Het weer: regen

Zwolle – Zaterdag begint de dag droog, al is het wel overal bewolkt. Aan het einde van de ochtend begint het in Zeeland te regenen. In de middag breidt de regen zich over het hele land uit en tegen de avond regent het ook in Groningen. Het wordt 12-15 graden. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en trekt overdag aan tot 4 Bft. boven land en 5-6 Bft. aan zee.

23-10-2009_weerfoto__brugwachtershius_bij_twistvlietbrug.jpg
Bij de Twistvlietbrug

Zaterdagavond draait de wind naar zuidwest. In de nacht naar zondag, die een uur langer duurt omdat we overschakelen op wintertijd, trekt de regen naar het oosten weg. Het blijft wel bewolkt en het koelt amper af. De minimumtemperatuur ligt op veel plekken zelfs boven de 10 graden. Zondag wordt een dag met een mix van wolken en zon. Een groot deel van de dag is het droog, maar aan het einde van de middag is er kans op een lokale bui. De kans hierop is het grootst in het noorden en westen van het land. Er staat een matige zuidwestenwind en met gemiddeld 16 graden is het een graad of vier warmer dan normaal voor eind oktober.

Maandag wordt een dag met veel wolken en waarschijnlijk ook af en toe wat lichte regen. Met gemiddeld 14 graden blijft het vrij zacht. De rest van de week zal vrij droog verlopen, maar de hoeveelheid zon lijkt beperkt te blijven. Aan de temperatuur verandert tot vrijdag weinig.

Aan het einde van volgende week wordt de weersverwachting vrij onzeker. Er is een kans dat we doorgaan met vrij rustig en zacht herfstweer, maar er is ook kans op een weersomslag naar frisser en buiig weer. De kans op het eerstgenoemde scenario lijkt op dit moment iets groter. 

Artikel delen:

Reageer