Taigastrandloper zorgt voor onrust op dijk

Zwolle – Sinds er een waarneming is gedaan van de uit Siberië afkomstige Taigastrandloper is het erg druk op de dijk in de Vreugderijkerwaard. Dit vogeltje is nog nooit eerder in Nederland waargenomen en vogelaars uit het hele land en zelfs uit naburig gelegen landen posten nieuwsgierig op de IJsseldijk bij Westenholte.

long-toed_stint_327w.jpg
Foto: Internet

Het gaat hier om een dwaalgast want normaal gesproken komt de vogel buiten Siberië niet of zelden voor. Het beestje zal de geïnteresseerde vogelaars nog wel even bezig houden en van enige rust op de dijk is voorlopig nog geen sprake.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Daar zijn dijken niet voor bedoeld. Straks verschijnt er in die heerlijk rustige Vreugderijkerwaard, ook nog een mobiele gakbalkar van de ondernemende Koko….Komen er ook nog vogelaars uit België, Duitsland en verdeurie ik heb wel eens gehoord wat ze in Frankrijk met vogels doen :'(

  Geert, Kamervragen?


  ⚠️ Meld

 2. /img]

  Gistermiddag 16.45 uur wandelden we over die dijk, de vogels was om 16.08 gezien en de toen aanwezige vogelaars, zie foto, voorspelden binnen een uur honderden collega’s. We hebben het maar niet afgewacht.


  ⚠️ Meld

 3. Geweldig!
  En het was gewoonweg G-E-W-E-L-D-I-G vanochtend met zijn allen om en nabij zonsopgang!! Jammer Ydick, je had het toch maar moeten afwachten ;D


  ⚠️ Meld

 4. Geef toe Birdubird, dat me dat best wel gaaf lijkt….maar hoe vroeg was dat wel niet?

  vanochtend met zijn allen om en nabij zonsopgang!!

  Dat betekend dat je het op de geweldige zaterdagavond ook niet zo laat kunt maken :'( Zal wel iets met keuzes te maken hebben. Volgens de tekst is het in ieder geval een bijzondere, toch ook kleurrijke en vreemde vogel…daar hou ik wel van.


  ⚠️ Meld

 5. O dat schiet idd op. Maar voor een jeugdvoetballoze zaterdag toch nog ernstig vroeg, vind ik die veredelde mussenkijkers blijkbaar niet. Nou ja, ieder zijn/haar ding.


  ⚠️ Meld

 6. Ik ben er ook geweest,dacht dat er een Tangastrandloper was ,maar het bleek een vogel te zijn.Toch wel heel apart om zo dicht bij ons huis ineens allemaal buitenlandse autonummers over de Dijk te zien rijden


  ⚠️ Meld

 7. Krijg verdeurie net een heerlijke plaatjesmail over tanga’s binnen hier. Al gevraagd hoe die, netjes!, hier op kan maar da’s lastig geloof ik.

  Heb je geen parkeergeld gevraagd Wichert….of heb je ze geen knollen voor citroenen kunnen verkopen? Misschien was hr. Noordman wel bereid geweest ff mee te lopen om de pegels te heffen?


  ⚠️ Meld

Reageer