Luuk van Middelaar start Waanders-lezingen

Zwolle – Op zondagmiddag 1 november geeft Luuk van Middelaar om 14.00 uur een Waanders-lezing bij het Historisch Centrum Overijssel. In zijn lezing gaat Luuk van Middelaar in op de wordingsgeschiedenis van het nieuwe Europa, zoals dat in 1950 ontstond.

luukvanmiddelaar.jpg
Luuk van Middelaar

Van Middelaar (1973) is filosoof en historicus. Hij studeerde in Groningen en Parijs. Sinds zijn debuut Politicide (1999), bekroond met de Prix de Paris, verwierf hij als politiek filosoof een invloedrijke stem in het publieke debat. Hij is een veelgevraagd spreker en columnist voor NRC Handelsblad en Knack. De afgelopen tien jaar leerde hij als politiek adviseur de Brusselse en Haagse politiek van binnenuit kennen. Zijn nieuwste boek, De passage naar Europa. Geschiedenis van een begin, waarop hij in 2009 promoveerde, handelt over de geboorte van het politieke Europa. In dit ‘zeldzaam plezierig leesbare proefschrift’ analyseert Van Middelaar op beeldende wijze een aantal overgangen, ‘passages’, en brengt hij de recente geschiedenis tot leven.

Waanders-Lezingen

Wegens het succes van de Waanders-lezingen ‘08/’09 hebben het Historisch Centrum Overijssel en Waanders boekverkopers en uitgeverij Waanders besloten met een nieuwe reeks Waanders-lezingen van start te gaan. In totaal zullen er 6 gerenommeerde sprekers een lezing houden. Voor meer informatie kijk op www.historischcentrumoverijssel.nl.

Programma
• 14.00 uur introductie Bert de Vries, directeur Historisch Centrum Overijssel
• 14.15 t/m 15.00 uur start lezing Luuk van Middelaar
• 15.00 t/m 15.15 uur pauze koffie/thee
• 15.15 t/m 16.00 uur start lezing deel II Luuk van Middelaar

Aanmelden is verplicht, de entree bedraagt € 7.50. Inschrijven kan via de website www.historischcentrumoverijssel.nl. Bij inschrijving voor alle waanders-lezingen is er een passe-partout prijs van € 40.

Van Wevelinkhovenstraat. Vrij parkeren.

Artikel delen:

Reageer