Pollers Rodetorenplein functioneren nog niet

Zwolle – Vrijdag zou de poller op het Rodetorenplein in werking worden gesteld. De doorgaande route over het Rodetorenplein zou daarmee definitief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer van de Jufferenwal via de Buitenkant naar de Dijkstraat en vice versa is dan niet meer mogelijk. Alleen bussen, taxi´s, bevoorradend verkeer en nooddiensten mogen er nog langs. Maar al wat er gebeurde, om 16.00 uur functioneerden de pollers nog niet.

  23-10-2009_pollers_buitenkant-rodetorenplein_3.jpg

De nieuwe situatie wordt met borden aangegeven. Het doorgaand verkeer moet voortaan gebruik maken van de binnenring (Schuttevaerkade de Pannenkoekendijk). Sinds de afronding van de werkzaamheden aan het Rodetorenplein de afgelopen zomer is het plein ingericht als voetgangersgebied. Over het plein loopt een busroute met op het plein een bushalte. De parkeerplaatsen op het Rodetorenplein blijven voorlopig gehandhaafd, tot de bouwactiviteiten voor het bouwblok op het Rodetorenplein van start gaan. Menig automobilist lapte de mededelingen op de gemeentelijke waarschuwingsborden aan hun laars en parkeerden hun voertuig op de landtong van het Rodetorenplein, met als gevolg een regen van bekeuringen.

 

23-10-2009_pollers_buitenkant-rodetorenplein_1.jpg

 

23-10-2009_pollers_buitenkant-rodetorenplein_4.jpg

 

23-10-2009_pollers_buitenkant-rodetorenplein_2.jpg

Volgens informatie ter plekke functioneerden de pollers nog niet, omdat de stadsbussen van Connexxion er nog niet langs kunnen.

Aantrekkelijke binnenstad

De afsluiting voor gemotoriseerd verkeer van het Rodetorenplein komt voort uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2004-2015. Samen met bewoners, gebruikers, bezoekers en andere betrokkenen zet de gemeente in op een mooie binnenstad waar het aangenaam verblijven is. Waar ruimte is om te winkelen en te werken, met ruimte voor de warenmarkt, voor terrassen en voor evenementen. Waar voetgangers en fietsers voorrang krijgen en waar de auto een stapje terug doet. Maar ook een binnenstad die goed bereikbaar is en blijft door voldoende en duidelijk vindbare en parkeergelegenheid aan de randen van het centrum.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Waarom verbaast mij dat niet. Het heeft ook weken geduurd voordat de gemeente de slagbomen bij de van Karnebeektunnell werkende had, netzoals de rest van de pollers in de binnenstad. En om nou te zeggen dat alles vloeiend werkt…. Vanavond deed de uitgaande slagboom van de van Karnebeektunnel aan de centrumzijde het weer niet.


  ⚠️ Meld

 2. Gebruik van maakt?

  Ik zie geen parkeervakken. Ik zie wel een bord dat aangeeft dat het een voetgangerszone is. Ik zie ook heel wat mensen die het gewoon vertikken om een kaartje te kopen. Nja, service toch dat ze nu alsnog een kaartje krijgen? ;D


  ⚠️ Meld

 3. Pollers dat zijn toch van die enge paaltjes die ineens omhoog komen en dan schade en ongelukken kunnen veroorzaken?
  Ik vind ’t geen fijn systeem!


  ⚠️ Meld

 4. gistermiddag om 13.30 uur deden de pollers het wel gewoon hoor. Ik vind ze er redelijk onopvallend uitzien, dus het zal niet lang duren voor de eerste onoplettende en bestuurder er vol tegenop zit.


  ⚠️ Meld

 5. Als je niet ziet dat je daar niet in mag rijden ben je blind en moet je maar weer eens rijles gaan nemen. Die borden spreken toch voor zichzelf?! Een ander feit is dat je in de gehele binnenstad alleen mag parkeren in parkeerhavens en de verschillende parkeergarages. Op iedere invalsweg het centrum in staan borden waaraan je dit kunt zien. Als je vervolgens zonder te parkeren zomaar ergens je auto neer pleurt omdat een ander het ook doet moet je niet lopen zeiken maar gewoon de consequenties dragen.  ⚠️ Meld

 6. Hoe werk je de stad naar de kloten, vroeger toen er nog verkeer was en er geparkeerd mocht worden op de melkmarkt was het veel levendiger en kon je voor een kleine boodschap ff gauw de stad in .
  nee wij gaan nu naar meppel 15 minuten rijden en binnen in het centrum voor maar weinig parkeergeld


  ⚠️ Meld

 7. wat ben je ongelofelijk dom als je je auto op het rodetorenplein zet zonder een parkeerkaart. Eigen schuld dikke bult voor degenen die nu een bon hebben!!

  En vanuit de garage bij mediamarkt naar de winkels in de stad is een kippe-eindje, dus wie voor de deur van de winkel wil parkeren is in mijn ogen een enorme luilak…
  Alles moet maar met de auto tegenwoordig, wel eens van een fiets gehoord? Mensen presteren het om 500 meter met de auto te gaan rijden om kids bij school af te zetten… belachelijk gewoon!
  Milieu-onvriendelijk ook nog…
  En stad naar de kloten? Met al die auto’s was het een chaos op de melkmarkt! Een eeuwenoude binnenstad is veel mooier en gezelliger zonder die 4-wielers die overal stonden, nu nog die lelijke gebouwen weg zoals dat glas-in-lood ding van het Museum….


  ⚠️ Meld

 8. @jora

  wat een onzin om naar meppel te rijden voor de weinig parkeer tarief.
  In de tijd dat jij heen en weer ben gereden heb je nog een duur parkeer plaats gehad.. tenzij je auto op water rijd.. 😉

  alleen jammer dat degemeente weer vreselijk ideen hebben, wat heeft het voor nut nu??


  ⚠️ Meld

 9. De binnenstad wordt straks een veel mooier completer geheel nu de melkmarkt autovrij is. Straks met de nieuwe winkels op de plek van de nog te slopen panden, de ruimte die er komt voor meer terrassen, de nieuwe brug over de gracht met directe verbinding met het nieuwe parkeerdek in de nieuwe Kamperpoort. De ruime landtong, met de recreatie haven, waar van alles gebeurt straks qua evenementen en nieuwe horeca panden. Dit alles moet je zien in een groter geheel!
  Nu zijn de binnenstad en de buitenrand volop in ontwikkeling. Als dit alles klaar is is dat een absolute toevoeging en meerwaarde voor de (te) kleine binnenstad.
  Mensen moeten eens bij zichzelf te rade gaan. Moet je nu echt voor de deur van elke winkel willen parkeren?
  Onze binnenstad is veel te mooi om vol te pletten met auto’s.


  ⚠️ Meld

 10. @ Zwollenaar, we zijn het over sommige onderwerp toch wel strak eens. Heb mijn waardering graag achter gelaten. Bedankt dat ik mijn mening nu niet meer hoef uit te tikken 😉


  ⚠️ Meld

 11. Qua drukte wil het allemaal nog niet afschrikken trouwens. Ik ben zojuist in de stad geweest maar het was stervensdruk qua auto’s rondom de grachten en in de stad ook nog stevensdruk met fietsen.

  Kortom: leven genoeg in de stad.


  ⚠️ Meld

 12. In de tijd dat jij heen en weer ben gereden heb je nog een duur parkeer plaats gehad.. tenzij je auto op water rijd..

  Voor de gein even vanaf m’n huis naar hartje Meppel de route uitgestippeld met Routenet.nl
  Afstand: 29,1 kilometer. Gemiddeld brandstofverbruik ?? 4,12
  En dan moet je nog terug. Weer rijden, weer brandstof betalen. Dat maakt dus ?? 8,24

  Met mijn autokenteken ingevoerd geeft hij ?? 2,51 enkel dus ?? 5,02 euro aan brandstofkosten alleen is dat wel wat erg optimistisch genomen met gebruikte verbruik. Dan moet ik wel heel rustig rijden.

  Maar even uitgaande van die 8 euro. Zo lekker parkeren is het ook niet. Na 3 uur ben je al 8 euro lichter (2 uur en meer dan 55 minuten na binnenrijden om preciezer te zijn).
  Dan moet je daarvoor eerst nog in de stad komen. Kijk ik naar een dag als vandaag, dan gaat dat zéker geen zuinig ritje worden van 1 liter op 18 kilometer ofzo. Daar gaan ook nog wel wat kosten in zitten.

  Heb je een zuinige auto, dan is het denk ik toch wel zinnig om Meppel op te zoeken als je toch met de auto wil/moet.


  ⚠️ Meld

 13. Zinnig?
  – afschrijvingen niet meegerekend
  – emotionele betrokkenheid bij de stad niet meegerekend 😉
  – tijd?
  – en je stapt wel erg makkelijk over

  als je toch met de auto wil/moet

  heen

  Maar goed, laat iedereen maar lekker doen waar ie zin in heeft. Mits het mag van de partner natuurlijk, bijvoorbeeld :'(


  ⚠️ Meld

 14. Mij zie je niet naar Meppel rijden hoor, tenminste niet om die reden ;D
  Ik ben wel eens in Meppel geweest maar dat was omdat ik echt dáár moest zijn voor een specifieke winkel.

  En als ik voldoende tijd heb en niet te groot/zwaar spul hoef mee te nemen, draai ik m’n hand ook niet om om even heen en weer te fietsen (daar draai ik m’n benen wel voor om 😉 )


  ⚠️ Meld

 15. Klasse WFvN 😀 Kom er vaak en het is er goed toeven, maar we kunnen bijna voor alles wat we nodig hebben in het geweldige Zwolle terecht. Bovendien bezorgen winkels ook….graag, als je wat besteed.

  Keep on biking!


  ⚠️ Meld

 16. Eindelijk! Eindelijk zijn er pollers geplaatst die werken. Wat hebben we met de auto in de stad te zoeken? Je kan in de directe nabijheid parkeren, of je kan met de fiets naar de binnenstad komen of je pakt gewoon de bus. Ik vind Zwolle veel mooier worden zonder al die auto’s in de binnenstad. 8)


  ⚠️ Meld

 17. pollers en borden
  Een paar verbodborden zou voldoende moeten zijn, dat scheelt weer ongelukken met pollers. Ik word wel eens kriegel van alle maatregelen voor mensen die zich niet aan de verkeersregels houden. Een wereld zonder drempels, pollers en om elke meter tig borden lijkt mij heerlijk!  ⚠️ Meld

 18. 2 weken geleden liep ik op een voetbalvrije dagje eens door de stad en zag tot mijn grote verbazing maar liefst 5 agenten bonnen zien schrijven op de tong van het rodetorenplein.
  na zelf even te hebben rondgekeken kon ik niet ontdekken hoe het zat en vroeg oom agent hoe het zat.

  ik kreeg een kort antwoord : je mag hier gewoon niet parkeren.
  na toch even te hebben doorgevraagd en gevraagd te hebben als er borden staan schrok oom agent wel en wou eigelijk niet meer in discussie,ze moesten maar weten dat je hier niet mag parkeren!

  omdat naaste de belgische keizer op de parkeerplaatst een bloemenstal staat hebben de mensen waarschijnlijk gedacht dat ze op de tong moeste parkeren.
  iedereen had namelijk WEL een kaartje gekocht.

  maandag morgen kwam ik er langs en stonden erop eens 2 grote gele borden waar stond dat er niet geparkeerd mag worden.

  snijd de politie zichzelf nu in de vingers dat ze eigelijk toegeven dat het niet is aangegeven of ben ik weer eens te makkelijk door zee en moet ik alles van oom agent maar goed keuren?


  ⚠️ Meld

 19. @M., In de gehele binnenstad geld dat je niet mag parkeren op de de daarvoor bestemde plaatsen na. Dus de parkeergerages en de vakken. Dat is daar niet het geval dus mag je daar niet parkeren.  ⚠️ Meld

 20. Pollers dat zijn toch van die enge paaltjes die ineens omhoog komen en dan schade en ongelukken kunnen veroorzaken?
  Ik vind ’t geen fijn systeem!
  Door carola, op 24 oktober 2009 om 11:26

  Nee, pollers zijn paaltjes die we helaas nodig hebben om een weggedeelte “hardware matig” af te sluiten. Dit voor mensen die doen alsof ze de bordjes niet kunnen lezen. En als je “het niet wist” heb je pech gehad! Tijdens je rijles leer je ook, dat “ik wist het niet” en “ik had het bordje niet gezien” nooit een reden is om maar iets te doen.

  Ik stel dan ook voor, dat de s*kkels die hun auto alsnog tegen of op de poller parkeren ook de schade aan deze paal uit eigen zak vergoeden!

  Ik vind ook, dat je dit soort maatregelen in het grotere geheel moet zien. Het enige jammere is, dat het winkelgedeelte van onze binnenstad zo wel erg lang wordt. Je kunt dus straks alleen maar heen en weer lopen door de enorm lange straat. Mooier zou het zijn om te proberen de binnenstad wat breder te trekken zodat je nog eens hier of daar een rondje kunt lopen. Maar ach….je kunt niet alles hebben.

  Ik ben voor de pollers en voor de mensen die er echt veel problemen mee hebben: neem inderdaad het alternatief Meppel. Als je als zeurpiet toch in Zwolle gaat rondlopen maakt dat het straatbeeld alleen maar triester! 😀


  ⚠️ Meld

 21. maandag morgen kwam ik er langs en stonden erop eens 2 grote gele borden waar stond dat er niet geparkeerd mag worden.

  snijd de politie zichzelf nu in de vingers dat ze eigelijk toegeven dat het niet is aangegeven of ben ik weer eens te makkelijk door zee en moet ik alles van oom agent maar goed keuren?

  Nee, dat is gewoon een stukje extra service van de gemeente omdat er klaarblijkelijk genoeg mensen zijn die de regels niet kennen en/of gewone verkeersborden over het hoofd zien.

  Was het niet vanwege het parkeren buiten de vakken (wat misschien wat minder duidelijk is), dan is het wel omdat ze het bord met ‘voetgangerszone’ genegeerd hebben. Hoe dan ook, in beide gevallen een boete van 60 euro. In wezen hadden ze dus 120 euro aan de kont kunnen krijgen.


  ⚠️ Meld

Reageer