “Nederland leest”. Heel Nederland leest en spreekt vanaf dat moment tot en met 20 november over hetzelfde boek. Het actieboek van 2009 is “Oeroeg” van Hella Haasse, een tijdloze en boeiende roman uit 1948 over een verloren vriendschap en interculturele verschillen in een sfeervolle Indische setting. Zolang de voorraad strekt krijgen alle volwassen leden het boek tijdens de actieperiode cadeau. Ook 22 Zwolse leeskringen en diverse schoolklassen 4-Havo en 4-VWO hebben pakketten met het gratis boek gereserveerd. Bovendien komt er dit jaar een speciale editie uit van “Saidjah en Adinda” voor laaggeletterden, welke via de ROC’s Landstede en Deltion verspreid gaat worden.

23-10-2009_nederland_leest_oeroeg_hella_haase__5.jpg

De aftrap van de actie werd door wethouder Hennie Kenkhuis gegeven in de bibliotheek in de Aa-landen, het eerste exemplaar van het actieboek werd door wethouder Kenkhuis op vrijdag 23 oktober uitgereikt aan één van de bewoners van het Indonesische woonproject Kembang Baru aan de Händellaan in Holtenbroek. De wethouder werd met mevrouw Van Ham, de directrice van de bibliotheek, in een traditionele betjak naar Holtenbroek vervoerd. Voor alle bibliotheekleden geldt: zodra de bibliotheekvestigingen open gaan, is het boek “Oeroeg” op vertoon van de bibliotheekpas af te halen. Het uitdelen zal op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober op elke vestiging met ondersteuning van bewoners van Kembang Baru op Indonesische wijze gebeuren. Hierna is het boek 4 weken verkrijgbaar, mits de voorraad strekt. 

23-10-2009_nederland_leest_oeroeg_hella_haase__1.jpg

23-10-2009_nederland_leest_oeroeg_hella_haase__3.jpg

23-10-2009_nederland_leest_oeroeg_hella_haase__2.jpg

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Mooie foto van een mooie man.Gerard freeth 81 jaar vreselijk ziek geweest maar een positiever figuur heb ik zelden meegemaakt.Met zijn prachtige stem heeft hij vele mensen pleziert met zijn indonesische liedjes.De Bengawan Solo hoor ik hem nog steeds zingen .Een man naar mijn hart die bij onze groep Las Paljas hoog staat aangeschreven,leuk dat juist hij dit de aftrap mocht doen in het mooie projectKembang Baru


    ⚠️ Meld

Reageer