VV Berkum door naar 3e ronde

Zwolle – Zaterdagmiddag vond er weer eens een heuse Zwolse stadsderby plaats in de 2e ronde van de districtsbeker van de KNVB. Op Sportpark "De Vegtlust" troffen VV Berkum en SV Zwolle elkaar in een triest en regenachtig decor.

berkum_zwolle_0185_470.jpg
Chris van der Meulen een plaag voor de verdediging van SV Zwolle …

De Berkummers hadden tot vanmiddag geen goede herinneringen aan de ontmoetingen met de geel-witte brigade van trainer Patrick Wijsman. De laatste wedstrijden werden een nederlaag en verlies voor de ploeg. Naar aanleiding van de laatste resultaten in de competitie, begonnen beide teams wel met een goed gevoel aan de match. SV Zwolle kwam met een gelijk spel tegen de koploper in de zondag 2e klasse J, VV Albatross uit Apeldoorn terug naar Zwolle en VV Berkum wist de drie puntjes in de zaterdag hoofdklasse C binnen te slepen tegen de buurman van over de IJssel, WHC – Wezep. Waar strijd verwacht werd, werd het een bijzonder vlakke, niets zeggende partij, waarin SV Zwolle, met nog enkele selectiespelers in de ziekenboeg, absoluut niet onderdeed voor de hoofdklasser. Anders gezegd, SV Zwolle had bij grote regelmaat zelfs het beste van het spel, voor zover je over best kon spreken. Berkum was wel de ploeg, die wat makkelijker voetbalde.

berkum_zwolle_0163_470.jpg

berkum_zwolle_0272_470.jpg
Bij een knock-out-systeem hoort een KO …

berkum_zwolle_0259_470.jpg

In de eerste helft was het in de 17e minuut, Bram Roelofs, die de 1-0 voorsprong op het scorebord liet aantekenen. Daarmee is dan ook alles over de eerste helft gezegd. Met deze stand zochten beide teams de kleedkamer op. In de tweede helft was het de hard werkende Chris van der Meulen die de 2-0 in de 52e minuut liet aantekenen, waarna Jeffrey de Nooijer in de 59e minuut de anslusstreffer voor SV Zwolle noteerde, 2-1. Na deze treffer kreeg SV Zwolle even de geest, waardoor er een paar kleine kansjes ontstonden, maar zonder gevolg voor de ploeg van Michel van Oostrum. In de laatste minuten waren er nog wat spannende momenten. In de 87e maakte Randy van de Weide de 3-1, waarna in de 89e minuut VV Berkum door het oog van de naald kroop. De spits van SV Zwolle leverde een knappe kopbal af, die doelman Mathijs Bouwhuis nog in de problemen bracht. Hoewel Herman Morsink in blessuretijd nog voor de 3-2 zorgde, was de wedstrijd gelopen. Door het hanteren van het "knock-out"-systeem gaat VV Berkum zonder veel moeite door naar de 3e ronde van de districtsbeker.

berkum_zwolle_0142_470.jpg
Triest en regenachtig decor ….

berkum_zwolle_0145_470.jpg

berkum_zwolle_0245_470.jpg

berkum_zwolle_0289_470.jpg
Iemand het bos in sturen …

berkum_zwolle_0333_470.jpg

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Vertrouwde al op een goede lezing Hans. Maar was door de zinsnede verrast…Taalkundig vond ik em al prima en nu idd beter

  Anders gezegd, SV Zwolle had bij grote regelmaat zelfs het beste van het spel, voor zover je over best kon spreken.

  😉

  Grappig om nog ff weer de nadruk op deze belangrijke zin te leggen 😀


  ⚠️ Meld

 2. maar zonder gekheid, SV Zwolle heeft het Berkum toch flink moeilijk gemaakt want zeg nou zelf 3-2?? en ook al hebben ze goede spelers in de lappenmand het huidige team heeft laten zien wat ze kunnen!!!!;)


  ⚠️ Meld

 3. Ken je Natascha niet van de geel/zwarten? Ze is niet veel bij het 1e begreep ik. Vind het wel een sympatieke vereniging. Het is daar sinds de verschijning van Bep H. en Buf P. enorm opgeleefd!


  ⚠️ Meld

 4. Het was een erg aantrekkelijke wedstrijd en voor de zwart witten zeer overtuigende en verdiende zege, daar waren vriend en vijand het over eens! Met sportgroeten. :-*


  ⚠️ Meld

Reageer