Nacht van de Nacht in Zwolle

Zwolle – Zaterdagavond organiseerde de Milieuraad Zwolle samen met IVN, KNNV en Thales de Zwolse Nacht van de Nacht op Doepark Nooterhof aan de Goertjesweg. Wethouder Alida Kastelein opende de bijzondere avond.

nacht-8-edit.jpg

De Nacht van de Nacht vroeg aandacht voor het behoud van de donkere nacht. Zowel binnen als buiten het Doepark was er een doorlopend gevarieerd programma voor jong en oud, zoals een presentatie over sterrenhemel (binnen), en zelf sterren kijken (buiten), films en uitleg over nachtdieren, het Duistere Dingen Doespel, het ontdekken van nachtvlinders in de Nooterhof en muziek van harpiste Annegreet Rouw. Het was gezellig druk op de Nooterhof en het regende niet. Jammer was, dat er een minimale kans was om sterren te kijken, omdat er veel bewolking aan de hemel was. Zoals u ongetwijfeld weet is de komende nacht een uur langer in verband met de start van de Wintertijd.

nacht-42-edit.jpg

nacht-38-edit.jpg

nacht-47-edit.jpg

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Nacht
    Door de wintertijd is het echt geen uur langer donker. Om dat uit te leggen mis toch echt wel het tv programma “Kopspijkers” waar dat altijd “haarfijn” werd uitgelegd.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.