Curieuze strafschop doet Be Quick de das om

Zwolle – Dat een Hoofdklasser het tegen een Tweede klasser  op strafschoppen aan moet laten komen, dat is niet om trots op te zijn. Sterker nog, ook de strafschoppenserie kent een verkeerde afloop. Maar de manier waarop Be Quick wordt uitgeschakeld is zowel sneu als bijzonder.

Voor Be Quick is de bekerwedstrijd tegen het op voorhand lager ingeschaalde IJ.V.V. er eentje om snel te vergeten. Goed is het voetbal niet altijd, maar zoals te verwachten valt heeft de Hoofdklasser toch het beste van het spel en de beste kansen om de wedstrijd te beslissen. Na 35 minuten voetbal is het evenwel Henry van Wijhe van IJ.V.V. die zijn eigen keeper passeert met een terugspeelbal. Een curieus moment in een wedstrijd die uiteindelijk ook zal eindigen met een curieus moment. Lang duurt de euforie niet in het Be Quick kamp na de 1-0. Als IJ.V.V. enkele minuten later de middellijn oversteekt en ook nog het doel van Be Quick bereikt, is het zowaar  Mark Wagteveld die de 1-1 binnenschuift.

In de tweede helft krijgt Be Quick nog een handjevol goede kansen om de wedstrijd te beslissen en vooral Saba Gwedelidze  is dicht bij een doelpunt als hij de paal raakt. In blessuretijd komt de roodzwarte ploeg nog eens goed weg als Chiel Buikema dé kans krijgt om de strafschoppenserie te voorkomen. Maar 1-1 betekent uiteindelijk toch strafschoppen nemen.

Nadat Be Quick 2- Dos Kampen 2 eerder deze week al een uitstekende strafschoppenserie afwerken is het nu de beurt aan Be Quick 1 en IJ.V.V. 1. Een schier eindeloze reeks spelers komt vanaf de middenstip naar de strafschopstip om het vonnis te voltrekken. Voor Be Quick is het pijnlijk dat Patrick Hoep de vijfde en (mogelijk) beslissende  strafschop naast schiet. Door dus met andere schutters. Wat opvalt is dat vrijwel alle spelers van beide teams de strafschop moeiteloos binnenwerken.Als alle elf spelers zijn geweest is het namens Be Quick opnieuw Stephan Rahantoknam die zich meldt om zijn tweede (en gelijkmakende) strafschop te nemen. Ook ditmaal gaat de bal in het doel, zij het dat de keeper de bal in eerste instantie lijkt te gaan stoppen. Maar de bal heeft vaart en via een boogje over keeper Albert-Jan Meuleman ziet Rahantoknam tot zijn opluchting de bal in het doel gaan.

Enkele momenten later blijkt de strafschoppenserie toch voorbij te zijn als de scheidsrechter het doelpunt afkeurt. Feest dus voor de IJsselmuidenaren die Be Quick uit het bekertoernooi schieten.

Stof tot discussie genoeg na afloop van de wedstrijd. Velen zijn van mening dat de strafschop van Rahantoknam goedgekeurd moet worden omdat de bal steeds de richting van het doel aanhoudt en op geen enkel moment een beweging van het doel af maakt. Een filmpje op het toestel van een van de toeschouwers levert daarvoor het bewijs. Hoe dan ook, een ieder moet de spelregels er nog maar eens op na slaan, want bij velen was er toch verwarring na dit rare moment.

Door Gerco Grevers

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Strafschoppenserie
    Maar regels zijn vaak krom in ons land zelfs van de knvb,vraag me af als hij via de binnenkant van de paal cq lat erin gaat of hij dan wel goedgekeurd zou worden dat is in principe ook indirect >:(,maar goed mijn clubbie kan zich gaan richten op de competitie gaan richten,gezien het spelerspotentieel moet er dit jaar een klassering bij de 1e 6 mogelijk zijn


    ⚠️ Meld

Reageer