Afsluiting N50 Zwolle – Kampen

Zwolle – In verband met werkzaamheden nabij de aansluiting Kampen Zuid is de N50 in beide richtingen tussen knooppunt Hattemerbroek en de aansluiting Kampen (Flevoweg) afgesloten vanaf vrijdag 6 november, 22:00 uur tot maandag 9 november 05:00 uur. Voor het verkeer wordt in beide richtingen een omleiding ingesteld via de A50/A28 (Knooppunt Hattemerbroek), de A28 (aansluiting Wezep, 17) en de Flevoweg (N307). Vanaf 9 november wijzigt bovendien de verkeerssituatie nabij Kampen Zuid.

De reconstructie van het wegennet nabij Kampen Zuid inclusief de aansluiting hiervan op de N50, is begin juli 2008 gestart als integraal onderdeel van het spoorbouwproject Hanzelijn. In het weekeinde van 6 tot en met 9 november wordt het grootste deel van de nieuw aangelegde rijbanen alsook de nieuwe toe- en afritten aangesloten op de bestaande wegen. Om deze werkzaamheden snel en veilig te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk de N50 opnieuw gedurende een weekeinde geheel af te sluiten voor het verkeer. Vanaf maandag 9 november rijdt het doorgaande wegverkeer in beide richtingen over de nieuw aangelegde rijbanen ten zuidwesten van het bestaande wegtracé en de nieuwe viaducten over de bypass en het viaduct de Slaper.

Ter hoogte van de kruising met de Hanzelijn rijden weggebruikers onder het nieuwe spoorviaduct door. De toe- en afritten van de aansluiting Kampen worden de komende weken in fasen opengesteld. Gele borden geven de situatie ter plaatse weer. Vanaf maandag 30 november, 05:00 uur is de aansluiting geheel gereed en kan het verkeer er weer zonder hinder gebruik van maken.

Artikel delen:

Reageer